ASAYİŞ - 10 Ekim 2016 Pazartesi 10:10

10 bina imha edildi: 11 terörist öldürüldü

A
A
A
10 bina imha edildi: 11 terörist öldürüldü

Fırat Kalkanı Harekatının 48. gününde 84 DEAŞ hedefine tam 602 atış yapıldı. Hava taarruzunda 10 hedef imha edilirken, 7 terörist de öldürüldü. Çatışmalarda 3 muhalif asker şehit oldu, 14 muhalif asker de yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekatının 48. gününde 84 DEAŞ hedefine tam 602 atış yapıldı. Hava taarruzunda 10 hedef imha edilirken, 7 terörist de öldürüldü. Çatışmalarda 3 muhalif asker şehit oldu, 14 muhalif asker de yaralandı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Fırat Harekatının 48. gününde, Azaz-Rai bölgesinde; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai batısında yer alan 5 meskun mahalde (Muraygil, Rail, Şuvayrin, Feyruzyah, ve Tel Hişn) büyük ölçüde kontrolün sağlandığı, yer yer düşük yoğunluklu çatışma ve EYP temizliğinin devam ettiği belirtildi.

TÜRK JETLERİ DEAŞ HEDEFLERİNİ VURDU

Ayrıca, gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalifin şehit olduğu, 14 muhalifin yaralandığı, muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 124 meskun mahalde kontrolün sağlandığı kaydedildi. Konuya ilişkin edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, Tughali, Muraygil, Rail, Baragidah, Şuvayrin, Şeyh Rih, El Bil, Yahmul, Cariz ve Kafrah’ta bulunan 10 hedefe 12 bomba atıldığı, görüntüsü tespit edilen 7 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği ve DEAŞ terör örgütü unsurlarınca savunma mevzii haline getirilen 10 binanın imha edildiği bildirildi.

KOALİSYONUN HAVA HAREKATINDA 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Koalisyon güçleri tarafından, Yahmul ve Cariz’de tespit edilen DEAŞ terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen 6 hava harekatı neticesinde, 4 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, bir havan ve DEAŞ terör örgütü unsurlarınca kullanılan bir binanın imha edildiği ifade edildi. DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde temizlik ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve bin 23 EYP’nin kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İlker Turak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.