MAGAZİN - 01 Mayıs 2011 Pazar 01:55

2. Antalya Televizyon Ödülleri verildi

A
A
A
2. Antalya Televizyon Ödülleri verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen '2. Antalya Televizyon Ödülleri'nde en iyi dizi 'Muhteşem Yüzyıl', en iyi erkek oyuncu Okan Yalabık, en iyi kadın oyuncu ise 'Öyle Bir Geçer Zamanki'den Ayça Bingöl seçildi.

CAFER ESER- SABRİ ÇAĞLAR-İSA AKAR- ÇAĞDAŞ YILDIRIM

 

 

ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen '2. Antalya Televizyon Ödülleri'nde en iyi dizi 'Muhteşem Yüzyıl', en iyi erkek oyuncu Okan Yalabık, en iyi kadın oyuncu ise 'Öyle Bir Geçer Zamanki'den Ayça Bingöl seçildi. ATV'nin komedi dizisi 'Yahşi Cazibe' ise gecede 6 dalda ödüle layık görüldü.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, televizyon dizileri, programları ile çeşitli yapımları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen 2. Antalya Televizyon Ödülleri yarışması, Mardan Palace Otel'deki kırmızı halı geçişinin ardından yapıldı.

 

 

Sunuculuğunu Demet Tuncer ve Oktay Kaynarca'nın yaptığı törende açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sinema emekçilerini Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek,"Antalya halkı her zaman sanatla iç içe olmuştur. Her zaman sanat ve festivalleri ile övünen bir şehir olmuştur. Herkese mutlu bir ödül töreni geçirmesini diliyorum" dedi.

 

 

JÜRİ ÖZEL VE ONUR ÖDÜLLERİ

2. Antalya televizyon Ödülleri'nde, 'Jüri Özel Ödülü' Adını Feriha Koydum dizisi oyuncularından Vahide Gördüm'e layık görüldü.

 

 

Türkiye'nin ilk Gördüm,"Şahsım adına çok onur verici bir ödül aldım. Çok gururluyum. Buradan herkesin 1 Mayıs'ını kutluyorum" ifadelerini kullandı. ve en eski dizilerinden Kaynanalar Dizisi'nde Kayserili Uyanık işadamı 'Nuri Kantar' tiplemesiyle büyük beğeni toplayan, Tekin Akmansoy'a Televizyon Dünyası Onur Ödülü verildi. Akmansoy," 38 yıl önce başladığım dizinin sonucunda böyle bir ödül alacağımı hiç düşünmemiştim. Bana bu ödülü layık gören herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

2. Antalya Televizyon Ödülleri, Jüri Özel Ödülü, Behzat Ç. dizisine verildi. Ödülü tüm dizi ekibi adına yapımcı Tarkan Karlıdağ aldı.

2. Antalya Televizyon Ödülleri Jüri Özel Ödülüne, 'Karadağlar' dizisinin başrol oyuncularından Erdal Özyağcılar layık görüldü.

2. Antalya Televizyon Ödülleri Jüri Özel Ödülü'ne, 'Kelime Oyunu' yarışması sunucusu İhsan Varol aldı.

2. Antalya Televizyon Ödülleri Jüri Özel Ödülü, 'Öyle Bir Geçer Zamanki' dizisinde ' Küçük Osman' karakterini canlandıran Emir Berke Zincidi layık görüldü.

 

 

Gecede ödüle layık görülen kişi ve yapımlar şöyle sıralandı:

En İyi Drama Dizi: Muhteşem Yüzyıl, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yapımcı Timur Savcıve dizi ekibine ödülünü takdim etti.

En İyi Dönem Dizisi: Muhteşem Yüzyıl, ekip olarak sahneye gelen dizi ekibine ödülünü jüri üyesi Cengiz haydar Barut'tan aldı.

En İyi Drama Erkek Oyuncu: Muhteşem Yüzyıl, Okan Yalabık, ödülünü Berna laçin'den aldı. Yalabık," Ben şanslı bir insanım çünkü çok önemli tasarımcılarla bu işin içinde yer aldık. Bu ödülü günü birinde 90 dakikadan 60 dakikaya uzayacak olan dizilere itham etmek istiyorum" diye konuştu.

En İyi Drama Dizi Kadın Oyuncu: Öyle Bir Geçer Zamanki, Ayça Bingöl seçildi. Bingöl'ün ödülünü Aslı Başar aldı.

En İyi Gençlik Dizisi: 'Elde Var Hayat' dizisinin ödülünü oyuncular Emre Altuğ, Hande Subaşı, Ahmet Kural ve yönetmen Sadullah Şentürk'e ödülünü genç oyuncu Hazal Kaya verdi. oyuncu emre Altuğ ise oyunculuk kariyerinde önce lise öğrencisi ardından öğretmen olarak ödül almak olduğunu söyledi.

En İyi Drama Dizi Senaryo: Behzat Ç., dizisi senaristi Ercan Mehmet Erdem aldı. Nilgün Öneş'ten ödülünü alan Erdem, salondakilerin 1 Mayısını kutladı.

En iyi Drama Dizi Yönetmeni: Öyle Bir Geçer Zamanki, Zeynep Günaydın

En İyi Belgesel: İZ TV'den Trakya'nın Kara Günleri Belgeseli ile Nazım Alpman layık görüldü. Alpman, ödülünü sinema sanatçısı Engin Çağlar'ın elinden aldı. İyi Haber Bülteni Sunucusu: Star Haber'den Uğur Dündar, adına ödülünü Doğan Haber Ajansı Antalya Bürosu'ndan Ahmet İstek aldı.

En İyi Dizi Film Sanat Yönetmeni: Muhteşem Yüzyıl, Nilüfer Giritlioğlu

En İyi Dizi Film Müzik: Ezel dizisindeki müziği ile Toygar Işıklı, ödülünü müzisyen Gökhan Kırdar'dan aldı. Toygar Işıklı, geçen yıl düzenlenen İsmail Cem Televizyon Ödülleri Töreni'nde de yine Ezel dizisi ile en iyi dizi film müzik ödülüne layık görülmüştü.

En iyi Polisiye Dizi: Arka Sokaklar, ödülü tüm dizi ekibine Erdal Özyağcılar verdi.

En İyi Görüntü Yönetmeni: Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Sedat Yücel

En İyi Spor Programı: Yüzde Yüz Futbol, ödülü NTV adına Can Dündar aldı.

En İyi Ekonomi Sektör: Ekonomi Notları ile NTV adına ödülü NTV Antalya Sorumlusu Tanju İyidoğan aldı.

En İyi Kültür Sanat: Gece Gündüz, NTV adına Can Dündar aldı.

En İyi Komedi : Komedi Dükkanı, Star TV

En İyi Haber Tartışma: 5N1K, CNN Türk

En İyi Komedi Yardımcı Erkek Oyuncu: Yerden Yüksek, Enis Arıkan

En iyi Komedi Yardımcı Erkek Oyuncu: Yahşi Cazibe, Hande Katiboğlu

En İyi Darama Dizisi Yardımcı Erkek Oyuncu: Öyle Bir Geçer Zamanki, Aras Bulut İymenli

En İyi Drama Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncu: Öyle Bir Geçer Zamanki, Farah Zeynep Abdullah

En İyi Yarışma Programı: Show TV'de yayınlanan 'Yok Böyle Dans' yapımcısı Acun Ilıcalı adına ödülü Nilgün Belgün aldı.

En İyi Kadın Programı: Deryanın Dünyası, KANAL Türk

En İyi Sağlık Programı: Ender Saraç'la Sağlıklı Yaşam, TNT

En İyi Talk Show ve Müzik eğlence Programı: Beyaz Show, Kanal D

En İyi Magazin Programı: 2. Sayfa, KANAL Türk

En İyi Komedi Senaryo: Yahşi Cazibe, Gani Müjde, ödülünü oyuncu Özgür Ozan'dan aldı. Gani Müjde," İlk senarist ödülümü 'Kahpe Bizans' ile almıştım. O ödül Umut veren senarist ödülüydü. O jüri tam umudunu yitirmişken bu ödül çıktı ortaya. Senaryoyu yazmamda katkısı olan aileme teşekkür ediyorum ve ödülü onlara gönderiyorum" dedi.

En İyi Komedi Dizi Yönetmen: Yahşi Cazibe, ATV, Bora Onur'a ödülü genç oyuncu Sarp Apak verdi.

En İyi Komedi Dizi Erkek Oyuncu: Yahşi Cazibe, ATV, Hakan Yılmaz

En İyi Komedi Dizi Kadın Oyuncu: Yahşi Cazibe, ATV, Aslıhan Gürbüz'e ödülünü Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin verdi.

En İyi Komedi Dizisi: Yahşi Cazibe, ATV

 

 

Gece, tüm dallarda ödül alanların fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 3 - Konyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe, sahasında Konyaspor’la karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 3-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 7. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası girişinde topla buluşan Talisca’nın içeri girdikten sonra karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Bahadır gole izin vermedi. 12. dakikada Kerem’in sol taraftan ortasında top ceza sahasında savunmadan sekerek sağ çaprazdaki Asensio’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla plase vuruşunda kaleci Bahadır, uzak köşeye yönelen meşin yuvarlağı çeldi. 24. dakikada Jhon Duran, ceza sahası içi sol çaprazdan Uğurcan Yazğılı’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ozan Ergün, VAR’dan gelen uyarı sonrası pozsiyonu izledi ve penaltı kararı verdi. 28. dakikada penaltı vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçen Talisca, meşin yuvarlağı sağ alt köşeden filelerle buluşturdu. 1-0 30. dakikada Archie Brown’un sol taraftan ortasında herkesi aşan topu Asensio, sağ taraftan tekrardan içeriye ortaladı. Alverez’in dokunduğu meşin yuvarlak, Mert Müldür’ün vuruşunda savunmada Calusic’e de çarparak ağlara gitti. 2-0 37. dakikada Asensio’nun pasında topla buluşan Talisca’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sol ayağıyla set vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden filelerle buluştu. 3-0 44. dakikada Ederson’un uzun degajında topa yönelen Kerem Aktürkoğlu’nun kaleci Bahadır’ı çalımladıktan sonra sağ çaprazdan vuruşunda savunmada Uğurcan son anda meşin yuvarlağın ağlara gitmesini engelledi. 45+3. dakikada Asansio’nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak uzak direğe çarptıktan sonra Konyaspor savunması tarafından uzaklaştırıldı. Hakemler: Ozan Ergün, Ceyhun Sesigüzel, Anıl Usta Fenerbahçe: Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Archie Brown, Edson Alvarez, Fred, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Yiğit Efe Demir, Levent Mercan, Kamil Efe Üregen, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Haydar Karataş Teknik Direktör: Domenico Tedesco Konyaspor: Bahadır Güngördü, Yhoan Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Josip Calusic, Guilherme, Jin-Ho Jo, Enis Bardhi, Melih İbrahimoğlu, Morten Bjorlo, Jackson Muleka, Umut Nayir Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Tunahan Taşçı, Pedrinho, Marius Stefanescu, Marko Jevtovic, Melih Bostan, İsmail Esat Buğa, Utku Eriş, Kaan Akyazı Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Anderson Talisca (dk. 28 pen. ve dk. 37), Mert Müldür (dk. 30) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Fred, Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), Jin-Ho Jo (Konyaspor)
Ankara Yargılanan eski DHMİ Daire Başkanı Acar: "Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) eski daire başkanı Mehmet Cemil Acar, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ suçlaması ile yargılandığı davada, "Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" dedi. Ankara 89. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Acar’ın eski eşi tutuksuz sanık Çağla Acar ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanık Acar’a söz verdi. Sanık Acar, "Hiçbir çekincem olmadan 20 yıllık banka hesaplarımın incelemesini istedim. 28 yıl boyunca onur ve şerefimle devlete hizmet ettim, birçok projede görev aldım. Hakkımda en ufak bir soruşturma olmadı. Ben emekli olduktan sonra bu soruşturma yapıldı. Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak. Babamın fabrikası yüzünden bana bir linç yürütülüyor. Şerefim, haysiyetim zan altında bırakıldı" dedi. Avukat ve sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Cemil Acar’ın tutukluluk halinin devamına, Acar’ın eski eşi Çağla Acar hakkındaki mevcut adli kontrolün ise devamına hükmetti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 12 Ocak 2026 tarihine erteledi. Olayın geçmişi Eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar’ın evinde yapılan aramada Acar’a ait kasada 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin euro bulunmuştu. Soruşturma sürecinde Acar’ın bürokratken çok sayıda gayrimenkul edindiği de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından tespit edilmişti.