GENEL - 26 Ağustos 2014 Salı 10:54

Gümüşhane’de Muhteşem Gün Doğumu Manzaraları

A
A
A
Gümüşhane’de Muhteşem Gün Doğumu Manzaraları

Büyük kısmı dağlardan oluşan, bu nedenle de yüzlerce yayla ve zirveye sahip olan Gümüşhane, bu özellikleriyle fotoğrafçılar için eşsiz manzaralar sunuyor.
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dörtkonak köyünün 2 bin 225 metre rakımlı zirvesinden şehir merkezini ve güneşin doğuşunu kuş bakışı izlemek için gün ağarmadan zirvelere çıkan vatandaşlar sis sürprizi ile karşılaştı. Şehrin yer aldığı Harşit Çayı Vadisi’nin tamamen sisle kaplı olduğu bölgede güneşin doğuşunu izleyen vatandaşlar bu anı fotoğraf ve video kameraları ile ölümsüzleştirirken, fotoğraflar şimdiden sosyal medyada paylaşım rekorları kırmaya başladı.
Sosyal medyada bölgeyi merak eden onlarca kişi fotoğrafın çekildiği yerin neresi olduğunu sorgularken, bu eşsiz anı izlemenin keyfine varan Osman Nebioğlu, Gümüşhane’de dağların hep dezavantaj olarak görüldüğünü fakat son yıllarda bu dağların turizm açısından büyük nimetler barındırdığının fark edildiğini söyledi.
Eskişehir’de ikamet eden ve yaz tatilini geçirmek üzere köyüne gelen Nebioğlu, sadece güneşin doğuşunu izlemek için bölgeye çıktıklarını fakat sis sürpriziyle karşılaştıklarını belirterek, bu eşsiz anı herkesin yaşayabileceğini bölgeye kent merkezinden 16 kilometrelik araç yoluyla ulaşılabildiğini kaydetti. Fotoğrafların çekildiği yerin yapımı planlanan Süleymaniye Kayak Merkezinin tam zirve ve başlangıç noktalarından birisi olduğuna değinen Nebioğlu, yakın zamanda bu alanın sis denizi üzerinden gün doğumunu izlemek isteyenlerle dolup taşacağına inandığını dile getirdi.
“YÜKSEK DAĞLAR HER ZAMAN KENDİ DENİZLERİNİ OLUŞTURMUŞTUR”
Gümüşhane’nin her ne kadar denize kıyısı olmayan illerden biri olsa da, yüksek dağların zaman zaman kendi denizlerini oluşturmayı bildiğini dile getiren Nebioğlu, “Bölge halkı ve fotoğraf meraklıları için özel olan bu günlerden birinde zirvelerden bakıyorsanız eğer, yeni yeni görünmeye başlayan güneşin yakamozlar oluşturduğu bulut denizi ile karşılaşırsınız. Bir taraftan dalga dalga gelen nemli bulutların dağ yamaçlarını okşadığını, diğer taraftan ışık huzmelerinin bulut kümeleri içerisinde ki dansına tanıklık edersiniz. Dörtkonak köyünün 2 bin 225 metre rakımlı zirvesi de bu eşsiz güzelliğe şahit olunabilecek tepelerden biri. Tatili fırsat bilip Gümüşhane’nin güne uyanışını ve güneşin doğuşunu izlemek için zirvelere çıktığımızda doğanın bu eşsiz görsel şöleni ile karşılaştık” diye konuştu.
“KEMENÇENİN DAVULA, ZURNAYA, SAZA EŞLİK ETTİĞİ ŞEHİR GÜMÜŞHANE”
Gümüşhane’nin Karadeniz’den gelen çay ve tütün kokusunun, Anadolu’dan gelen buğday ve kekik kokusuna karıştığı, kemençenin davula, zurnaya, saza eşlik ettiği şehir olduğunu kaydeden Nebioğlu, “Bu dağlar on binlerce insanın, kökleri asırlarca öncesine dayanan gelenekleri gereği dağlara akın ettiği yüzlerce yaylaya da ev sahipliği yapar. Kültürel öğelerin günlük yaşamda yoğun olarak kullanıldığı yaylalar, eşsiz doğal güzellikler ile de birleşince fotoğraf sanatçıları için muhteşem kompozisyonlar oluşturuyor” dedi.
Ortaya çıkan muhteşem görüntülerin hem fotoğraflarını hem de videosunu çekerek ölümsüzleştiren fotoğrafçılar, meydana gelen çise ve çam ağaçlarının farklı bir güzellik kattığını ifade ederek, engel gibi görünen dağların türlü türlü güzelliklere sahip olduğunu söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş başkanlığındaki Hamas heyeti ile görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş başkanlığındaki Hamas heyeti ile bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze’de kalıcı barışın tesisi için devam eden çalışmalar, Gazze’ye insani yardım ulaştırılması için yürütülen faaliyetler ve bölgedeki diğer gelişmeler ele alındı. Dışişleri Bakanı Fidan, bölgedeki savaşın Filistin meselesinin unutulmasına yol açmaması gerektiğini, Türkiye’nin Gazze ve Batı Şeria’da İsrail’in sebep olduğu felaketleri uluslararası toplumun gündeminde tutmaya devam ettiğini belirtti. Bakan Fidan, İsrail’in Gazze’deki varlığını artırmasının ve Gazze’de ihtiyaç duyulan insani yardımın bölgeye ulaşmasını engellemesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti. İslam ülkeleri başta olmak üzere, Filistin’e destek veren tüm devletlerin Filistinlilerin haklı davasını savunmaya devam etmesi gerektiğini belirten Bakan Fidan, Türkiye’nin bu yöndeki çabalara öncülük etmeyi sürdüreceğini kaydetti. Fidan, Türkiye’nin, Filistin halkının Gazze’den ayrılmasını hedefleyen her türlü adıma karşı kararlılıkla mücadele etmeyi sürdüreceğini ifade etti.