KÜLTÜR SANAT - 02 Eylül 2014 Salı 12:46

5 dilde hazırlanan belgesel Altın Portakal yolunda

A
A
A
5 dilde hazırlanan belgesel Altın Portakal yolunda

Yönetmeliğini Zafer Özgentürk ün üstlendiği 5 ayrı dilde hazırlanan Süveydiye’nin Çiçekleri adlı belgesel Altın Portakal'da yarışmaya hazırlanıyor.

12 ayrı millet, ve 4 din ve farklı kültürlere mensup kişilerin yaşadığı Hatay'da çekimleri 2 yıl süren belgeselle ilgilş bilgi veren Adanalı Yönetmen Zafer Özgentürk; "Süveydiye, Samandağ ilçesinin eski adıdır ve Türkçe’de 'karanlık yer' anlamına gelir. Üç tarafı dağlarla çevrili, bir tarafı denize bakan Samandağ'ın bu konumu itibari ile bu adla anıldığı düşünülmektedir. Belgeselimizin ismindeki çiçekler ise, o bölgede tarih boyunca birarada, kardeşçe yaşayagelmiş Arap, Ermeni, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Hristiyan, Ortodoks, Katolik toplumlarını temsil etmektedir.

Belgeselimizde farklı milliyetten insanların birbiriyle iletişimini irdeliyoruz. Etnosantrik davranışların yarattığı gerçek hikayelerden oluşan belgesel sosyolojik açıdan da geleceğe ışık tutacak nitelikte. Belgesel; günümüz Türkiye’sinde kültürel çatışmaları ortadan kaldırmak ve esasta bunun nedenleri üzerine ilginç insan deneyimlerinden oluşuyor ve bunun sonucu olarak toplumu empati kurmaya davet eden içeriği ile öne çıkıyor" dedi.

Belgesel bu hafta Altın Portakal'da jüri tarafından değerlendirilecek. Ön eleme geçtiği takdirde Altın Portakal'da yarışacak. 

ABDULLAH COŞKUN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir