SAĞLIK - 26 Ekim 2018 Cuma 11:10

26 Ekim Hasta Hakları Günü

A
A
A
26 Ekim Hasta Hakları Günü

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi hasta hakları ve hasta danışmanları sorumlusu Ayşegül Dipdere 26 Ekim Hasta Hakları Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

1948 yılında hazırlanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde, “temel haklar” ile “insan ailesinin tüm üyelerinin eşit ve vazgeçilemez haklarını” tanır. Bu beyannamenin temelini oluşturan, tüm insanların temel onuru ve eşitliği kavramlarına dayanan Hasta Hakları ise ilk kez 1981 yılında yayımlanan Lizbon Bildirgesi ile benimsenmiştir. Diğer bir deyişle, bir insan olarak hastaya hekim ve devlet tarafından verilmesi gerekenler büyük ölçüde insanın temel haklarının anlaşılması sayesinde şekil almıştır.

Ayşegül Dipdere yaptığı açıklamada;

“ Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Hasta Hakları Bölümü olarak; hastanemizden arzu ettiğiniz hizmeti almak ve sizlerin memnuniyetinizi sağlamak , hastanemizden hizmet alan tüm hasta ve yakınlarının görüş ve düşüncelerini almak, geri dönüşleri ilgili departman yöneticileri ile değerlendirmek ve sizlerin talepleri doğrultusunda hizmet kalitemizi artırmak için çalışmalar yapmaktayız. Değerlendirme sonrası alınan kararlar ve sonuçlar hakkında, bölüme bildirim yapan hastamıza bilgi aktarmaktayız.

Hastanemizde tetkik, tedavi ve bakım amacıyla bulunan hastaların ve hasta yakınlarının hastanede hizmet aldıkları süre içinde sahip oldukları hakları ; “hizmetlerden yararlanma hakkı , saygı ve itibar görme hakkı , mahremiyet hakkı, kimliği bilme hakkı, bilgi edinme hakkı , haberleşme hakkı, hastadan rıza alınması hakkı , konsültasyon hakkı , planlanan tedaviyi reddetme hakkı ,tetkik ve tedavi bedelleri , sosyal ve psikolojik destek alma hakkı, hasta şikayetleri hakkı, hastane kural ve uygulamalarını bilme hakkı , dini hizmetlerden faydalanma hakkı her zaman ön planda tutulmuşur”dedi.

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi olarak, “Hastanemize başvuran tüm hastalarımız ve yakınlarının, hastanemizden hizmet aldıkları süre içinde sahip oldukları tüm haklarına saygı duyuyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)