ASAYİŞ - 20 Temmuz 2009 Pazartesi 12:55

45 derecede yıkım savaşı

A
A
A
45 derecede yıkım savaşı

Şanlıurfa'da kaçak olarak yaptıkları ev ve işyerlerini yıkan belediye görevlilerine taşlarla saldırmaya kalkınca olaylar çıktı.

Şanlıurfa Belediyesi aldığı karar üzerine kentin Yenice semtinde kaçak olarak yaptırılan çok sayıda ev ve iş yerini yıktı. Sabah saatlerinde yıkım gerçekleştirmek üzere bölgeye onlarca belediyeye ait iş makinesi, yüzlerce zabıta ekibi ve polis takviyesi yapıldı. İtfaiye ile 112 Acil Servis ambulansının da hazır bulunduğu bölgede yıkım öncesi polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol'un talimatı ile iş makineleri kaçak olarak yapılan ev ve iş yerlerini teker teker yıkmaya başladı. Belediye'ye tepki gösteren kaçak ev ve iş yeri sahiplerini polis bölgeden uzaklaştırılmaya çalıştı. 

Sakin başlayan yıkımda iş makineleri Yenice bölgesinde yapılan kaçak yapıları yıkmaya devam ederken kadınlarında aralarında bulunduğu bir gurup iş makinelerine taşlarla saldırmaya başladı. Bunun üzerine bölgede bulunan polis guruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokakta bulunan gurup polise de taşlarla saldırmayı sürdürdü. Bu sırada olayları yatıştırmaya çalıştığını öne süren bir kişinin kafasına atılan taşlardan biri isabet etti. 

Yere yığılan ve kafasından kan gelen bu kişi yakınları tarafından yerden kaldırıldı. Yaralı kişi polislerin yüzünden yaralandığını ile sürerek polislerle tartışmaya başladı. Bu sırada kafası kırılan kişi ve yakınları Devlete ve üzerlerinde taşıdıkları nüfus cüzdanına küfür edince polisler tarafından yere yatırılıp elleri kelepçelenerek gözaltına alındı. Bu sırada bir başka gurup kalabalığı dağıtmaya çalışan polise taşlarla saldırdı. Burada da çıkan arbedede bir kişi aldığı tekme darbeleri sonucu yere yığıldı. Polis tarafından tartaklandığını ileri süren bu kişi de olay yerinde bulunan ambulansla konularak tedavi için hastaneye götürüldü. 

Polis çıkan olayları güçlükle bastırırken, olayların tekrar devam etmemesi için Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Or, megafonla guruplar halinde toplanan kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Kalabalık polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken iş makineleri yıkıma devam etti.

FERHAT ÖZER-ŞANLIURFA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir