ASAYİŞ - 17 Aralık 2017 Pazar 06:45

3 çocuğun yanarak öldüğü olayda kapının kilitli olduğu iddiası

A
A
A
3 çocuğun yanarak öldüğü olayda kapının kilitli olduğu iddiası

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Büyükyurt köyünde 3 çocuğun hayatını kaybettiği yangının ardından enkaz içinde kapı kilidini bulan amca, evin kapısının kilitli olması nedeniyle çocukların dışarı çıkamadığını düşündüklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Niksar ilçesine bağlı Büyükyurt köyü Irmak Mahallesi'nde Yılmaz ve Gülşen Şahin çiftinin 4 çocuğundan 3'ü Berkay (5), Aleyna (1) ve Berilsu (2) anneleri evde yokken öğle saatlerinde çıkan yangında hayatını kaybetti. Çocukların cenazeleri otopsi işlemleri için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, anne ve babanın Niksar İlçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri devam ediyor. Çocuklardan ise geriye anne ve babaları ile çekindiği fotoğraflar kaldı.

Kapının kilitli olduğu iddiası

Yangından sonra evin enkazı arasında kapı kilidi bulan çocukların amcası Şenol Şahin ise yangında evin kapısının kilit olmasından dolayı çocukların dışarı çıkamadıkları iddiasında bulundu. Çocuklarla yangından birkaç saat önce son kez görüştüklerini ifade eden amca Şahin, çocuklarının babasının Niksar'a kendisinin de Tokat'a gittiğini belirterek, "Tokat'tayken bir komşumuz aradı yangın çıktığını söyledi. O şekilde yangından haberim oldu. Yangının nasıl çıktığından bilgimiz yok. Kendi tahminime göre kapı kilitliymiş. Kapı kilitli olmasa 5-6 yaşındaki çocuk mutlaka benim görüşüm kendisini dışarı atardı. Kapının kilit kısmı dışarıda kilitli durumda. Çocukların ikisi küçüktü ama birisi büyüktü. Büyük çocuk mutlaka kendini dışarı atardı. Annesinin o anda nerede olduğunu bilmiyoruz dışarıdaymış. O konu soru işareti" dedi.

Baba Yılmaz Şahin'in yeğeni olduğunu ifade eden Dursun Kuş ise yangının neden çıktığını bilmediklerini ifade ederek, "Anne evde yokken yangın çıkmış nerede olduğunu bilmiyoruz. Komşuda olup olmadığı da belli değil. Komşulardan bizdeydi diyen de yok" diye konuştu.

Öte yandan ailenin 4 çocuğundan en büyüğü olan 10 yaşındaki Buket Şahin ise yatılı okulda olması nedeniyle yangından kurtulmuştu. 

Nurhan İçmez - Sedat Özata
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.