GÜNDEM
Başkan Umut Yılmaz, kırsal mahalle sakinleriyle bir araya geldi 28 Nisan 2024 Pazar - 13:45:24 Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, ilçeye bağlı kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Yılmaz, “Halkçı bir belediyecilik yapacağız. Halkın ayağına gideceğiz” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, halkın yaşam standartlarını yükseltmek ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler sunmak amacıyla düzenlediği ziyaretler kapsamında kırsal mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Yılmaz, vatandaşların taleplerini dinleyerek sorunları yerinde tespit etti. Karayusuflu, Koçlu, Seğmenli, Tekirsin, Kızık Hamurkesen, Akçaburç, Akçagöze, İncesu, Karacaburç, Erikli mahallesi sakinlerini ziyaret eden Başkan Yılmaz, kırsal mahallelerin kalkınması ve yaşam kalitesinin artırılması için belediye olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurguladı. Başkan Yılmaz, her vatandaşın istek ve önerilerini dikkate alarak hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulacağını aktardı. Ziyaretleri sırasında vatandaşlar, Başkan Avukat Umut Yılmaz’a yoğun ilgi göstererek sorunlarını ve beklentilerini iletti. Yılmaz, vatandaşların taleplerini not alarak belediye olarak çözüm odaklı çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Başkan Umut Yılmaz’ın mahalle ziyaretleri, halkın belediye hizmetlerine olan ilgisini artırırken, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak sorunların çözümüne yönelik adımlar atılmasına imkan sağlıyor. “Halkçı bir belediyecilik yapacağız” Halkın anlattığı sorunları çözmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, İncesu’da vatandaşa hitaben, “Halkçı bir belediyecilik yapacağız. Halkın ayağına gideceğiz. Sağ olsun bugün hafta sonu olmasına rağmen bizim belediyemizin bütün birimlerin müdürleri burada. Şimdi bizim sizden istediğimiz şey şu. Biz buraya geldik çünkü bu köyün sorunlarını siz daha iyi bilirsiniz. Siz bize anlatın. Bizler notlarımızı alalım. Eksiklikler bu köyde neymiş tespit edelim. Ama muhtarı da çalıştırın tamam mı? Muhtarı da hiç yerinde oturtmayın. Muhtar da çalışsın. Muhtar da zaten benim gibi genç. Anladığım kadarıyla çalışmaya da hevesli biri. İnşallah yeni dönem hem sana hem bana hayırlı olur Muhtarım. Şimdi burada herkes problemini anlatsın. Biz bu problemlerin üzerinde çalışalım. En kısa zamanda tekrar buraya gelelim. Buradaki bu eksiklikleri giderelim” ifadelerini kullandı.
28 Nisan 2024 Pazar - 13:32 Her yaştan çocuk, kanser hastası arkadaşları için koştu İzmir’de 4-15 yaş arasında 200 çocuk, ‘koşamayan kardeşlerim için koşuyorum’ sloganıyla hastanede tedavi gören kanser hastası arkadaşları için yarıştı. İzmir’de Hasta Çocuk Evleri Derneği, kanser hastası çocuklar için 23 Nisan çocuk koşusu düzenledi. Karşıyaka ilçesinde bulunan Semra Aksu Atletizm Parkı’nda düzenlenen etkinlikte; 4 ile 15 yaş arasındaki 200 çocuk gruplar halinde, hastanede tedavi gören ve dışarı çıkamayan kanser hastası arkadaşları için yarıştı. ‘Koşamayan kardeşlerim için koşuyorum’ sloganıyla düzenlenen yarışta, dereceye giren koşuculara madalya verildi. “Sağlıklı olduklarını anlatmamız gerekiyordu” Yarış hakkında bilgilendirmede bulunan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan, “23 Nisan çocuk koşusunun bu sene 5.’sini gerçekleştirdik. Çocuklar kanser tedavisi gören, hastanede yatan kardeşler için koşuyor. Sloganımız da ‘koşamayan kardeşlerim için koşuyorum.’ Sağlıkları yerinde olmayan çocuklar, hastane ortamlarından dışarıya çıkamıyorlar. Sağlıklı çocuklar koşarak onlara destek oluyor. Bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Hem veliye hem çocuğa kendilerinin sağlıklı olduğunu onlara anlatmamız gerekiyordu” ifadelerine yer verdi. Etkinlikte, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 ve 15 yaşa kadar çocukların gruplar halinde koştuklarını aktaran Ozan, seslerini duyan herkesin koşuya gelerek kendilerine destek olduğunun altını çizdi. “Amacım kanserli çocukların iyileşmesi” Koşu için İstanbul’dan İzmir’e gelen 10 yaşındaki yarışmacı Levent Tekerciler, “Amacım kanserli çocukların iyileşmesi. Bunun için ben bağış topluyorum. Buraya kazanmaya değil kanserli kardeşlerim, arkadaşlarım adına koşmaya geldim. Umarım hepsi bir an önce iyileşir. Yapılan şey gerçekten çok anlamlı” diye konuştu.
Özel öğrencilere, kurtarma köpeği eşliğinde terapi
28 Nisan 2024 Pazar - 13:20 Özel öğrencilere, kurtarma köpeği eşliğinde terapi Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri HayatPark Otizm Kurs Merkezi ve Bizim Otizm Vakfı’nda eğitim gören özel bireylere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla etkinlik düzenledi. Etkinlikte arama kurtarma köpeği Zeyna ile çocuklar keyifli dakikalar geçirdi. Otizm farkındalık ayı kapsamında Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekibi özel bireylere hayvan sevgini aşılamak üzere harekete geçti. Ekipler ilk olarak Bizim Otizm Vakfı’nda, daha sonra da HayatPark Otizm Kurs Merkezi’ndeki özel bireylere arama kurtarma köpeği Zeyna ile birlikte eğitim verdi. HayatPark’ta gerçekleştirilen etkinliğe Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Akyar da katıldı. Hayvan sevgisi kazandırıldı Zeyna ile verilen eğitime özel bireylerin ilgi gösterdiğini açıklayan HayatPark Otizm Kurs Merkezi öğretmenlerinden Ülkü Atalay, “Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekibi, arama kurtarma köpeği Zeyna ile bize kısa bir eğitim gerçekleştirdi. Özel bireylerimiz Zeyna ile vakit geçirmekten çok mutlu oldular. Onunla oyunlar oynadılar. Hayvan sevgisi kazanmaları adına bu etkinliği çok önemsiyoruz.“ dedi. “Amacımız farkındalık ” Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Sinan Toprak da, nisan ayının otizm farkındalık ayı olması nedeniyle belediyenin arama kurtarma köpeği Zeyna ile birlikte özel bireylere yönelik farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Toprak, “Arama kurtarma köpeğimiz Zeyna ile otizmli bireylere bir rehabilitasyon faaliyetinde bulunduk. Onlara faydalı ve yararlı olmaya çalıştık. Köpeklerle yapılan terapi ve rehabilitasyonun derslerine olumlu katkısı olsun istedik. Otizmli öğrencilerin hayvan sevgilerini artırmaya çalıştık. Köpek fobilerini de yenmeye çalıştık. Elimizden geldiği kadar da bu tür faaliyetlerde bulunmak istiyoruz“ diye konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘miras şantiye gezileri’ devam ediyor
28 Nisan 2024 Pazar - 12:29 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘miras şantiye gezileri’ devam ediyor Ankara Büyükşehir Belediyesinin kent turizmini canlandırmak ve kent tarihini tanıtmak için hayata geçirdiği ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ devam ediyor. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleşen gezilerde; vatandaşlar restorasyon çalışmaların sürdüğü Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi’ni gezerken çalışmalar hakkında da bilgi alıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kültürel ve tarihi mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması ve vatandaşlara hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi amacıyla düzenlediği Ankara Miras Şantiye Gezileri devam ediyor. Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin içinde yer alan Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi çalışma alanlarını yerinde görme fırsatı bulan Başkentliler de uygulamaya yoğun ilgi gösteriyor. Yirmincisi düzenlendi 20’ncisi düzenlenen Ankara Miras Şantiye Gezileri’nde tarihi alanları gezen Başkentlilere eşlik eden Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürü Sinem Battaloğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürlüğü olarak Ankara Kalesi, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu’nda yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımıza göstermek için şantiye gezileri düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın da oldukça yoğun bir ilgisi var bu gezilere” dedi. Battaloğlu, bugüne kadar düzenlenen gezilere yaklaşık 500 vatandaşın katıldığını ifade etti.
Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi
28 Nisan 2024 Pazar - 12:27 Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi Türk kadın boksörler Elif Nur Turhan ve Elif Delişmen’e Arnavutluk Milli Takımı’ndan teklif geldi. Ülkelerini temsil edemeyeceklerinden dolayı üzüntülerini ve sitemlerini dile getiren sporcular, “Kendi ülkemde görmediğim değeri, ilgiyi farklı bir ülkede görmek hem üzdü hem de gururlandırdı. Olimpiyata gitmek her sporcunun hayalidir” dedi. Dünya Boks Konseyi (WBC) Uluslararası Şampiyonu Elif Nur Turhan ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Elif Delişmen, 22 Mart 2024 tarihinde Arnavutluk Tiran’da ringe çıktı. Maçları galibiyetle tamamlamalarının ardından genç boksörlere, Arnavutluk Milli Takımı’ndan teklif geldi. Aldıkları teklif karşısında hem sevinen hem de kendi ülkelerini temsil edemeyecekleri için üzülen genç sporcular, teklifi değerlendireceklerini söyledi. “Gönül isterdi ki kendi ülkemin bayrağıyla çıkıp ülkemi temsil etmek” Dünya Boks Konseyi (WBC) Uluslararası Şampiyonu Elif Nur Turhan, “22 Mart’ta Arnavutluk Tiran’da 7. profesyonel maçıma çıktım ve 20 saniyede Kolombiyalı rakibimi yendim. Maç sonrasında bayrağımı dalgalandırdım, İstiklal Marşı’mızı okuduk ve Arnavut antrenörlerin dikkatini çekmem üzere konuşmak için geldiler. Kendi ülkelerini temsilen maçlara çıkmam için bir teklifte bulundular. Benim bütün amacım, bu yola başlamamın yegane sebebi, ülkemi temsil etmek, bayrağımı dalgalandırmak, bütün dünyada Türk’ün gücünü göstermekti. Böyle bir teklif karşısında ne yazık ki hem şaşırdık hem de sevindik. Çünkü kendi ülkemde Türkiye şampiyonasına katılıp çeşitli başarılar elde etmeme rağmen böyle bir teklifte bulunmadılar. Bu yüzden de amatör boksta farklı bir ülkeden de olsa böyle bir teklif aldığınız için bunu şu anda değerlendirmek durumunda kaldık. Gönül isterdi ki kendi ülkemin bayrağıyla her zaman için çıkıp ülkemi temsil etmek fakat kendi ülkemde böyle bir imkan sağlamadığı için, bize başarılarımız olsa da bu hak tanınmadığından dolayı bu teklifi değerlendirmek durumundayız” dedi. “Yeni bir unvan yolda” Pofesyonel boksta dünyada en iyi 5 kadın boksör arasında olduğunu söyleyen Turhan, “Tekrar yeni bir unvan yolda. Mayıs’ta Almanya Leverkusen’de sekizinci müsabakama çıkacağım. Eğer bunu da kazanırsam Allah’ın izniyle dünya şampiyonu bir numarayla zorunlu olarak maç yapmak durumumuz olacak. Zaten o maçı da kazandığım zaman dünyanın bir numarası olacağım, son bir adım kaldı. Eğer Arnavutluk’taki milli takımı antrenörlerinin tekliflerini kabul edersek ne yazık ki artık sırtımızda Türk bayrağı değil de Arnavutluk’un bayrağı ile temsil etmek durumunda kalacağım. Bunun sebebi yetkililer, yani federasyonda sözü geçen kişiler. Ben bir Türk’üm, bir Türk olarak o ringte bulunacağım, fakat sırtımda başka bir ülkenin bayrağı. Bence çok acı bir şey, bana bunu hem spor hayatımı hem bir insan olarak beni derinden etkileyen bir durum. Keşke böyle bir durumla karşı karşıya kalmasaydım” şeklinde konuştu. “Olimpiyata gitmek her sporcunun hayalidir” Avrupa şampiyonlukları olan boksör Elif Delişmen ise “22 Mart’ta Arnavutluk Tiran’da profesyonel kariyerime üçüncü maçımı alarak devam ediyorum. Maçtan sonra Arnavutluk milli takımı antrenörlerinden bir tanesi yanıma geldi, yetenekli olduğumu ve amatör boksta neden devam etmediğimi sordu. Ben de Avrupa şampiyonluğumun olduğunu, her sıklette belirli kişilerin olduğunu, her turnuvaya aynı kişinin gittiğinden bahsettim ve o da ‘bizim adımıza dövüşür müsün’ dedi. Bu benim için çok güzel bir teklif, çok sevindim. Kendi ülkemde görmediğim değeri, ilgiyi farklı bir ülkede görmek beni hem üzdü hem de gururlandırdı. Çünkü olimpiyatlar benim de hayalim” dedi. Delişmen, “Türkiye ikinciliklerim, Türkiye üçüncülüklerim ve Türkiye şampiyonluklarım var. Avrupa şampiyonluklarım var, profesyonel kariyerimde ise 3 maç 3 galibiyet. Bir sonraki unvan maçı olacak inşallah. Her sporcunun hayalidir olimpiyata gitmek. Gönül isterdi ki kendi ülkem adına kendi bayrağımı dalgalandırmak ama maalesef önümünüz kesildiği için bu fırsatı Elif Nur Turhan arkadaşımla değerlendirmeyi düşünüyoruz ve istiyoruz” ifadelerini kullandı.