EĞİTİM - 24 Ekim 2014 Cuma 14:10

19 bin öğrenciye TEOG değerlendirme sınavı

A
A
A
19 bin öğrenciye TEOG değerlendirme sınavı

Sultanbeyli Belediyesi ilçedeki 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak TEOG değerlendirme sınavı yaptı.

Değerlendirme sınavına tam 19 bin öğrenci katıldı.
Sultanbeyli Belediyesi, gençlik merkezlerinde eğitim görecek ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG) hazırlanacak öğrenciler için TEOG değerlendirme sınavı yaptı. Sınava ilçedeki tüm 6, 7 ve 8’inci sınıflarda okuyan öğrenciler katıldı. Sınavda ilk bin bire girme başarısı gösteren öğrenciler gençlik merkezlerinde TEOG’a hazırlanma hakkı elde edecek.
Gençlik merkezleri her yıl yüzlerce öğrenciye ücretsiz ders desteği veriyor ve öğrencilerin nitelikli okullara yerleşmesinde önemli bir rol oynuyor. Gençlik merkezlerinde geçtiğimiz yıl yapılan TEOG sınavına hazırlanan 210 öğrenci nitelikli okullara yerleşmişti.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Balaban, engelsiz bir şehir için çalışacaklarını söyledi. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetimi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Başkan Balaban’a görevinde başarılar dileyen Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi, bedensel engelliler olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yasemin Yıldız ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Dernek başkanı olarak kendisine teşekkür ederim. 2008 yılında dernek başkanı olduğumda kendisinden büyük destek görmüştük. Makamına da çok yakıştı. Elbette sıkıntılarımız var, bunları da istişare ederek çözmek istiyoruz” dedi. “Engelli birimi oluşturacağız” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Balaban ise, engelsiz bir şehir için belediye olarak çalışacaklarını söyledi. Başkan Balaban, “Tüm sivil toplum örgütlerine eşit mesafedeyiz. Değişik engelli bireylerin kurduğu dernekler var. Bu derneklerle bir platform oluşturursanız mücadeleniz daha güçlü olur inancındayım. Belediyemizde de bir engelli birimi oluşturacağız. Birimde de engelli bir vatandaşımız olacak. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Haziran ayı içerisinde de oluşturacağız" dedi.