GÜNDEM
Olur’da kurtuluş coşkusu 28 Mart 2026 Cumartesi - 17:35:12 Olur ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Hükümet Konağı Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törenin ardından mehteran takımı ve ilçe protokolünün katılımıyla kapalı spor salonuna yürüyüş gerçekleştirildi. Buradaki programın açılış konuşmaları, Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün ile Olur Kaymakamı Semanur Kalkan tarafından yapıldı. Programda devlet büyüklerinin mesajları okunurken, şehit ailelerine ay-yıldızlı plaket takdim edildi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Şehit Abdulkadir Güngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan göç temalı sahne canlandırıldı. Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden Rabia Nur Şimek ise "Zafer Türküsü" adlı şiiri seslendirdi. Aynı okulun öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri izleyicilerden beğeni topladı. İlçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Kalkan, Belediye Başkanı Ergün ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan tarafından verildi. Olur Belediyesi halk oyunları ekibinin bar gösterileriyle renklenen program, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle sona erdi. Etkinlikler kapsamında daha sonra Ormanağı Mahallesi’nde bulunan şehitler Fevzi Kaplan ve Erdem Şimşek’in kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.
28 Mart 2026 Cumartesi - 17:33 YÖK Başkanı Özvar, Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Bilim İletişimi Ofisi’nin açılışını yaptı. Özvar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bilim İletişimi Ofislerinin, üniversitelerin üretmiş olduğu nitelikli bilgi, teknoloji, araştırma ürünleri ve diğer her türlü çıktının, toplumla buluşması noktasında faaliyet gösteren bir "arayüz" görevi gördüğünü ifade etti. "Üniversitelerimiz artık sadece kampüs duvarları içerisinde değil kampüsün dışına çıkarak toplumla, şehirle, köyle, kasabayla buluşuyorlar. İşte ofisimiz böylesine bir buluşmaya öncülük ve rehberlik edecektir." ifadelerini kullanan Özvar, Bilim İletişimi Ofislerinin, özellikle köylerde somut sorunları ve soruları toplayıp bunların çözümüyle ilgili cevapları yeniden vatandaşla, toplumla buluşturması gerektiğini ifade etti. Yerel yöneticilerle iş birliğinin gerekliliğine işaret eden Özvar, "Muhtarlarımız, valilerimiz, emniyet müdürlerimiz ve mümkünse belediye başkanlarımızla temas halinde yürütülecek çalışmalar, üniversitelerin toplumla buluşmasını güçlendirecek ve yükseköğretim kurumlarının toplum nezdindeki itibarını artıracaktır." dedi. "Halkımıza doğrudan dokunmanız, onlarla temas etmeniz çok kıymetli" Üniversitelerin tüm akademik ve mesleki kapasitesinin sahaya taşınması gerektiğini belirten Özvar, ziyaretlerde farklı disiplinlerden uzmanların yer almasının önemine değinerek şöyle dedi: "Üniversitelerinizin bütün alanlardaki kapasitesini hizmete açmamız gerekiyor. Ziyaretlerimizde bir diş hekimimizin olması, psikiyatrımızın, uzman doktorumuzun, psikoloğun, veterinerin, ziraatçı hocamızın olması çok kıymetli. Onlarla beraber gidip orada çay içmek, onları dinlemek, sohbet etmek, o sorunları not etmek asıl önemli konulardan bir tanesi. Bu sorunların not edilmesi ve bir envanterinin çıkartılması üniversitelerimiz açısından gelecekte çok önemli bir araştırma konusu da olacaktır. Dolayısıyla yaptığımız bütün ziyaretlerin kayıt altına alınması en önemli başlıklar arasında yer almaktadır." Bilim iletişimi faaliyetlerinin üniversitelerin topluma açık ve erişilebilir olduğunu göstermesi açısından da önemli olduğunu belirten Özvar, bu anlamda da ofis çalışanlarına, öğrencilere ve akademisyenlere önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Özvar, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinin rektörlerine bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek "Erzurum’daki halkımıza doğrudan dokunmanız, onlarla temas etmeniz çok kıymetli. Bunun devamını diliyorum." diye konuştu.
28 Mart 2026 Cumartesi - 17:19 Bölgesel kalkınmada akademik güç birliği: ÜNİDAP 8. dönem toplantısı Erzurum’da gerçekleştirildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 8. Dönem Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve bölge üniversite rektörlerinin yanı sıra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun katılımıyla icra edildi. DAP Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında iş birliğini güçlendirmek, kaynakları verimli kullanmak ve bölgesel kalkınmaya akademik bir ivme kazandırmak amacıyla tesis edilen ÜNİDAP, 8. Dönem Toplantısı için Erzurum’da bir araya geldi. Toplantıya teşrif eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bölgesel kalkınmada üniversitelerin üstlendiği kritik role dikkat çekerek, yükseköğretim kurumlarının yerel potansiyeli küresel rekabete taşıma noktasındaki stratejik önemini vurguladı. Rektör Hacımüftüoğlu: "Bölgesel sinerjiyi akademik başarıyla taçlandırıyoruz" Toplantıda Atatürk Üniversitesi’ni temsilen yer alan ve birliğin kurumsal hafızasındaki en köklü paydaşlardan biri olduklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, konuya ilişkin değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi: "ÜNİDAP, sadece akademik bir platform değil, aynı zamanda Doğu Anadolu’nun iktisadi ve toplumsal kalkınma vizyonunun lokomotifidir. Atatürk Üniversitesi olarak, sahip olduğumuz araştırma kapasitesini ve derin akademik birikimimizi, bölge üniversitelerimizle paylaşmayı temel bir görev addediyoruz. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın vizyoner liderliğinde, üniversitelerimizin ihtisaslaşma süreçlerini ve projeler arası eş güdümü daha ileri bir noktaya taşıma kararlılığındayız. Bugün burada alınan kararların, Erzurum başta olmak üzere tüm bölgemizin bilimsel ve teknolojik ekosistemine doğrudan katkı sunacağına inanıyorum." Üniversiteler arası iş birliği ve gelecek vizyonu Toplantı kapsamında; bölgesel sorunlara yönelik ortak çözüm önerileri, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarının etkinliği, AR-GE projelerinde kaynakların ortak kullanımı ve kalkınma ajansları ile yürütülen entegre çalışmalar masaya yatırıldı. Katılımcı rektörler, ÜNİDAP bünyesinde gerçekleştirilen projelerin bölgenin eğitim kalitesini ve istihdam olanaklarını artırmadaki başarısı üzerine görüş alışverişinde bulundular. Haberin devamında, toplantı süresince görüşülen teknik detaylar ve gelecek döneme ilişkin planlanan projeler hakkında bilgilendirmeler yer aldı.
Şehitkamil Belediyespor U14 Takımı Türkiye Şampiyonası için Şanlıurfa’ya uğurlandı
12 Mart 2026 Perşembe - 14:13 Şehitkamil Belediyespor U14 Takımı Türkiye Şampiyonası için Şanlıurfa’ya uğurlandı Gaziantep’i altyapı futbolunda temsil eden Gaziantep Şehitkamil Belediyespor U14 Futbol Takımı, 12-14 Mart tarihlerinde Şanlıurfa’da düzenlenecek U14 Türkiye Futbol Şampiyonası için düzenlenen törenle yolcu edildi. Şehitkamil Belediyespor U14 Futbol Takımı’nın şampiyona yolculuğu öncesinde düzenlenen uğurlama programında kulüp yöneticileri ve belediye yetkilileri genç sporcuları yalnız bırakmadı. Uğurlama programına; Gaziantep Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı İrfan Karakuzulu, Gaziantep Şehitkamil Belediyespor Kulübü Teknik Direktörü Taner Özaykut ile sporseverler katıldı. Karakuzulu. "Gençlerimize güveniyoruz" Kulüp Başkanı İrfan Karakuzulu, altyapıya verdikleri önemin altını çizdi. Karakuzulu, genç sporcuların elde ettiği başarının kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Gaziantep Şehitkamil Belediyespor olarak en önemli hedeflerimizden biri gençlerimizi sporla buluşturmak ve onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. U14 takımımızın Türkiye Şampiyonası’na katılma başarısı bizleri gururlandırıyor. Sporcularımıza ve teknik ekibimize güveniyoruz. Şanlıurfa’da, Gaziantep’imizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum" dedi. Teknik Direktör Taner Özaykut ise, takımın şampiyonaya yoğun bir hazırlık sürecinin ardından katıldığını belirterek sporcuların sahada en iyi mücadeleyi ortaya koyacaklarını ifade etti. 12-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek Şehitkamil Belediyespor U14 Futbol Takımı, başarılı sonuçlar alarak Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.
Köşk’te İstiklal Marşı’nın kabulü programla kutlandı
12 Mart 2026 Perşembe - 14:12 Köşk’te İstiklal Marşı’nın kabulü programla kutlandı Aydın’ın Köşk ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümünde Ayla Vural Anadolu Lisesinde düzenlenen programda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anıldı. Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında Ayla Vural Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda, anlamlı ve coşkulu bir program gerçekleştirildi. Programa, Köşk Kaymakamı Hasan Taş, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, İlçe Emniyet Amiri İsa Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Rüstem Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Sarıbaş, Köşk İlçe Müftüsü Nuri İlkatmış, Köşk Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selahattin Serdar Aykut, Ayla Vural Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Yeniçoban, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Salon girişinde yer alan "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" temalı resim panosu Kaymakam Polat ve protokol heyeti tarafından dikkatle incelendikten sonra konferans salonuna geçildi. Kutlama ve anma program sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Gizem Çerçevik yaptı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra istiklal marşı’nın kabulü ve doğuşu konulu görsel izlendi. Video gösteriminden sonra, 1921’den 2025’e istiklalin seyri adlı mini tiyatral gösteri sahnelendi.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’inci yılı coşkuyla anıldı
12 Mart 2026 Perşembe - 14:10 İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’inci yılı coşkuyla anıldı 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’inci yıl dönümü dolayısıyla Tunceli’de düzenlenen programda, öğrencilerin şiirleri, oratoryo ve gölge oyunu gösterileriyle milli şair Mehmet Akif Ersoy anıldı. İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla Tunceli’de anlamlı bir anma programı düzenlendi. Programda milli şair Mehmet Akif Ersoy rahmet ve minnetle anılırken, öğrencilerin hazırladığı gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Tunceli İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tülay Doğan yaptı. Doğan yaptığı konuşmada, "Bir şiirin kabulünü anmak için değil, bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ve umudunun sesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 105’inci yıldönümünü kutlamak için toplandık. 12 Mart 1921’de TBMM’de kabul edilen İstiklal Marşı yokluklar ve zorluklar içinde verilen bir mücadelenin kalpten gelen haykırışıdır" dedi. Program kapsamında Vali Mehmet Ali Türker İlkokulu öğrencisi Ali Haydar Sançar "Korkmadım" adlı şiiri okudu. Ardından Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Bir Milletin Şahlanışı" isimli oratoryo gösterisi sahnelendi. Etkinlikte Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve mücadelesini anlatan kısa bir video izletilirken, ortaokullar arasında düzenlenen İstiklal Marşı’nı 10 kıta ezbere okuma yarışmasında birinci olan Tunceli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hasan Tanay, İstiklal Marşı’nı ezbere okuyarak izleyenlerden büyük alkış aldı. Programın sonunda Dersim Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Milletime İthafen" adlı gölge oyunu sahnelendi. Programa Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Tunceli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bülent Baykal, Tunceli İl Emniyet Müdürü Kazım Günay Demiralay, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, il protokolü, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.
Zonguldak’ta şehitliklerde bakım ve temizlik seferberliği
12 Mart 2026 Perşembe - 14:07 Zonguldak’ta şehitliklerde bakım ve temizlik seferberliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talimatıyla Zonguldak merkez ve ilçelerinde bulunan şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliği yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı seferberlik kapsamında, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri il genelindeki şehitliklerde kapsamlı bir çalışma yürüttü. Vatanın bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerin ebedi istirahatgahları olan mezarlar tek tek yıkanarak temizlendi. Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse, vatanın birliği ve milletin huzuru için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, "Bu toprakları bizlere vatan kılan, gölgesinde huzurla nefes aldığımız al bayrağımıza rengini veren aziz kahramanlarımıza olan minnet borcumuzun küçük bir nişanesini burada göstermek durumundayız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın talimatıyla, 81 ilimiz genelindeki tüm şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliğini kapsayan büyük bir seferberlik başlattık" dedi. Bakanlığın her çalışmasının temelinde şehitlere duyulan derin şükran hissinin yattığını ifade eden Köse, açıklamalarına şöyle devam etti: "Aziz milletimizin bağımsızlık sevdasının ve asırlara damga vuran şanlı tarihimizin abideleri bu toprakta yatmaktalar. Bakanlığımız koordinasyonunda başlatmış olduğumuz bu çalışma, aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı mirasa duyduğumuz derin saygının bir ifadesidir. Bizler aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, her daim onların yanında olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Vatanımızın birliği, milletimizin huzuru, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Vatan onlara, onlar bize emanet."
TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu Gaziantep’te
12 Mart 2026 Perşembe - 14:05 TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu Gaziantep’te TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu Gaziantep’teki saha çalışmalarına başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ile beraberindekiler, saha araştırmaları ve birebir görüşmeler için Gaziantep’e geldi. Heyet, kentteki çalışmaları çerçevesinde ilk olarak Şehitkamil ilçesindeki 8 Şubat Anadolu Lisesi’nde muhtarlar, öğretmenler ve veliler ile toplantı yaptı. "Bir çocuk paketi çıkarmak istiyoruz" Yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi veren Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, "TBMM’de suça sürüklenen çocuklarla ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu. Gaziantep de hem risk faktörlerini barındırması açısından bizim için önemli bir il hem de koruyucu, önleyici, rehabilite edici çok sayıda inisiyatifin de alındığı bir il olması hasebiyle bizim için önemli. Bu nedenle burada saha ziyaretleri yapıyoruz. Öncelikle bu lisede muhtarlar ve velilerle görüştük. Öğretmenlerimizle de görüşeceğiz. Derinlemesine mülakatlar yapacağız. Yarın da şehrin idare amirleriyle, konunun bütün paydaşlarıyla toplantılarımız olacak. Daha sonra belediyenin yaptığı bağımlılıklarla mücadele gibi bazı birimleri ziyaret edeceğiz. Konunun bütün paydaşlarıyla sahanın derinine inerek çalışıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda rehabilite ediciliği temel alan fakat bununla beraber cezai müeyyidelerde de cezasızlık algısını değiştirecek değişimleri ön gören bir çocuk paketi çıkarmak istiyoruz. Bununla ilgili bilimsel bir çerçeve oluşturmak, sahadan veri toplamak önemli" diye konuştu. Komisyonun Gaziantep’teki saha çalışmaları, görüşmeleri ve araştırmaları 3 gün sürecek.
Hacılar’da İstiklal şiiri ve şairi yad edildi
12 Mart 2026 Perşembe - 14:03 Hacılar’da İstiklal şiiri ve şairi yad edildi Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında ilçede düzenlenen programda öğrencilerle bir araya geldi. Şaşoğlu İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programına; Hacılar Kaymakamı Cüneyt Caner, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, sinevizyon gösterileri sunuldu, tiyatro ve müzikli gösteriler sahnelendi. Öğrencilerin hazırladığı performanslar salondan büyük alkış aldı. Program sonunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Bilal Özdoğan, İstiklâl Marşı’nın milletimizin bağımsızlık karakterini en güçlü şekilde yansıttığını belirterek şu ifadeleri kullandı; "İstiklâl Marşımız, milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin ruhunu taşıyan, her mısrasında vatan sevgisini, inancı ve kararlılığı yaşatan büyük bir mirastır. Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden milletimizin ortak vicdanına kazınan bu eser, bugün de genç nesillerimize yol göstermeye devam etmektedir. Öğrencilerimizin bu anlamlı günü böylesine özenli bir programla hazırlamış olması bizleri ayrıca gururlandırmıştır." Başkan Özdoğan, milli ve manevi değerlerin genç nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekerek programın hazırlanmasında emeği geçen okul yönetimine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.
Muğla’da İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı
12 Mart 2026 Perşembe - 14:02 Muğla’da İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlenen programda, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlanırken, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy rahmet ve minnetle yad edildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Salonu’nda gerçekleştirilen programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu Müdürü Savaş Sinan Koca yaptı. Koca, Akif’in "Zulmü alkışlayamam" dizeleriyle başladığı konuşmasında, 12 Mart tarihi sadece bir şiirin kabulü değil, bir milletin bağımsızlık iradesinin tarihe altın harflerle yazılması olduğunu vurguladı. Koca, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Mehmet Akif, bu büyük eseri bir ödül için değil, milletine olan sevgisiyle kaleme almıştır. İstiklal Marşı sadece bir şiir değil; her mısrasında bir şehidin hatırasını barındıran eşsiz bir destandır. Bugün bağımsızlığımızı korumak, teknolojide ve savunma sanayinde yerli ve milli başarılar elde etmekle mümkündür" Program kapsamında Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Korkma! Gençliğin Ruhu Burada" temalı gösteri izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Sahne performansları, katılımcılar tarafından büyük alkış topladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İstiklal Marşı’nı Ezbere Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler sahnede onurlandırıldı. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, başarılı öğrencilere ödüllerini takdim etti.