DÜNYA - 26 Aralık 2009 Cumartesi 10:28

2. 11 Eylül saldırısından dönüldü

A
A
A
2. 11 Eylül saldırısından dönüldü

Amsterdam-Detroit seferini yapan bir yolcu uçağına ABD'nin Detroit Havaalanı'na indikten sonra düzenlenen bombalı saldırı, saldırganın patlayıcıları tutuşturamaması üzerine ucuz atlatıldı.

278 yolcu ve 11 mürettebat taşıyan jet uçağına bombalı saldırı düzenleyen saldırganın yanındaki patlayıcıları patlatmak üzere tutuşturduğu anda bacağını yaktığı ve patlamanın gerçekleşmediği belirtildi. Nijeryalı olduğu tahmin edilen 23 yaşındaki Abdul Mudallad adlı saldırganın Londra Üniversitesi’nde öğrenci olduğu ve saldırıyı El Kaide adına gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

Northwest Havayolları’nın 253 nolu Amsterdam-Detroit uçuşunu yapan yolcu uçağı Detroit Havaalına’na indikten yaklaşık 20 dakika sonra bombalı saldırı şokuyla karşılaştı. Uçakta bulunan yolcular uçağın içinde önce bir yanık kokusunun yayıldığını, bombalı saldırganın elindeki patlayıcıları patlatmaya çalıştığını, bu sırada bacağını tutuşturduğunu ve bunun üzerine kendisine yangın tüpü ve suyla müdahale edildiğini söylediler.

Saldırganın ‘Afganistan’ diye bağırdığını belirten görgü tanıkları olay anında uçağın içinde büyük bir panik yaşandığını belirttiler. Yetkililerin verdiği bilgiye göre patlayıcıların saldırganın dizine bantlanmış olduğu ve patlayıcının toz ve sıvı madde karışımı olduğu öğrenildi. Saldırganın ifadesinde kendisinin El Kaide bağlantılı olduğunu ve bombaları Yemen’den aldığını söylediği belirtildi. ABD Başkanı Barack Obama da uçak seferlerindeki güvenliğin artırılmasını istemişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir