EKONOMİ - 12 Mart 2015 Perşembe 15:15

39’uncu İstanbul Jewelry Show CNR EXPO’da açıldı

A
A
A
39’uncu İstanbul Jewelry Show CNR EXPO’da açıldı

39’uncu İstanbul Jewelry Show Mücevher Fuarı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katılımıyla CNR EXPO’da açıldı. Birbirinden değerli takılar fuarda görücüye çıktı.

Altın ve mücevher sektöründen yaklaşık bin 200 firmanın katıldığı 39’uncu İstanbul Jewelry Show CNR EXPO’da ziyaretçilere kapılarını açtı. Birbirinden değerli takıların yer aldığı fuarın açılışını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı. Açılışın ardından stantları gezen Büyükekşi, tasarımları inceleyerek, sektör temsilcileriyle sohbet etti.

“MÜCEVHER SEKTÖRÜ SON DERECE ÖNÜ AÇIK BİR SEKTÖR”
Mücevher Fuarı’nı gezen Mehmet Büyükekşi, “Mücevher fuarının açılışını yaptık, az önce fuarı da gezdik. Bin 200’ün üzerinde yerli ve yabancı firma katılımı var. Türkiye’de mücevher sektörünün son derece önü açıktır. Özellikle hükümetimizin son yaptığı yeni uygulama ihracatın önünü açacak diye düşünüyoruz. Çünkü istihdam açısından da son derece önemli bir sektör. Bu fuarda 900’ün üzerinde ihracatçılar birliklerimiz ve fuar idaresinin ortaklaşa getirdikleri yurt dışından misafirlerimiz var. İçeride de gördük ki gerçekten de içeride çok önemli iş görüşmeleri yapılıyor” dedi.

“GEÇEN YIL EN ÇOK İHRACAT ARTIŞI MÜCEVHER SEKTÖRÜNDE OLDU”
Geçen yıl en çok ihracat artışı gerçekleştiren mücevher sektörünün bu yıl da aynı etkiyi göstereceğini ifade eden Büyükekşi, “Geçen yıl mücevher sektörü en çok ihracat yapılan sektörümüz olmuştu. Bu yılda benzeri bir artışı bu fuarların yapımından sonrada yılın üçüncü çeyreğinden itibaren böyle bir artış Türkiye’de de mücevher sektörünün önü açık, yapılacak çalışmalarda Türkiye’ye önemli katkılarının olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir