GÜNDEM - 28 Mayıs 2015 Perşembe 14:42

19 yaşındaki gelin intihar etti

A
A
A
19 yaşındaki gelin intihar etti

Adana'da 2 ay önce dini nikahla evlenen 19 yaşındaki genç kadın, yatak odasında fularıyla kendini asarak intihar etti.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi 13248 Sokak 2 numaralı evde saat 06.00’da meydana geldi. Bilcan Abik (19) yaklaşık 2 ay önce resmi nikah olmadan kaçarak İlhan Demir ile birlikte yaşamaya başladı. Dün akşam ise Demir ailesi 2 katlı evlerinin damına çıkarak burada akşam sohbet etti. Abik bir süre sonra uyumak isteğini söyleyerek eve inip yatak odasına geçti. Kocası Demir ise misafirleri gönderdikten sonra hava sıcak olduğu gerekçesiyle evin damında yattı. Demir, sabah saat 06.00'da kalkarak eşinin yanına gitmek istedi. Ancak yatak odasına girmek istediğinde kapıyı açamadı. Bunun üzerine kapıyı zorlayıp açtığında eşinin tavandaki demire fuları ile kendini astığını gördü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, asıldığı yerden indirilen genç kadını kontrol ettiklerinde öldüğünü belirledi. Genç kadının cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.
İlhan Demir, eşiyle 2 ay önce resmi nikah olmadan evlendiklerini ve çok mutlu olduklarını, intihar etmesine anlam veremediğini söylediği öğrenildi. 

Cenazesi adli tıp morguna getirilen genç kadının ailesi ile kocasının ailesi intihar olayında birbirlerini suçlayınca aralarında kavga çıktı. Birbirlerine taş atan grubu araya giren vatandaşlar engelledi. Olayda bir kişi başından yaralandı. Kavga yatıştıktan sonra genç kadının cenazesi yakınları tarafından Küçükoba Mezarlığı'na götürülerek defnedildi. 

FATİH KEÇE 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.