GÜNDEM - 26 Şubat 2021 Cuma 14:58

28 Şubat’ın 24’üncü yılı

A
A
A
28 Şubat’ın 24’üncü yılı

Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat'ın aktörlerinden Fadime Şahin yıllar içerisinde ismini değiştirip kayıplara karışırken, sözde şeyh Ali Kalkancı ise gündeme geldiği uyuşturucu davalarında 20 yıl hapse mahkum edildi.

Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen ve kadınların başörtüsü olduğu için okullara sokulmadığı, dinini vecibelerini yerine getirmek isteyenlerin adeta kamusal alandan silindiği, toplumsal düzeni korku ve tehlikeye endeksleyen kararların kağıda döküldüğü 28 Şubat'ın üzerinden 24 yıl geçti. Türk siyasi tarihinin şekillendirmeye çalışıldığı ve dönemin kimi generallerince de bin yıl süreceği öne sürülen 28 Şubat kararlarından AK Parti iktidarıyla beraber eser kalmazken, dönemin aktörleri ise halen hafızalardaki yerini koruyor.

Sırra kadem basan Şahin ismini değiştirmişti

Dönemin aktörlerinden Fadime Şahin, bir süre sonra kayıplara karışmıştı. Uzun süre görülmeyen Şahin ismini Tuğba A.Y. olarak değiştirmişti. İstanbul dışında bir hayat sürmeye başlayan Şahin, 2012 yılında 28 Şubat dönemini anlatan “(Q)üfür” adlı filmin yayınlanmasının durdurulması için yeni ismiyle mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme Fadime Şahin’in talebini reddetmişti.

Ali Kalkancı uyuşturucudan 20 yıl hapse mahkum edildi

Yine dönemin aktörlerinden Ali Kalkancı ise ilerleyen yıllarda uyuşturucu davalarıyla ve FETÖ’cü savcılarca iddianamesi hazırlanan Ergenekon davasında gizli tanık olduğu gündeme gelmişti. İstanbul Büyükçekmece'deki şirketinde 353 kilo 680 gram ''captagon'' adlı uyuşturucu hap ele geçirilen Kalkancı, tutuklanmıştı. 28 Şubat sürecinin sahte şeyhi Ali Kalkancı, 28 Haziran 2011’de görülen duruşmada uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu hap imal etmek suçlarından 20 yıl hapse mahkum edilmişti. Kalkancı ayrıca dönemin FETÖ’cü savcılarıyla yürütülen ve Ergenekon Kumpası soruşturmasında da gizli tanık olarak ifade verdiği iddia edilmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Kırsaldaki Çınarlar’ projesi ile kırsalda yaşamını sürdüren, özellikle kendi ev ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için evlerine giderek hizmet veriyor. Ekipler, proje kapsamında vatandaşların temizlik, tamirat, soba kurulumu ve daha birçok konuda yanlarında oluyor. Hizmet kapsamında bugüne kadar 761 aileye 12 bin 728 kez hizmet verilerek vatandaşlara önemli bir destek sağlandı. Nurten Kaleli; “Büyükşehir ekipleri ailemizin birer ferdi oldular” Menteşe İlçesi Ortaköy Mahallesi’nde eşi ve oğluyla oturan Nurten Kaleli, Kırsaldaki Çınarlar hizmeti ile Büyükşehir ekiplerinin belli dönemlerde kendilerini ziyaret ettiğini söyledi ve gelen ekiplerin ailelerinin birer ferdi olduğunu belirtti. Nurten Kaleli; “80 yaşındayım, eşim ve oğlumla yaşıyorum. Eşim felç geçirdi. Benim de gücüm kalmadı. Ev temizliğinden diğer işlere Büyükşehir ekipleri hep yanımda oluyor. Siliyorlar, süpürüyorlar, camları temizliyorlar. Onlar geliyoruz dediğinde ben çayı koyuyorum, çaylarını içip işlerine öyle başlamalarını istiyorum. Çünkü onlar da bizim ailemizin bir ferdi oldular” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar ekibinden Deniz Çağlar vatandaşların evlerine giderek tadilat, temizlik ve isteklerine göre birçok hizmeti verdiklerini söyledi. Deniz Çağlar; “Kendine bakamayan, yaşlı vatandaşlarımıza Kırsaldaki Çınarlar projemizle hizmet veriyoruz. Evlerinde temizlik, tadilat, odun kırma neye ihtiyacı varsa karşılıyoruz. Nurten teyzemize de aylık periyotlara göre uğruyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu hizmetimizle onların yanında oluyor, dualarını da alıyoruz.” Kırsaldaki Çınarlar ekibinin diğer üyesi Gülden Madran da genel temizlik, dolap, kapı, cam temizliği, süpürge gibi hizmetlerle vatandaşlara hizmet verdiklerini ve kendilerini gittikleri evin bir ferdi gibi hissettiklerini belirtti.