Son Dakika
|
MİT ve Suriye istihbaratından ortak operasyon: Firari casus yakalandı
Vedat Muriç: "Hepsi benim arkadaşım ama yarınki maç bambaşka"
Kosova Teknik Direktörü Foda: "Şansımız yüzde 50"
İsrail’de Bazan petrol rafinerisi vuruldu
Ekrem İmamoğlu, hakkında "hakaret ve tehdit" suçlarından soruşturma başlatıldı
Gemlik ve Kumla’yı lodos vurdu, çok sayıda tekne battı
Diyarbakır’da okul servisi kaza yaptı: 13’ü öğrenci 15 yaralı
Böcek’in başdanışmanı Cem Oğuz gözaltına alındı
Etimesgut Belediyesinde zimmet soruşturması: 4 şüpheli gözaltında
Uşak Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması: 4 kişi daha gözaltına alındı
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
A Genocide Survivor Searching the Ruins of Sabra in Gaza
Bakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Baba Ahmet Torun: "Kızımın gözü hariç tüm iç organlarını bağışlamaya karar verdik"
Azerbaycan, İran’ın Türkiye’ye yönelik füze saldırısını kınadı
MHP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevine Bayraktar getirildi
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’ye ait 5 üs ile İsrail’deki askeri merkezlerini hedef aldı
Üsküdar’da yol çöktü: Otomobil çukura düştü
Kosova Teknik Direktörü Foda: "Şansımız yüzde 50"
GÜNDEM
Kazada hayatını kaybeden Yaren, Bodrum’da anıldı
30 Mart 2026 Pazartesi - 20:18:33
Kayseri’de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Yaren Mercan, Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen programla anıldı. 19 Mart’ta Kayseri’nin Talas ilçesinde alkollü bir sürücünün kullandığı otomobilin motosiklete çarptığı kazada Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yaren Mercan (22) yaşamını yitirdi. Yaren’in ablası Büşra Mercan’ın Bodrum’da hemşirelik yaptığı, babası Uzman Jandarma Mehmet Mercan’ın da Muğla’da görev yaptığı öğrenildi. Yaren, Bodrum Belediye Meydanı’nda sevenleri tarafından düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşma yapan Yaren’in ablası Büşra Mercan, "Biz bugün onun bir sürü başladığı ve bitiremediği projeyi konuşmak yerine, onun ruhunu şad edip anma törenini yapıyoruz. Kendisi sırf pediatri sınavı vardı diye bayramda buraya gelmedi. Bayram akşamı beraber yemek yiyecektik. Alkollü bir canavar onun, ilmek ilmek ailesinin, bizim verdiğimiz emekleri elimizden aldı. Başka Yarenler ölmesin. Sürücünün tutuklanması bile çok zor oldu. Biz en ağır cezayı almasını ve cinayetten yargılanmasını istiyoruz" dedi. Ardından Yaren’in arkadaşları Yağmur Ece Metin ile Umut Güvercin basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Kayseri’de yitirdiğimiz Yaren’i bu yüzden burada, ailesinin yaşadığı Bodrum’da anmak istedik. Onu iki satırlık bir haberden ibaret bırakmak istemedik. Yaren’imiz Kayseri’de eğitim alsa da babası Mehmet Bey Muğla’da görev yapıyor. Burada da yüz binlerce motosiklet kullanıcısı var, tıpkı Yaren gibi. Onların yanında olmak ve bir farkındalık oluşturmak istedik. Yaren Mercan, kısa ömründe nice doğum gününü Bodrum’da geçirdi. Ailesiyle, arkadaşlarıyla burayı çok sevdi. Daha nice doğum günleri olabilirdi ama artık biz onu anıyoruz. Başka Yarenler kurban olmasın. Başka ailelerin yüreği yanmasın. Çok şey istemiyoruz: Önce kendimize, sonra birbirimize saygı gösterelim. Unutmayın, trafik kuralları yakalanmamak için değil, yaşatmak için vardır" ifadelerine yer verildi.
30 Mart 2026 Pazartesi - 19:59
Siirt’te şehitler dualarla anıldı
Siirt’te 30 Mart 2018’de terör saldırısında şehit düşen 7 güvenlik görevlisi, şehadetlerinin yıl dönümünde Ormanardı köyünde düzenlenen törenle anıldı, Programda Kur’an-ı Kerim okunup dualar edilirken, kabirlerine karanfil bırakıldı. İlk tören, köy şehitliğinde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından şehitler için dua edildi. Törene katılan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen, şehit yakınları ve vatandaşlarla birlikte kabirlere karanfil bıraktı. Anma programının ikinci bölümü ise köy taziye evinde düzenlendi. Siirt İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen imamlarca mevlid-i şerif ve ilahiler okunarak dualar edildi. Şehit yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Tuğgeneral Özmen, şehitlerin hatıralarına ve emanetlerine her zaman sahip çıkacaklarını belirterek, vatan uğruna şehit olan kahramanları rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını ifade etti.
30 Mart 2026 Pazartesi - 19:35
Bursa Emniyeti’nin acı günü
Bursa’da Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Mehmet Pişik, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Memduh Pişik’in polis memuru olan kardeşi Mehmet Pişik (54), Bursa’da tedavi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Görev yaptığı Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sevilen bir isim olan Pişik’in vefatı, ailesi ve emniyet camiasını yasa boğdu. Mehmet Pişik’in cenazesi, bugün Karacabey Saadet Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen cenaze töreniyle Karacabey 1 No’u Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
30 Mart 2026 Pazartesi - 19:28
Baba Ahmet Torun: "Kızımın gözü hariç tüm iç organlarını bağışlamaya karar verdik"
Giresun’un Görele ilçesinde daha önce CHP’li Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin sosyal medya hesabı üzerinden taciz iddiasıyla gündeme gelen ve 2 gün önce yaşanan kazada ağır yaralanan 16 yaşındaki kızın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi, genç kızın gözleri hariç tüm organlarını bağışlama kararı aldı.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
27 Mart 2026 Cuma- 16:49
Yukarı Tekke kayalıkları ıslah ediliyor
2
28 Mart 2026 Cumartesi- 16:43
Ağrı Valisi Bozkurt’tan Erzurum’da yoğun temas trafiği
3
29 Mart 2026 Pazar- 18:55
Sabiha Gökçen’de hava muhalefeti engeli: 127 sefer iptal edildi, yolcular terminalde kaldı
4
29 Mart 2026 Pazar- 15:24
Bakan Çiftçi: "En fazla soruşturma izni verilen belediyeler AK Parti’li belediyelerdir"
5
29 Mart 2026 Pazar- 15:05
Emet ve Hisarcık’tan 29 umreci dualarla kutsal topraklara uğurlandı
12 Mart 2026 Perşembe - 13:32
Hisarcık’ta minikler harçlıklarını Gazze için biriktirdi
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Gazze’deki ihtiyaç sahibi kardeşlerine destek olmak amacıyla kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını bağışladı. Küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık örneği sergileyen Hisarcık 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Kur’an Kursu öğreticileri Ayşe Tekin ve Nuran Baran öncülüğünde bir araya gelerek bir süre boyunca kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışladı. Minik ellerin biriktirdiği anlamlı yardımlar, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirci’ye teslim edildi. Henüz hayatlarının başında olan küçük yüreklerin paylaşma, merhamet ve kardeşlik duygularıyla hareket etmeleri duygulandırırken umut da verdi. Yapılan bağış, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yansıttı. İlçe Müftüsü Hüseyin Demirci, minik öğrencilerin bu anlamlı davranışından büyük mutluluk duyduğunu belirterek küçük yaşta kazanılan paylaşma ve yardımlaşma bilincinin toplum için çok kıymetli olduğunu vurguladı. Demirci, "Minik öğrencilerimizin kumbaralarından çıkan bu büyük iyilik, kilometrelerce uzakta olan Gazze’deki kardeşlerimize umut olurken, iyiliğin yaşının olmadığını bir kez daha gösterdi. İyilik küçük yüreklerde büyür, dünyayı güzelleştirir" ifadelerini kullandı.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:30
Hanife Hatun Camii çocuklarla şenlendi
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan nedeniyle çocuklar için düzenlediği ’Tekne Orucu’ etkinlikleri sürüyor. Hanife Hatun Camii’ndeki etkinliğe yaklaşık 2 bin çocuk katılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Vali Tahir Şahin de miniklerin heyecanına ortak oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak ve gelenekleri geleceğe aktarmak amacıyla 4-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlediği ’Tekne Orucu’ etkinlikleri Ortahisar ilçesinde devam etti. Hanife Hatun Camii’nde gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 2 bin çocuk katıldı. Nasrettin Hoca hikayeleri ve Karagöz-Hacivat gösterileriyle eğlenceli anlar yaşayan çocukların mutluluğuna, Trabzon Valisi Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Müftüsü İsmail Çiçek, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş da eşlik etti. Etkinliğin sonunda çocuklara hediyeler ve çeşitli ikramlıklar dağıtıldı. Tekne orucu etkinliklerinin geleneklerin geleceğe taşınması açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Genç, "Bir geleneği yaşattığımız için ve geleceğe taşıdığımız için çok mutluyuz. Çocuklarımızı küçük yaşta cami ile buluşuyor ve oruçla tanışıyor. Camilerimiz cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle şenleniyor. Çok güzel bir organizasyona imza atıyoruz. Sadece Trabzon merkezde değil bütün ilçelerimizde bu faaliyeti sürdürüyoruz. Programlarımıza katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, Ramazan ayının hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:29
Posof’ta İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’nci yıldönümü etkinliği
İstiklal marşının kabulünün 105. Yıldönümü dolayısıyla Posof’ta bir dizi etkinlik düzenlendi. Posof İlkokulu konferans salonunda yapılan kutlama programına kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra siyasi parti ve STK temsilcileri de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halit Paşa Yatılı Bölge Okulu Türkçe öğretmeni Emre Musa Gündoğdu programın sunuculuğunu yaptı ve günün anlam ve önemiyle ilgi konuşmayı yine Halit Paşa Yatılı Bölge Ortaokulu Türkçe öğretmeni Nilgün Yılmaz yaptı. Akif’in kaleminden adlı tiyatro gösterisi yapıldı. Safahattan şarkılar adlı koro gösterisinden sonra günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu. 12 Mart İstiklal Marşının kabulü yıl dönümü münasebetiyle yapılan İstiklal Marşı konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesinin ardından program sona erdi.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:27
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Duranay’dan İHA’ya ziyaret
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, İhlas Haber Ajansı Adıyaman Bürosu’nu ziyaret ederek kentteki esnafın durumu ve yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İHA Adıyaman Bürosu’nda gerçekleşen ziyarette, Adıyaman’daki esnaf ve sanatkarların karşılaştığı sorunlar, kentteki ticari hayatın mevcut durumu ve esnafın beklentileri üzerine kapsamlı bir sohbet gerçekleştirildi. Ziya Duranay, özellikle son dönemde esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılar, iş potansiyelindeki değişimler ve esnafa yönelik destekler konusunda görüşlerini paylaştı. Duranay, Adıyaman esnafının şehir ekonomisinin önemli bir parçası olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunların kamuoyuna doğru şekilde aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu noktada basının rolünün önemli olduğuna dikkat çeken Duranay, İhlas Haber Ajansı’nın Adıyaman’da yaptığı haberleri yakından takip ettiğini söyledi. İHA’nın kentte yaşanan gelişmeleri hızlı ve tarafsız bir şekilde kamuoyuna aktardığını belirten Duranay, özellikle esnafın sorunlarına yönelik yapılan haberleri beğendiğini dile getirerek, İHA’nın şehirdeki sorunların çözümüne katkı sağladığını ifade etti. İHA Adıyaman Muhabiri Cihan Kizir ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Adıyaman’daki esnaf ve vatandaşların sorunlarını kamuoyuna aktarmaya devam edeceklerini söyledi. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi ve iyi dileklerin ardından sona erdi.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:26
Başkan Uçar; "Onlar bizim kıymetli emanetlerimiz"
Yakutiye Belediyesi, koruyucu aileler ve devlet koruması altındaki çocuklarla iftar verdi. Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Yakutiye Belediyesi olarak bugünkü iftar soframızda, şehrimizdeki koruyucu ailelerimizi ve devletimizin koruması altındaki yavrularımızı misafir ettik. Onlar bizim kıymetli emanetlerimiz. Erzurum Valimiz Sayın Aydın Baruş’un kıymetli eşleri Sayın Nagihan Baruş Hanımefendi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Hasan Aykut ve Erzurum İl Emniyet Müdür Yardımcımız Sayın Özgül Aykut Hanımefendi’nin katılımlarıyla; yavrularımız ve koruyucu ailelerimizle aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadık. Sevgi ve şefkat dolu yürekleriyle çocuklarımıza yuva olan tüm koruyucu ailelerimize üstlenmiş oldukları bu kutsal görev için gönülden şükranlarımızı sunuyor; devletimizin koruması altındaki evlatlarımıza sağlık, huzur ve başarı dolu ömürler diliyoruz" dedi.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:26
Araban’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yıl dönümü kutlandı
Gaziantep’in Araban ilçesinde, 12 Mart Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105’inci yıl dönümü kutlama programı düzenlendi. İlçe merkezindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen program ilçe Kaymakamı Özgür İşçimen, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile başlayan program Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan metnin okunması, İstiklal Marşı’nın yazılışını anlatan video gösterimi, İstiklal Marşı’nın öğrenciler tarafından okunması ve İstiklal Marşı’na adlı şiirin okunması ve ödül töreninin ardından son buldu.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:26
Yılmaz’dan 12 Mart mesajı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, mesajında Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin bağımsızlık ruhunu, vatan sevgisini ve sarsılmaz inancını en güçlü şekilde yansıtan eşsiz bir eser olduğunu ifade etti. İstiklal Marşı’nın yalnızca bir şiir olmadığını vurgulayan Yılmaz, "İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği destansı mücadelenin, inancının ve kararlılığının en güçlü ifadesidir. Bu eşsiz eser, milletimizin hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini ve vatanı uğruna her türlü fedakârlığı göze alacağını tüm dünyaya ilan eden bir manifestodur" dedi. Yılmaz, milli marşın yazıldığı dönemin zorlu şartlarına da dikkat çekerek, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde verdiği kurtuluş mücadelesinin tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti. Yılmaz, "Milletimiz, en zor şartlar altında dahi umudunu ve inancını kaybetmemiş; vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını korumak için büyük bir mücadele ortaya koymuştur. Mehmet Akif Ersoy da kaleme aldığı İstiklal Marşı ile bu ruhu en güçlü şekilde dile getirmiş, milletimizin ortak duygularına tercüman olmuştur. İstiklal Marşı, sadece geçmişimizin bir hatırası değil; aynı zamanda geleceğimize ışık tutan bir yol haritasıdır. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerlerimizi iyi anlaması, tarihimizin bu büyük mirasını sahiplenmesi büyük önem taşımaktadır. Bizler de yerel yönetimler olarak bu bilinci yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yılmaz, mesajının sonunda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, "İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümünde, başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bu vesileyle bizlere bağımsız bir vatan bırakan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükranla yad ediyor, milletimizin 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü yıl dönümünü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:25
Aydın’da İstiklal Marşı’nın kabulü törenle kutlandı
Aydın’da ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayısıyla program düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda il geneli liseler arasında düzenlenen mektup yazma yarışmasında 1. seçilen öğrencinin mektubu okundu. Ardından programın açılış konuşmasını yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, "İstiklal Marşı, bir metinden ibaret değildir; o, yokluk içinde var olma kararlılığının, imkansızlıklar karşısında sarsılmayan inancın ve topyekun dirilişin haykırışıdır. İşgal altındaki bir coğrafyada yükselen bu ses, milletimizin karakterini, vakarını ve imanla yoğrulmuş cesaretini dünyaya ilan etmiştir. Her dizesi bir cephe kadar ağır, her kelimesi bir sancak kadar onurludur. O zorlu dönemde kalemiyle mücadele eden Mehmet Akif, milletinin ruh köküne yaslanmış; umutsuzluğun kol gezdiği günlerde dahi istikbal inancını diri tutmuştur. Onun satırlarında yalnızca bir şiir değil; fedakarlık, adanmışlık ve sarsılmaz bir vatan şuuru vardır. Bu şuuru besleyen ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde verilen bağımsızlık mücadelesinin azmi ve milletimizin ortak iradesidir. Bugün bizlere düşen sorumluluk; bu büyük mirası yalnızca hatırlamak değil, anlamak ve yaşatmaktır" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen yarışmaların birincilerine ödülleri Vali Yakup Canbolat tarafından takdim edildi. Programın devamında Adnan Menderes Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan orotoryo sunuldu. Sahneye çıkan öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın ortaya çıkışına yönelik hazırladıkları gösterileri ise büyük beğeni topladı. Programa Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın yanı sıra kurum müdürleri ve öğrenciler ve aileleri katıldı.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:24
KAYPİDER Başkanı Tarla: "Kayseri’de üye sayısını Ramazan’dan sonra artıracağız"
Kayseri Plastik İşletmecileri Derneği (KAYPİDER) Başkanı Yunus Tarla, "Kayseri’de üye sayısını Ramazan’dan sonra artıracağız" dedi. KAYPİDER Başkanı Yunus Tarla, plastik sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Tarla, "Bütün camiamızdan Allah razı olsun. Herkes birbirini tanıyor. Kayseri öyle büyük bir şehir değil, küçük bir şehir. Birlikte kuvvet ve bereket var. Sivil toplum örgütlerinde ne kadar çok birleşirsen, ne kadar çok kümelenme yaparsan, sesin o kadar yüksek gelir. Biz kurulduğumuz günden bu yana 52 üyemizle devam ediyoruz. Ancak Kayseri’de üye sayısını Ramazan ayından sonra artıracağız. Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası’nda kayıtlı olan 400’ün üzerinde firma var. Buralarda 4 bin 500 kişi çalışıyor. Biz Kayseri’de çok ciddi bir sektörüz. Plastik sektöründe Türkiye’de 9. sıradayız. Kayseri’de de çok iyi bir konumdayız. Doğumdan ölüme kadar plastik hayatın her alanında var. Hayatımızın her alanında plastik var. Doğayı plastik kirletmiyor. Doğayı insanlar kirletiyor. Yani poşeti doğaya atana kadar geri dönüşüme verse sanayinin başka bir alanında o poşet kullanılacak" dedi. "Savunma sanayi sektörüne de çalışma istiyoruz" Plastik üreticileri olarak savunma sanayiine de katma değeri yüksek işler yapmak istediklerini söyleyen Tarla, "Biraz katma değerli iş yapmak istiyoruz. Savunma sanayi sektörüne de çalışma istiyoruz. Bu konuyu Sanayi Odası Başkanımızla konuştuk. Ticaret Odası Başkanımızla konuştuk. Onlar da sağ olsunlar yardımcı olacaklarını ve önümüzün açılacağını söylediler. Bu noktada çok ciddi girişimlerimiz var. Bize parça verecekler. Biz o parçaları tasarlayacağız ve testini yaparak, geri teslim edeceğiz. Bununla birlikte biz artık pek çok parçayı yapabilir düzeye geleceğiz. Biz savunma sanayiini güçlendirecek, katma değeri yüksek olan işler yapmak istiyoruz. Bu hem istihdama katkıda bulunacak hem savunma sanayiinde ciddi bir açığı kapatacak" ifadelerini kullandı. "Yeşil Dönüşüm OSB’nin kurulmasıyla alakalı bir çalışmamız var" Yeşil Dönüşüm OSB’nin kurulmasıyla alakalı mevcut bir çalışmalarının olduğunu aktaran Tarla, "Türkiye’de son zamanlarda Yeşil Dönüşüm Organize Sanayi Bölgeleriyle ilgili bir takım çalışmalar var. Bunu şu anda Ankara kurdu. Yeşil Dönüşüm OSB, çevreye zarar vermeyen akıllı bir OSB. Yeşil Dönüşüm OSB, geri dönüşümcülerin atığını doğaya ya da farklı yerlere vermeyip, belli bir depolamayla arıtmalardan geçerek, yeniden üretildiği lisanslı bir OSB. Bunu sadece Sanayi Odası yapabiliyor. Sanayi Odası Başkanımızla görüştük. Şu anda orayla ilgili belirli kayıtları aldık. Yeşil Dönüşüm OSB’nin kurulmasıyla alakalı bir çalışmamız var" dedi. "Üretimlerimiz temkinli gidecek" Ham madde fiyatlarından dem vuran Tarla, üretimde temkinli gideceklerini belirterek, "Allah fırsatçılara meydan açmasın. Arkadaşlarla birkaç gündür konuşuyorum. Ham maddenin tonuna kimi 300 dolar kimi 500 dolar kimi de bin doları geçtiğini söylüyor. Çok yüksek rakamlar konuşuluyor. Şu ortamda hiçbir üretici buna cesaret edip, ürün üretemez. Bizler sanayiciyiz, bekleyeceğiz ve göreceğiz. Üretim elbette olacak ama üretimlerimiz temkinli gidecek. Örneğin 200-300 tonluk bir anlaşma yapılıyorsa buna karşılık, ’yok ben 2 tonluk anlaşma yapabilirim, öz sermayem bu kadar bunu karşılayabilirim’ denmeli. Bugün 200 ton dendiği zaman 200 bin dolar havada uçuşuyor. Bu doğru bir şey değil" şeklinde konuştu. "Ham maddede yurt dışına bağımlıyız" Plastik ham madde konusunda yurt dışına bağımlı olduklarını dile getiren Tarla, "PETKİM, bizim için önemli. Plastiğin türevleri var. Bunu saysan 500’ü bulur. PETKİM bu türevlerin hepsini yapmıyor 20 kalem ham madde üretiyor. Onun dışındakileri elbette yurt dışından almak zorundayız. Ham maddede yurt dışına bağımlıyız. Biz elbette ham maddenin yerli olmasını isteriz. Bizim olsun isteriz. Biz bunu çok önemsiyoruz. Biz ham madde almak için parayı hep yurt dışına gönderiyoruz. Kim ne söylerse söylesin, ham maddede yurt dışına bağımlıyız. Bu noktada sanayicilerimiz bilinçli gidiyor. STK’larımız çalışıyorlar. Dalgalı bir dönemdeyiz. İnşallah bu dönemi aşacağız. Yurt dışına bağımlılıktan kurtulmak için ciddi manada yatırımlar yapmak lazım" diye konuştu.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:20
Bayburt’ta sıfır atık eğitimleri devam ediyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerine sıfır atık ve çevre farkındalığı eğitimi verildi. Bayburt’ta öğrencilerde çevre bilincinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri sürüyor. Gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere sıfır atık yaklaşımının amacı ve günlük hayatta uygulanabilecek çevre dostu alışkanlıklar hakkında bilgi verilerek, atık oluşumunun azaltılması, geri dönüşümün önemi, doğal kaynakların verimli kullanılması konuları anlatıldı. Eğitimde ayrıca sıfır atık sisteminin; atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşüm ve yeniden kullanım yoluyla atık miktarının azaltılmasını hedefleyen çevre yönetimi yaklaşımı olduğu vurgulandı. Çevreyi korumanın bireysel sorumluluklarla başladığı, küçük alışkanlıkların büyük çevresel faydalar sağlayabileceği öğrencilere hatırlatıldı.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:19
İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla tören yapıldı
Afyonkarahisar’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’nci yıl dönümü dolayısıyla protokolünde katıldığı tören gerçekleştirildi. Tören Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda yapıldı. Milli Şair Merhum Mehmet Âkif Ersoy’un, Türk milletinin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilişinin 105’nci yıl dönümü dolayısıyla program gerçekleştirildi. Programa Vali Dr. Naci Aktaş, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldı. Programda Anafartalar Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program ilgiyle izlendi.
12 Mart 2026 Perşembe - 13:19
Muş’ta İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü
Muş’ta, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. Muş Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılırken, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve milli mücadele dönemindeki rolüne dikkat çekildi. Selahaddin Eyyübi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Muş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda şiirler okundu ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Programa katılan Muş Valisi Avni Çakır, milletin hafızasında derin izler bırakan iki önemli günü anmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, "Bugün burada, milletimizin hafızasında derin izler bırakan iki önemli günü birlikte anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Milletimizin bağımsızlık ruhunu dizelere döken 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü’nün 105. yıl dönümü ile vatan uğruna verilen büyük mücadelenin simgesi olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 111. yıl dönümünü büyük bir gurur, minnet ve hürmetle anıyoruz. Bu iki tarih, aslında aynı ruhun, aynı inancın ve aynı kararlılığın iki farklı ifadesidir. Çanakkale’de yazılan destan, Mehmet Âkif’in kaleminde milletimizin ortak vicdanına dönüşmüş; İstiklâl Marşı, o büyük mücadelenin, o sarsılmaz iradenin ebedî bir yankısı olmuştur" dedi. Vali Çakır, tarih boyunca birçok zorlukla karşı karşıya kalan aziz milletimizin söz konusu vatan olduğunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını ve gerektiğinde canını ortaya koyarak bağımsızlığını ve onurunu korumayı bildiğini ifade ederek, "Çanakkale’de verilen mücadele, bunun en güçlü ve en anlamlı örneklerinden biridir. O günlerde milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklar içinde fakat sarsılmaz bir inançla vatan toprağını savunmuştur. Anadolu’nun dört bir yanından gelen kahramanlar; omuz omuza vererek, imanla, cesaretle ve büyük bir fedakârlıkla tarihin akışını değiştirmiştir. Çanakkale’de sadece bir cephe savunulmamış; bir milletin bağımsızlık iradesi, onuru ve geleceği savunulmuştur" ifadelerini kullandı. Vali Çakır, Çanakkale’de yazılan destanın milletin karakterini, inancını ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiğini belirterek, "Çanakkale’de yazılan o destan, milletimizin karakterini, inancını ve vatan sevgisini tüm dünyaya göstermiştir. O gün siperlerde gösterilen fedakârlık, yalnızca bir zaferin değil; aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberlik içinde neleri başarabileceğinin de en güçlü kanıtıdır. Çanakkale’de canlarını ortaya koyan kahramanların ruhunu en iyi anlatan eser ise şüphesiz İstiklâl Marşı’dır. Mehmet Âkif Ersoy’un kaleminden dökülen o dizeler, sadece bir marş-şiir değil; milletimizin bağımsızlık inancının, vatan sevgisinin ve istiklâl kararlılığının ifadesidir. İstiklâl Marşı, bir milletin yeniden ayağa kalkışının, esareti reddedişinin ve özgürlüğe olan sarsılmaz bağlılığının sembolüdür. Mehmet Âkif, bu eşsiz eseriyle milletimizin ruhunu, acısını, umudunu ve kararlılığını kelimelere dökmüş; adeta bir milletin kalbine tercüman olmuştur. Bu nedenle İstiklâl Marşı yalnızca geçmişin hatırası değil; bugün de bizlere yol gösteren bir değer, bir bilinç ve bir sorumluluktur" diye konuştu. Bugün en büyük sorumluluğun ecdadın büyük fedakârlıklarla emanet ettiği vatanı aynı bilinç ve sorumlulukla korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde teslim etmek olduğunu söyleyen Vali Çakır, "Çanakkale’de ortaya konulan o ruh; bugün de ülkemizin birlik ve beraberliğinde, çalışkanlığında, üretim azminde ve geleceğe duyduğu güven içinde yaşamaktadır. Millet olarak geçmişimizden aldığımız güçle; bilimde, teknolojide, ekonomide ve her alanda daha güçlü bir Türkiye için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bu aziz milletin tarih boyunca gösterdiği azim, kararlılık ve fedakârlık; gelecekte de yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bizler, şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak; güçlü, bağımsız ve müreffeh bir Türkiye için emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz. Sözlerime son verirken; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale’de ve vatanın dört bir yanında canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 105. yıl dönümünde, millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u şükran ve rahmetle yâd ediyor; kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından düzenlen oratoryo gösterisinin ardından Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okundu. Şiir ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere hediye takdim eden Vali Çakır, öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Özgür Özer vali yardımcıları Cihat Abukan, Mustafa Batuhan Alpboğa, İl Emniyet Müdürü Melih Kuzudişli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder