POLİTİKA - 13 Ocak 2019 Pazar 18:44

AK Parti Gümüşhane’de aday tanıtım toplantısı düzenledi

A
A
A
AK Parti Gümüşhane’de aday tanıtım toplantısı düzenledi

AK Parti Gümüşhane teşkilatı 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde ilçe ve belde belediye başkan adayları düzenlediği aday tanıtım toplantısı ile açıkladı.

AK Parti Gümüşhane teşkilatı 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde ilçe ve belde belediye başkan adayları düzenlediği aday tanıtım toplantısı ile açıkladı. AK Parti Gümüşhane’de Kelkit hariç tüm ilçelerde mevcut adaylarla seçime girecek.


Gümüşhane Kültür Merkezinde AK Parti Grup Başkan vekili ve MKYK üyesi Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan’ın katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Programda protokol konuşmaları, AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan kısa film gösteriminin ardından sırasıyla Belde ve İlçe Belediye başkanlarının tanıtımı, son olarak da il belediye başkan adayının tanıtımı geçekleşti.


Programda konuşan AK Parti Grup Başkan vekili ve MKYK üyesi Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, AK Parti’nin ezelden ebede tarih yolculuğunda Türk Milleti’nin yüzyıllar boyu bütün dünyaya karşı sürdürdüğü adalet, barış, refah ve güven mücadelesinin öncüsü olduğunu belirterek, AK Parti’ye gönül verenlerinin yükünün bu nedenle ağır olduğunu söyledi.


Milletvekili Özkan, “Biz gönül eriyiz. Davamız ezelden ebede. Sırtımızdaki yük ağırdır. Bu davanın sonunda ne rütbe var. Sadece gök kubbede hoş sada bırakacak, bu milletin değerlerini geleceğe taşıyacağız. Gönül coğrafyamıza ve bütün insanlığa karşı vazifelerimiz var. 16 yılda büyük mücadele verdik. O kadar sıkıntılı süreçlerden sadece aziz milletimize sırtımızı dayayarak çıktık. Sadece milletimizin gösterdiği istikamette, onun çizdiği rotada yol aldık. Bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk ve hep beraber Gümüşhane ve Türkiye olduk” dedi.


Ülke içindeki ihanet şebekesinin temizlenmesi noktasında da çok yol aldıklarını ifade eden Özkan, “Ulusal statüko, bürokratik, askeri ve yargı vesayeti ile mücadele ediyoruz. İş dünyasında sözde sivil toplum kuruluşu adı altında millete hizmet eden kadrolara dur diyenlerle de mücadele ediyoruz. Mücadelemiz bitmedi. Birileri el ovuşturuyor. Diyorlar ki 16 yıl oldu artık giderler. Hayır biz gitmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi FETÖ’sü PYD’si YPG’si PKK’sı DEAŞ’ı topunuz gelin. Allah’ın izniyle bizi bu topraklardan gönderemeyeceksiniz” şeklinde konuştu.


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de 31 Mart’ta 14-0 yapacaklarını ve Türkiye derecesiyle bu süreci tamamlayacaklarını savunarak, “Bu sürece yalnızca Belediye seçimi gözüyle bakmamamız gerekiyor. AK Parti’nin kurulduğu günden beri bu süreçte bütün seçimleri adeta bir ülkenin kaderiyle eşdeğer olmuştur. Yalnızca ülke sınırları içerisinde değil gönül coğrafyamızda yaşayan tüm mazlum milletlerin kaderiyle özdeş olmuştur. 31 Mart seçimleri de aynı dönemdedir. Bu seçimler ve seçim sonuçları yalnızca Türkiye’de yaşayan 81 milyon vatandaşımızın merak ve heyecanla beklediği bir sonuç değil, o gönül coğrafyamızda yaşayan tüm mazlum milletler 31 Mart’ı heyecanla beklemektedirler. İnşallah o gün biz zafer kutlamamızı gönül coğrafyamızdaki tüm ülkelerle kutlayacağız. 7 Haziran’dan sonrası bu gönül coğrafyamızda yaşayan milletlerin matemini onlara bir daha yaşatma hakkımız yok. Gece gündüz hep birlikte el ele gönül gönüle omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Aday adaylığı süreci oldu. Heyecanlı bekleyiş oluştu. Kırılan, darılan arkadaşlarımız olabilir. Ama bu bir davadır ve kurumsal aidiyeti olan herkes bugünden itibaren genel merkezimizin açıkladığı adayların etrafında birleşip bu kutlu yürüyüşe, bu kutlu davaya hizmet etmek, çalışmak zorundadırlar” dedi.


Türkiye genelinde MHP ile Cumhur İttifakı kurduklarını hatırlatan Akgül, “Cumhur İttifakını bir seçim ittifakı olarak algılamak ve bunu seçim ittifakı gibi göstermek cumhur ittifakına yapılacak en büyük haksızlıktır. Cumhur İttifakı bu ülkenin bekasıdır, bu milletin milli değerlerini sahiplenen 2 partinin işbirliğidir. Cumhur ittifakının 2 adayı yoktur. Bizim adayımız Gümüşhane’de Ercan Çimen’dir, ilçelerimizde, beldelerimizdeki adaylarımızdır” ifadelerini kullandı.


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise konuşmasında belediye başkan adaylarının şimdiden hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Gümüşhane ülkemizde milli ve manevi hassasiyetlerin yoğun olduğu dönemlerde her zaman en ön safta yerini almıştır. Ülkemizin böylesine beka mücadelesi verdiği bir dönemde Allah’ın izniyle, Cumhurbaşkanımızın da tabiriyle tarihi bir seçime gidiyoruz. İnşallah bu seçimlerde AK Parti bugüne kadar elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekleyecektir. Başta Gümüşhane Belediyemiz olmak üzere bütün ilçe ve belde belediyelerimizi alacak güç, kapasite ve yapıya sahibiz. Allah’ın izniyle Türkiye’de yeniden bir derece yapacağız” diye konuştu.


Milletvekili Pektaş, “İl Başkanımızın liderliğinde Milletvekilleri olarak Belediye Başkan adaylarımız olarak teşkilatımızın her kademesiyle bir yumruk olarak gece-gündüz, kar-kış demeden 31 Mart akşamına kadar çalışacağız. Seçim sonuçlarını alana kadar da uyku bize haramdır. Önümüzdeki dönemde Belediye Başkanlarımızla beraber hemşehrilerimize hizmetlerin en güzelini vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Etkinlikte konuşan ve 31 Mart’ta yeniden aday gösterilen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Bu yüce millete hizmet etme imkanının 2014’te buldum. 2002’de kurulan bu dava 17 yıldır bu ülkeye ve bu millete hizmet ediyor. Gümüşhane 2002’den beri sizlerin sayesinde hep ilk üç il içerisinde olmuştur. Bunlar hep birlik ve beraberlik içerisinde oldu. AK Parti hem il merkezinde tüm ilçe ve beldelerde 14’te 14 yapmaya hazırdır” dedi.


AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av.Celalettin Köse de konuşmasında AK Parti hareketinin mihenk noktasının 1994 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması olduğunu hatırlatarak, “Bu süreçle birlikte Türkiye’de de bir değişim ve dönüşüm yaşanmıştır. AK Parti iktidarlarıyla ülkemizin dört bir tarafında olduğu gibi Gümüşhanemizde de reform niteliğinde hizmetler hayata geçirilmiştir. Bu hizmetlerin hayata geçirilmesi 1994 yılındaki Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğine dayanmaktadır. Yani yerel yönetimler bizim mihenk taşımızdır” diye konuştu.


Açıkladıkları Belediye Başkan adaylarının ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ şuuruyla hareket edeceklerini kaydeden Köse, “Bu seçimlerin ana teması gönül belediyeciliği. Biz de AK Parti Gümüşhane teşkilatları olarak Gümüşhaneli hemşehrilerimizin gönüllerine girip dualarına talibiz. Seçim gününde kadar gece-gündüz demeden çalışarak Gümüşhane’de belde, ilçe ve il olmak üzere toplam 14 belediyenin tamamına aramızdaki birlik ve beraberliği muhafaza ederek, kardeşlik hukukumuzu geliştirerek Gümüşhane’de 14’te 14 yapacağız” şeklinde konuştu.


Başkan Köse, “Bu işin temelinde birlik ve beraberlik var. Zaten Gümüşhane halkı Cumhurbaşkanımıza kalbi muhabbet besliyor. Biz her seçimde kuruluştan bugüne kadar rekor derecesinde oy aldık. En son Haziran seçimlerinde de Türkiye ikincisi olduk. İnşallah 31 Mart seçimlerinde yine Türkiye derecesi hedefliyoruz. Bunu tesis etmek için birlik ve beraberliğimizden ödün vermememiz lazım. Bir oyla seçim kazanacakmış gibi çalışacağız. Kelkit’te bir değişim oldu. Bu bir bayrak yarışıdır. Kelkit Belediye Başkanımız Ünal Yılmaz’a hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.


Konuşmaların ardından AK Parti’nin Gümüşhane Belediye Başkan Adayı, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı. AK Parti Gümüşhane Merkez ilçede Ercan Çimen’i, Kelkit’te Aziz Nas’ı, Köse’de Şerif Aygün’ü, Kürtün’de Ahmet Kanat’ı, Şiran’da Yavuz Altıparmak’ı, Torul’da Nidai Köroğlu’nu ilçe belediye başkanlıklarına aday gösterdi.


Beldelerde ise Merkeze bağlı Arzularkabaköy beldesinde Necati Uçan, Kelkit ilçesine bağlı Deredolu beldesinde Ahmet Genel, Gümüşgöze beldesinde Hasan Aksel, Öbektaş beldesinde Muzaffer Kartal, Söğütlü beldesinde Hasan Türkel, Ünlüpınar beldesinde Şerif Özer, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde Aynur Zorlu Kaya ve Şiran ilçesine bağlı Yeşilbük beldesinde Hikmet Canan belediye başkanı adayı olarak gösterildi.


Törene AK Parti eski Milletvekili Prof.Dr. Kemalettin Aydın’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Başkan Tahmazoğlu: "1 ayda beton fiyatları Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız" Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından Gaziantep’teki çimento üreticilerine seslenerek, "Gaziantep’teki beton fiyatları 1 ay içerisinde Türkiye ortalaması fiyatlarına gelirse problem yok, gelmediği taktirde biz de Şahinbey Belediyesi olarak gerekiyorsa işbirliği içerisinde Gaziantep’e beton santrali kurup bunu halka daha ucuz fiyata veririz" dedi. Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Keçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Gaziantep’te beton ve çimentodaki ücret artışları ele alındı. “Beton ve çimento ile ilgili bir şeyler yapmak gerek” Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Keçeci, "Gaziantep’te vatandaşların konut sahibi olması çok zorlaşıyor. 2+1 daireler 3 milyondan başlayıp 5 milyona kadar çıkıyor. Dar gelirli insanların da bunu alması çok zorlaştı. Bunun yegane sebebi maliyetler, maliyetlerin bir kısmını ise beton ve çimento oluşturuyor. Dolayısıyla yüksek fiyatlı beton ve çimento ile ilgili bir şeyler yapmak gerekiyor. Bu konuda da belediyelerin öncülüğü bizim için çok önemli” dedi. “1 ay içerisinde fiyatlar Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız” Beton fiyatlarının Türkiye standartlarına getirilmediği takdirde beton santralleri kuracaklarını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile beton ve çimento üreticilerine çağrıda bulundu. Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak 10 bine yakın konut inşa ettik. Sizin de ifade ettiğiniz gibi son zamanlarda fiyatlarda anormal artışlar oldu. Ben buradan da beton firmalarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Neden Gaziantep Çimento fabrikası burada olduğu halde Türkiye’nin en pahalı hazır betonunu kullanıyor. Gaziantep’in fiyatları 1 ay içerisinde Türkiye ortalaması fiyatlarına gelirse problem yok, gelmediği taktirde biz de Şahinbey Belediyesi olarak gerekiyorsa işbirliği içerisinde, Gaziantep’e beton santrali kurup bunu halka daha ucuz fiyata veririz. Herkesin konut sahibi olmasını istiyoruz” diye konuştu.
İzmir TED Aliağa Koleji öğretmenlerinden meslektaşlarına destek TED Aliağa Koleji’nde bir öğretmen, iddiaya göre yaşadığı hastalık sebebiyle rapor aldığı için işten çıkartıldı. Olayın ardından aynı kolejde görev yapan öğretmenler, meslektaşlarının işten çıkartılmasını okul önünde protesto etti. TED İzmir Aliağa Koleji’nde iddiaya göre bir grup öğretmen, çeşitli nedenlerden dolayı yaşadıkları stres sebebiyle doktora başvurdu. Olayın ardından bir günlük rapor alan öğretmenler arasından T.S., raporunun ’fenni olarak uygun olmadığı’ gerekçesiyle işten çıkartıldı. Alınan kararın ardından öğretmenler ve veliler, okul yönetimini protesto etmek amacıyla okul önünde basın açıklaması düzenledi. Öğretmenler adına açıklama yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Rabia Atbaş, “TED İzmir Aliağa Koleji’nde kurumun maaş politikasına karşı tepkisini dile getiren yaşadıkları stres, sıkıntı ve geçim kaygısı sonucunda farklı sebeplerden hasta olan 22 öğretmen arasında bulunan bir meslektaşımız, okul yönetimin tarafından işten çıkarıldı. Yönetim, bu haksız ve hukuksuz kararı, öğretmenimizin hastaneden aldığı raporun "fenni olarak uygun olmadığı" iddiasıyla gerekçelendirdi” ifadelerine yer verdi. “Öğretmenler mobbinglere ve baskıya maruz kalmıştır” Çalıştıkları kurumların patronlarının sadece kurumlarını ve karlarını düşünen sömürü uygulamalarına maruz kaldıklarının altını çizen Atbaş, "Bizler patronların insafına bırakılmış, asgari ücrete mahkum edilmiş, ailesinin ve kendisinin temel ihtiyaçlarını kısarak geçinmeye çalışan, insanlık dışı şartlarda çok sevdiğimiz mesleğimizi icra eden, özel öğretim kurumlarında görevini yapan öğretmenleriz. Ne yazık ki bunun en acı örneğini Türkiye’de eğitime önem verdiği sanılan TED Aliağa Koleji vermektedir. Bundan 1 buçuk sene önce yıllardır yaşadıkları sıkıntıları TED Vakıf Yönetimine bildiren ve çözüm bulunmasını isteyen öğretmenler çeşitli mobbinglere ve baskıya maruz kalmıştır” şeklinde konuştu. “Öğretmenlerin raporları incelenmek istendi” Hasta olan öğretmenlere gittikleri doktorlar tarafından 16 Nisan Salı günü için bir günlük rapor verildiğini aktaran Atbaş, "Fakat Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Komsuoğlu tarafından öğretmenlerin raporlarının incelenmesi istendiği için öğretmenler tekrar hastaneye gitmek zorunda bırakılmışlardır. Öğretmenlerin okula gelememesi üzerine veliler okul yönetimine baskı uygulamıştır. Vakıf yönetimi velilere çok çirkin davranışlarda bulunmuş ve mesaj atarak öğretmenlerin maaşlarına 2023-2024 eğitim öğretim yılında yüzde 113 zam yaptığını açıklamıştır. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak velilerin oranlarla kandırılmasına göz yummayarak ve TED adına utanarak öğretmen maaşlarının 18 bin 500 ile 20 bin aralığında olduğunu açıklamak zorunda bırakılmışızdır” cümlelerine yer verdi. “Asıl sebep öğretmenimizin sendikalı olmasıdır” Öğretmenlerin görevlerini aksatacak hiçbir durumda bulunmamalarına rağmen Vakıf Yönetim Kurulu ve idarecileri tarafından mobbinge maruz kalmaya devam ettiklerini vurgulayan Atbaş, şunları kaydetti: “25 Nisan Perşembe günü kurumda görev yapan bir öğretmenimiz işten çıkarılmıştır. Sebep olarak Hakem Hastanenin öğretmenin raporunun fenne uygun olmadığını belirlediği gerekçe gösterilmiştir fakat öğretmenimiz bayılma şikayeti üzerine doktora gitmiş ve önceden yaptırdığı kan testlerine dayanarak raporunda yazılan hastalığından şüphelendikleri belirtilmiştir. Öğretmenimizin dönem ortasında işten çıkarılmasının asıl sebebinin rapor olmadığının hepimiz farkındayız. Asıl sebep öğretmenimizin 1928 yılında Ata’mızın direktifleriyle kurulmuş Türk Eğitim Derneğine ve öğretmenliğe yakışır şekilde bu sömürü düzenine sendikasıyla birlikte karşı çıkmasıdır. Asıl sebep diğer 24 öğretmenin gözünü korkutmak için öğretmen arkadaşımızın işten çıkarılmasıdır. Asıl sebep öğretmenimizin sendikalı olmasıdır.” Öğretmenlerin zarar görmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Atbaş, şunları kaydetti: “Bir an önce TED’i saltanat yönetimi haline getiren iki şahıs TED’den uzaklaştırılmalı ve TED öğretmenlerinin kaybettirilen değerlerinin, meslek onurlarının tekrar kazanılması için çalışmaların başlaması gerekmektedir. Bizler Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak işten çıkarılan öğretmenimizin ve hakkı için direnen tüm öğretmenlerin yanında olduğumuzu, her türlü desteği sağlayacağımızı ve birlikte direnerek zafere ulaşacağımızı buradan tüm kamuoyuna bildiriyoruz.”