GÜNDEM
Efeler’de genç yazılımcılar tasarladı, Başkan Yetişkin tebrik etti 10 Mayıs 2026 Pazar - 13:45:53 Efeler Belediyesi Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM) tarafından düzenlenen Dijital Oyun Tasarım Yarışması, Menderes Park’ta düzenlenen heyecanlı bir finalle sona erdi. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in hayata geçirdiği ve gençleri teknoloji üretimine teşvik eden Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM), Aydın genelindeki yetenekli gençleri bir araya getirdi. Menderes Park’ın ev sahipliği yaptığı Dijital Oyun Tasarım Yarışması’nda, Aydın’ın dört bir yanından gelen 46 öğrenci, 15 takım halinde kıyasıya mücadele etti. Gençlerin özgün fikirlerini kodlara döktüğü yarışmada, projeler jüri üyeleri tarafından titizlikle incelendi. Gün boyu süren heyecanlı bekleyişin ardından, dijital oyun dünyasına yeni bir soluk getiren ve dereceye giren takımlar belirlendi. Takımların ortaya koyduğu üretkenlik ve teknolojik hakimiyet, izleyiciler ve uzmanlar tarafından takdir topladı. Yarışma sonunda; Aydın Fen Lisesi öğrencileri Alperen Yılmaz, Yavuz Demir ve Eymen Öge birinci, aynı okuldan Yusuf Giray İslam, Rüzgar Yurtsever ve Bertuğ Seyhan ikinci, özel bir lise öğrencileri Kuzey Doruk Köksal, Yiğit Ulaş ve Azra Zeynep Oral ise üçüncü oldu. Yarışmanın final törenine bizzat katılarak gençleri yalnız bırakmayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin katılan takımlara sertifikalarını kendi elleriyle takdim etti. Başkan Yetişkin dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda takdim edileceğini ifade etti. Gençlerin teknolojiye olan ilgisinden büyük gurur duyduğunu belirten Başkan Yetişkin, "Gençlerimizin dijital dünyada sadece tüketici değil, üretici olma yolundaki bu büyük adımları bizlere umut veriyor. Efeler’i bilimin ve teknolojinin merkezi yapma yolunda DİGEM çatısı altında gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Katılan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. DİGEM’in teknolojik imkanlarıyla hazırlanan ve Aydın genelinde büyük ses getiren organizasyon, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
10 Mayıs 2026 Pazar - 13:39 Köyceğizli hacı adayları dualarla uğurlandı Muğla’nın Köyceğiz ilçesinden bu yıl hacca gidecek olan 25 vatandaştan Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca gidecek olan 15 hacı adayı dualarla uğurlandı. Hacı adayları için Köyceğiz Müftülüğü tarafından Toparlar Merkez Camii’nde uğurlama töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Din görevlileri Murat Yaşar, Selman Gündoğdu, Mehmet Acar ve Mustafa Gürhan’ın tekbir, telbiye, ilahi ve salavatlarıyla devam etti. Törende konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, "Cenabı Allahın "Haccı ve Umreyi Allah için tamamlayın" emri gereği İslam’ın beş şartından biri olan hac farizasını ifa etmek üzere siz kıymetli hacı adaylarımızı, bizler buradan dualarla uğurluyor ve kutsal beldelerde de sizlerden, ülkemiz, milletimiz, şanlı bayrağımız ve bizler için dua bekliyoruz. Rabbim mebrur bir hac yapıp salimen ülkemize, sevdiklerinize dönmeyi nasip etsin. İbadetleriniz makbul, günahlarınız mağfur, yolunuz açık olsun" dedi. Müftü Karagöz’ün yaptığı duadan sonra hacca gidenleri uğurlamaya gelen yakınları ve vatandaşlar duygulanarak gözyaşları ile hacı adaylarını yolcu ettiler. Dalaman havalimanından Mekke-i Mükerremeye hareket edecek olan hacı adayları Arafat vakfesinde hacı olduktan sonra Medine ziyaret ve görevlerini tamamlayıp Haziran ayının başlarında yurda dönecekler.
Bilecik Belediyesi’nden bayramda yoğun mesai
20 Mart 2026 Cuma - 14:38 Bilecik Belediyesi’nden bayramda yoğun mesai Bilecik Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı’nın birinci günü şehir genelinde yoğun çalışmalar gerçekleştirildi. Şehrin birçok mahallesinde faaliyetlerini sürdüren Bilecik Belediyesi ekipleri, bayram öncesinde hazırlıklarını tamamlayarak Ramazan Bayramı’nın birinci günü sahada aktif görev aldı. Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü başta olmak üzere birçok birime bağlı ekipler, vatandaşların bayram süresince herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında cadde, durak ve bekleme noktaları yıkanarak temizlendi. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda temizlik faaliyetlerini artıran ekipler, cami çevreleri ve bahçelerinde de yıkama çalışmaları gerçekleştirdi. Öte yandan ekipler, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan alanlara da müdahale ederken, mahalle muhtarları ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çeşitli noktalara toplam 20 adet oturma bankı yerleştirdi. Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, "Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi adına ekiplerimizle birlikte sahada yoğun bir çalışma yürüttük. Şehrimizin dört bir yanında gerekli tüm temizlik, bakım ve düzenleme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirdik" dedi.
Esendere Sınır kapısı bu bayram sessizlik yaşıyor
20 Mart 2026 Cuma - 14:09 Esendere Sınır kapısı bu bayram sessizlik yaşıyor ABD, İsrail ve İran arasındaki gerilimin tırmanması ve bölgede ilan edilen yas süreci, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Esendere Gümrük Kapısı’nda Ramazan Bayramı sessizliğine neden oldu. Edinilen bilgiye göre, Orta Doğu’da tırmanan bölgesel gerilim ve güvenlik riskleri nedeniyle sınır hatlarında önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. İran tarafındaki Urmiye-Sero Gümrük Kapısı yetkililerinin aldığı kısıtlama kararının ardından, Yüksekova’da bulunan Esendere Gümrük Kapısı’nda yolcu trafiğinde düzenlemeye gidildi. Günübirlik geçişlere kısıtlama getirildi Güvenlik gerekçesiyle alınan karar kapsamında, sınır kapısında ticari araç geçişleri devam ederken, günübirlik yolcu geçişlerine kısıtlama getirildi. Mağduriyet yaşanmaması adına vatandaşların ülkelerine dönüşlerine ise kontrollü olarak izin veriliyor. Bu çerçevede, İran’da bulunan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye girişine, Türkiye’de bulunan İran vatandaşlarının ise ülkelerine dönmelerine müsaade ediliyor. "Bayramda sessizlik hakim" Normal şartlarda Ramazan Bayramı dönemlerinde yoğun yolcu trafiğinin yaşandığı sınır hattı, bu yıl tarihinin en sakin günlerinden birini yaşıyor. Bölgedeki gerilimin yanı sıra İran tarafında ilan edilen 40 günlük yas nedeniyle sınırın karşı tarafına asılan dev siyah bayraklar dikkati çekiyor. Hem güvenlik tedbirleri hem de yas süreci sebebiyle Esendere ve Sero gümrük kapıları, Ramazan Bayramı’nı sessizlik içerisinde geçiriyor.
GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kara’dan Ramazan Bayramı mesajı
20 Mart 2026 Cuma - 14:06 GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kara’dan Ramazan Bayramı mesajı Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kara, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kara mesajında, bayramların, paylaşmanın, dayanışmanın ve manevi değerlerin en yoğun şekilde hissedildiği günler olduğuna değinerek, toplumda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren en özel zamanlar olduğunu ifade etti. Kara mesajında, "birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini "Ramazan Bayramı’nın; başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Paylaşmanın, dayanışmanın ve manevi değerlerin en yoğun şekilde hissedildiği bu müstesna günlerin, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. Ramazan ayı boyunca sabır, hoşgörü ve yardımlaşma duygularıyla pekişen toplumsal bağlarımız, bayramın coşkusuyla birlikte daha anlamlı bir hale gelmektedir. Bayramlar; kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevgi ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği özel zamanlardır. GAGİAD olarak, genç iş insanlarıyla birlikte ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlama sorumluluğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş dünyasında güven, iş birliği ve sürdürülebilir kalkınma anlayışını güçlendirerek, daha güçlü bir gelecek inşa etmek için kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu anlamlı bayram vesilesiyle; başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimizi rahmetle anıyor, Gaziantep halkının ve milletimizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın, sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Kütahya’da yarım asırlık bayram geleneği yaşatılıyor
20 Mart 2026 Cuma - 14:04 Kütahya’da yarım asırlık bayram geleneği yaşatılıyor Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Moymul Mahallesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında örnek bir dayanışma ve gelenek kültürüne sahne oluyor. Yaklaşık 50 yıl önce merhum Ziya Yücel tarafından başlatılan toplu bayramlaşma geleneği, oğlu İhsan Yücel (72) ve mahalle sakinleri tarafından bu yıl da coşkuyla sürdürüldü. Tavşanlı’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Moymul Mahallesi’nde, bayram namazının ardından vatandaşlar evlerine dağılmak yerine sokaklarda bir araya geliyor. Mahalle kültürünü canlı tutmak ve komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla sürdürülen gelenek kapsamında, mahalle sakinleri sokak sokak dolaşarak tüm komşularıyla bayramlaşıyor. Merhum Ziya Yücel tarafından başlatılan bu anlamlı adet, bugün oğlu İhsan Yücel’in öncülüğünde devam ettiriliyor. Yaklaşık yarım asır önce küçük bir grupla başlayan etkinlik, günümüzde yüzlerce kişinin katıldığı geniş kapsamlı bir organizasyona dönüştü. Mahalle sakinleri, oluşturdukları kortejle sokakları tek tek dolaşarak kapı önlerinde bekleyen büyüklerin ellerini öpüyor, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıyor. Uzun kuyrukların oluştuğu bayramlaşma sırasında küslerin barıştığı ve birlik-beraberlik mesajlarının verildiği anlar duygusal görüntülere sahne oluyor. Gelenek hakkında açıklamalarda bulunan İhsan Yücel, babasından devraldığı bu mirası yaşatmanın gururunu yaşadığını ifade etti.