POLİTİKA - 15 Kasım 2014 Cumartesi 22:01

‘30 yıllık terör bilançosu’

A
A
A
‘30 yıllık terör bilançosu’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 30 yılda teröre 1.2 trilyon dolar harcandığını, 35 bin kişinin terör yüzünden hayatını kaybettiğini söyledi.

Kayseri AK Parti İl Teşkilatı ziyaretinin ardından Yerel Medya Bölge Toplantısı akşam yemeği programına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin çözüm sürecinde önemli yol kat ettiğini, çözüm sürecinin sadece Türkiye için değil tüm dünya ülkeleri açısından önemli olduğunu ifade etti.

30 yıl içerisinde Türkiye’nin terörden çok zarar gördüğünü söyleyen Kurtulmuş, “Türkiye 30 yıldır bu mücadelede 35 bin kişi hayatını kaybetti. 7 bin de şehit verdik. Terörün Türkiye’ye zararı 1.2 trilyon dolar. Biz bu parayı harcamasaydık kişi başına düşen milli gelir 20 bin dolar olurdu. Yollarımızı daha önce yapardık. Akıllı olmak bu oyunları geri çevirmektir. Çözüm süreciyle hepimiz kazanacağız” şeklinde konuştu.

Terörün ilk başladığı yıllardan bu yana Türkiye’ye zararlarına vurgu yapan Kurtulmuş, “Çoğunuz Marmaray’dan geçtiniz. Ama Türkiye teröre bunu harcamasaydı. Marmaray’ı 10sene önce yapardık. 3. köprüsünü 10 sene önce yapardı. Hep övünüyoruz. 200’ün üstünde üniversite var diye ama terör olmasaydı 15 sene önce yapardık” ifadelerini kullandı.

FERHAT TÜRK - YUNUS ÇAĞLAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da uyuşturucu ticaretinden 11 kişi tutuklandı Samsun’da narkotik polisi tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 12 kişiden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1 kişi de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun’a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisini aldı ve takip başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi Samsun girişinde durdurulan otomobilde narkotik dedektör köpeği Sam ile yapılan aramada araca zulalanmış paket paket uyuşturucu ele geçirildi. Sam’ın aracın arka bagaj kapağı içine tepki vermesi üzerine narkotik polisi zulaları patlattı ve uyuşturucuları ele geçirdi. Narkotik polisi, Derecik Mahallesi ile Karadeniz Mahallesi’nde bulunan 4 ayrı adrese operasyon düzenledi. Söz konusu operasyonda uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların araç, ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda toplamda 677 gram metamfetamin, 198 gram sentetik kannabinoid (Bonzai), 192 adet ecstasy, 37.20 gram kokain, 70 adet sentetik ecza, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 25 bin TL para, 2.15 gram kenevir tohumu ve 9 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen 12 kişiden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, 1 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.