SAĞLIK - 20 Mart 2019 Çarşamba 10:13

2.5 yaşındaki Ömer, 22 bin Euro ile duyabilecek

A
A
A
2.5 yaşındaki Ömer, 22 bin Euro ile duyabilecek

Kilis’te 2.5 yaşındaki Ömer Poyraz Şahin’in duyabilmesi için 22 bin Euro’luk biyonik kulaklığa ihtiyacı var.

Rabia ile İsmail Şahin çiftçinin 2.5 yaşındaki çocuğu Ömer Poyraz Şahin’in doğuştan duyma yetisi olmadığı için Hacettepe Üniversitesinde duyabilmesi için ameliyat ile biyonik kulaklık takılmasına karar verildi.

Üniversite ile biyonik kulaklığı temin eden firma arasında döviz kurundan kaynaklanan problem nedeniyle 7 aydır biyonik kuraklık temin edilemediği için ameliyat gerçekleştirilemedi. Rabia Şahin, bu durum resmi yazıyla kendilerine bildirilmesinden sonra oğlu Ömer Poyraz Şahin’e biyonik kulaklık temin edecek parayı bulmak için çalmadığı kapı kalmadığını belirterek, “Doğuştan engelli doğdu, Hacettepe Üniversitesinde tedavi gördü. Son zamanda döviz kurundan yaşanan dolayı biyonik kulaklık ameliyatlar durduğu için çocuğumun yaşı geçiyor. Oğlum 2.5 yaşında duymadığı için konuşamıyor. Hırçınlaşıyor. Böyle olunca da çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Ne istediğini anlatamıyor. Ben büyüklerimizden çocuğumun ameliyat olmasını istiyorum. Bir çok yere başvurdum, geri dönüş olmadı, çocuğumun cihazının alınması gerekiyor” dedi. 

Bir derneğe yardım için başvurduğunu ifade eden Şahin, “Cihazın bedelinin 22 bin Euro olduğunu bildirdiler. Bu cihazın temin edilerek, çocuğuma ameliyat ile takılmasını istiyorum. Doktor cihaz olursa ameliyatı hemen yaparım diyor. Önemli olan cihazın alınması diyor. Ameliyat olmazsa ömür boyu sessizliğe mahkum olacak. Büyünce engelinden dolayı toplumda büyük sorunla karşılaşacak. Ben çocuğumun duymasını konuşmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan, sağlık bakanlığımızdan, iş adamlarından yardım bekliyorum. Çocuğum bir yeri ağrıdığı zaman söyleyemiyor. Dışarı bırakamıyorum, çünkü duymuyor. Eşim cezaevinde imkanları yok herkesten yardım bekliyorum” diye konuştu.  

Mehmet Ali Dağ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.