EKONOMİ - 18 Eylül 2008 Perşembe 14:44

"3G'yi sabırsızlıkla bekliyoruz"

A
A
A
"3G'yi sabırsızlıkla bekliyoruz"

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3. nesil teknolojiyi bir an önce müşterilerine sunmak için sabırsızlandıklarını söyledi.

3.Nesil ihalesi sürecinin başlaması ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Süreyya Ciliv "Ülkemizin geleceğe açılan kapısı olarak değerlendirdiğimiz ve bilgi toplumu olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin dünyayla rekabeti açısından da çok önemli bulduğumuz 3. Nesil (3G) mobil iletişim için lisans ihalesinin yeniden yapılacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ve Telekomünikasyon Kurumu başta olmak üzere bu sürece emeği geçen herkese Turkcell ailesi olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

3G teknolojisine geçişle birlikte mobil internette ulaşılacak yüksek hız, hem bireylerin hem de kurumların her yerde kablosuz internet kullanımının yaygınlaşmasını sağlayacağını ifade eden Ciliv "Yeni teknoloji ülkemizin sağlık, eğitim gibi alanlar başta olmak üzere önemli ihtiyaçlarını karşılayacak pek çok yenilikçi servisi beraberinde getirecek; yerel bilgi birikimi, teknoloji kullanımı ve nitelikli iş gücüne yapacağı katkıyla Türkiye'nin uluslararası alandaki rekabetini artıracak" diye konuştu.

3G teknolojisiyle Türkiye'de internet penetrasyonunun hızla artacak olmasının, sayısal uçurumun gün geçtikçe kapanması, hızlı mobil internet erişimiyle sosyal, ekonomik ve bölgesel farklılıkların giderilmesi gibi ülkenin gelişiminin devamı açısından çok olumlu etkileri olacağını vurgulayan Ciliv, müşterilerine, hızlı mobil internetle birlikte, daha gelişmiş hizmet ve ürünleri daha hızlı, üstelik diledikleri yerde ve daha uygun fiyata kullanma olanağı getirecek çözümler üzerinde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Ciliv sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısa bir süre içinde yapılacak 3G lisans ihalesinin takvimini beklerken, uluslararası rekabette Türkiye'yi öne çıkaracak bu teknolojiyi de Turkcell olarak bir an önce müşterilerimize sunmak için sabırsızlanıyoruz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir