GÜNDEM - 03 Aralık 2021 Cuma 19:19

25 yıl önce çıkan çatışmada yaralanarak felç olan gazi eşine çocuk gibi bakıyor

A
A
A
25 yıl önce çıkan çatışmada yaralanarak felç olan gazi eşine çocuk gibi bakıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Meryem Keskin, 25 yıl önce çıkan çatışmada yaralanarak felç olan gazi eşi Mirza Keskin’e tüm zorluklara rağmen çocuk gibi bakıyor.

25 yıl önce Doski Vadisi’nde teröristlerle çıkan çatışmada yaralı düşen gazi Mirza Keskin (46), yapılan tüm müdahalelere rağmen belden aşağı felç kaldı. Van ve Ankara gibi yerlerde tedavi gören gazi Mirza Keskin’e şimdi eşi Meryem Keskin bakıyor. Tüm zorluklara rağmen yatağından giyimine kadar eşinin her işiyle birebir ilgilenen Meryem Keskin, eşinin yürüyecek umuduyla her gün yürütülmesini de eksik etmiyor.

Yıllardır felç olmasına rağmen içinden hiç çıkamadığı yatağının başından asla Türk bayrağını eksik etmeyen gazi Keskin, her gün Kur'an-ı Kerim okumayı da ihmal etmiyor. Hayatı buyunca devlete duacı olduğunu belirten gazi Mirza Keskin, eşi sayesinde yaşamını sürdürüyor.

25 yıl önce çıkan çatışmada yaralanarak felç olan gazi eşine çocuk gibi bakıyor

Yüksekova Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sami Keskin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle gazi Mirza Keskin’i evinde ziyaret etti. Başkan Sami Keskin, üzerinde ‘Kahraman gazimiz vatan size minnettardır’ notu yazılı pastayı da gazi Keskin ile birlikte kesti.

“Felç halimle yine onlara karşı savaşmaya hazırım”

“Bir daha deseler, bu halimle vatan için gider savaşırım” diyen Gazi Mirza Keskin, “25 yıl önce Doski Vadisi’nde teröristlerle çıkan çatışmada yaralı düştüm. Devletimizin verdiği emekle beni Yüksekova’da hastaneye getirdiler. Buradan yine Van’a, oradan da Ankara’da bir yıl içerisinde tedavi gördüm ama maalesef tüm tedavilere rağmen belden aşağıya kadar felç düştüm. Felç olmam asla benim için sıkıntı olmadı, çünkü bu vatan uğrana savaş benim en büyük burcum. Yine deseler gel savaş, bu halimle gider savaşırım. Çünkü bu vatan, bu bayarak hepimizin” dedi.

25 yıl önce çıkan çatışmada yaralanarak felç olan gazi eşine çocuk gibi bakıyor

“Eşime çocuk gibi bakıyorum”

“Ben yaşadıkça eşime gözüm gibi bakacağım” diyen Meryem Keskin ise “Ben eşime tam 25 yıldır bakıyorum. Bırak 25 yılı, ben yaşadıkça bakacağım. O bu vatan için savaştı asla pişmanda değiliz. Çünkü vatan hepimizin vatanı. Ben eşimin tüm ihtiyaçlarını gideriyorum. Yatağından tutun giyimine, yemesine kadar. Asla sıkılmadım ona bakmakla. Ben yaşadıkça ona gözüm gibi bakacağım” ifadelerini kullandı.

“Gazimize minnettarız”

Yüksekova Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sami Keskin de, bugünün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlatarak, “Bu vesileyle vatan için kendini feda eden Gazimiz Mirza Keskin’i evinde ziyaret ettik. Onunla oturup sohbet ettik. Biz yaşadıkça gazimize minnettarız. Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.

Metin Tek
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya’da 100 yıllık tarihi konak alevlere teslim oldu: Yangın 4 binaya da sıçradı Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan 100 yılık tarihi konakta çıkan yangın çevredeki binalara da sıçradı. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Sultan II. Bayezid Cami’nin bulunduğu Hacı İlyas Mahallesi’nde çevresinde otellerin olduğu yaklaşık 100 yıllık konakta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyüp 2 katlı tarihi konağa yayılan alevler çevredeki 4 binaya da sıçradı. Yangının bildirilmesi üzerine Amasya Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri, yangının büyümesi ihtimali üzerine diğer ahşap evleri boşalttı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürüyor. 18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yangının diğer tarihi konaklara sıçramadan kontrol altına alındığını açıklayan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Sultan II. Bayezid Camimizin yanındaki tarihi konakların birinde yangın çıktı. 4 binaya sirayet ederek yayıldı. Şu saat itibariyle kontrol altına alınmış durumda. Şu saat itibariyle herhangi bir ölü, yaralı bilgisi gelmedi. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz, kontrol altına alındı yangın" diye konuştu. Görüştüğü vatandaşların bir patlama sesi duyduklarına değinen Vali Doruk, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtti. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını takip etti.