GENEL - 14 Ocak 2019 Pazartesi 17:50

Gümüşhane’de 2023 Vizyon Belgesi çalıştayı yapıldı

A
A
A
Gümüşhane’de 2023 Vizyon Belgesi çalıştayı yapıldı

Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonu ışığında paydaşların katılımıyla ‘Gümüşhane 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nın kapanış ve paylaşım toplantısı gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonu ışığında paydaşların katılımıyla ‘Gümüşhane 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nın kapanış ve paylaşım toplantısı gerçekleştirildi.


Gümüşhane Kültür Merkezinde Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, 2023 eğitimiz vizyonunun Gümüşhane’deki yansımaları, tabandaki karşılığı ve bu alana nasıl omuz verilebileceği konusundaki çalışmalarla çalıştayı gerçekleştirdiklerini söyledi.


2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacının çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğunu kaydeden Olgun, 28 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir organizasyonla vatandaşların kabulüne sunulan 2023 Eğitim Vizyon Belgesine bu tarihten sonra Türkiye’nin dört bir tarafında katkı sağlayabilecek, eğitime dair sözü olan herkes konuşmaya, değerlendirmeye ve fikir üretmeye başladığını, Gümüşhane de Gümüşhane eğitimi adına bu sürece nasıl katkı koyabilecekleri kaygısıyla çalıştayı yapmaya karar verdiklerini ifade etti.



“2023 vizyonu ışığında Gümüşhane eğitim çalıştayları gerçekleştirildi”


Eğitime dair söyleyecek sözü olan herkesin sözünü almak kaydıyla 2023 eğitim vizyon belgesinin hazırlandığını hatırlatan Olgun, “Bu çalıştay tüm paydaşlarımızın eğitime dair söyleyecek sözü olan herkesin masa etrafında buluştuğu, siyasi partilerimizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan, eğitim derneklerinden, kamu yönetimlerimizden, belediyelerimizden, üniversitelerimizden, öğrenci ve veli temsilcilerimize kadar bu alanda bütün paydaşlarımızın fikriyle bir masa etrafında 9 Ocak günü merkez ilçede, öncesinde tüm ilçelerimizde 2023 vizyonu ışığında Gümüşhane eğitim çalıştayları gerçekleştirildi. Bunların neticesinde 9 Ocak’ta yaptığımız son altyapı çalışmalarıyla birlikte bugün için sizlerle paylaşacağımız 6 komisyonumuzun birlikte yürüttüğü, her birinin hedef kitlesi ve çalışma ortamları gruplarının birbirinden farklı olduğu, temel eğitimden, erken çocukluk eğitimine, orta öğretimden meslek tekniğine, özel eğitime, insan kaynaklarına dair eğitime dair ne kadar alanımız varsa bu alanların tamamıyla ilgili bir çalışma yürütüldü. Bu çalışma bugün sizlerin karşısında” dedi.



“2023 eğitim vizyonunun bir felsefesi var”


Türkiye’de eğitime dair birçok şey konuşulurken kaygı duyulan, dile getirilen hususların başında ‘Türkiye’de eğitimin bir felsefesi olmadığı’ olduğunu dile getiren Olgun, “2023 eğitim vizyonuyla ilgili meselenin mihenk taşı sayılabilecek yerlerinden bir tanesi bunun bir felsefesinin olduğudur. Ve bir felsefe üzerine bina edilmiş olmasıdır” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Olgun’un konuşmasının ardından 2023 Eğitim Vizyonu ışığında Gümüşhane Eğitim Çalıştayı için oluşturulan 6 komisyon çalışmalarıyla ilgili şube müdürleri tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı kokteyl ile sona erdi.


Programa Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bayram Nazır, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında 8 sanığa tahliye kararı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 28’i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada 8 sanık tahliye edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, gizli tanığın beyanlarının doğruluğu aşamasında emniyetin çalışma yaparak evrak hazırladığını ve avukatların inceleyebileceğini söyledi. Mahkeme başkanı, savcılığın gizli tanıklardan M7’nin kontrol tedbirlerine uymadığı için dinlenmek üzere duruşmada hazır edilemeyeceği yönünde yazı gönderdiğini de belirtti. Sanık avukatları da gizli tanığın birçok insanı ilgilendirdiğini söyleyerek, M7’nin tanıklığının zedelendiğini vurguladı. Söz alan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluğu, tutuksuz sanıkların da adli kontrol tedbirlerinin devamını talep ederek, tanıkların gelecek celse duruşmada hazır edilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Ali Dönmez, Ali Şallı, Ferit Çelik, Muhittin Mert Koçoğlu, Murat Altay, Murat Sağlam, Mustafa Koç ve Oğuz Ercengiz’in tutuklukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi. Duruşma 20 Mayıs’a ertelendi. İddianameye göre soruşturma, 7 Eylül 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D’nin beyanları üzerine başlatıldı. Suç örgütü üyelerinin Kaplan’ın talimatı ve bilgisi doğrultusunda farklı tarihlerde Mahfuz Tatar ve Semih Arslan’ın öldürülmesi, müştekiler Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H’nin silahla yaralanması, müşteki Erkan D’ye 2 gün boyunca alıkonularak işkence edilmesi, müşteki Mehmet Taha E’nin sahibi olduğu işletmelerin zorla alınması, müşteki Muhammed S’nin 2 otomobilinin gasbedilmesi ve zorla çek yazdırılması ile müşteki Emirhan B’nin darbedilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. Kaplan ve örgütün diğer yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldu. İddianamede Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten öldürme", "nitelikli kasten öldürme", 7 kişiye yönelik "kasten yaralama", 2 kişiye yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 2 kişiye yönelik "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "suç üstlenme" ve 2 kez "suçluyu kayırma" suçlarından biri ağırlaştırılmış 2’şer kez müebbet ve 169’ar yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.