ASAYİŞ - 28 Mayıs 2016 Cumartesi 11:22

25 sokak köpeği zehirli iğne ile öldürüldü

A
A
A
25 sokak köpeği zehirli iğne ile öldürüldü

Kastamonu’da 25 sokak köpeğinin zehirli iğne ile öldürülüp, ormanlık alana atıldığı ileri sürüldü.

Kastamonu’da vatandaşlar, eski Tosya Yolu üzerinde ormanlık alana atılmış bir şekilde çok sayıda ölü sokak köpeği buldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Kastamonu İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, 25 sokak köpeğinin öldürülerek ormanlık alana atıldığını tespit etti. HAYTAP İl Temsilcisi Kökgöz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kastamonu Şube Müdürlüğü ekipleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, öldürülerek ormanlık alana atılan sokak köpekleri üzerinde inceleme yaptılar. Ekipler, aldıkları numuneleri otopsi yapılmak üzere Ankara’ya gönderdi. Ekiplerin, yaptıkları incelemeler sonucunda ilk belirlemelere göre zehirli iğne ile öldürüldükleri belirtildi.

HAYTAP Kastamonu İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, “Bugün gelen bir ihbar üzerine Karadere köyü yakınlarında ormanlık alana atılan köpekleri görmeye gittik. 25 tane köpek öldürülerek ormanlık alana atılmış. Öldürülen köpeklerden bir tanesinin kulakları kesik, bir tanesi de tüylü bir köpek. Bu köpeklere bakan hayvan sahipleri, ilçe veya köyde artık nerelerde bakıyorlarsa, köpekleri kaybolduysa kimin attığını tespit edebiliriz. Köpekler, silahlı ateşle vurulmamışlar. Ağızlarında veya başka bir yerlerinde köpük yoktu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli bir veteriner arkadaşımız, yaptığı incelemede muhtemelen köpeklerin zehirli veya uyuşturucu bir iğne ile öldürüldüğünü zannediyoruz. Veteriner arkadaşlarımız, köpeklerden numune alarak otopsiye gönderdiler. Bizde otopsi sonuçlarına göre hareket edeceğiz” dedi.

Öldürülen köpeklerin kimler tarafından öldürüldüğünü henüz bilmediklerini ve araştırdıklarını söyleyen Kökgöz, “Bu köpekleri kimin öldürüp attığını bilmiyoruz ama araştırıyoruz. Karadere bölgesine yakın ilçeler ya da köyler araştırılacak. Köpekleri kaybolan hayvanseverler, köpeklerinin fotoğraflarını bizlerle veya sosyal paylaşım sitelerinde lütfen paylaşsınlar. Bu fotoğraflar sayesinde belki de köpeklerin sahipleri bulunacak. Bu şekilde bizlerde, bu köpeklerin nereden kaybolduklarını tespit edebiliriz. Bu tür bir çalışma yapmazsak hiçbir zaman kimin yaptığını öğrenemeyebiliriz. Biz, bu konuda herkesten yardım istiyoruz ve destek bekliyoruz” diye konuştu.

Konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dikkat çeken Kökgöz, “Konu hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İncelemenin ardından sokak köpekleri, Kastamonu İl Özel İdaresinden çağrılan kepçe yardımıyla kireçlenerek bulundukları yere gömüldüler” ifadelerini kullandı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece 27 şüphelinin tamamı tutuklanıp cezaevine gönderildi.