GÜNDEM - 01 Kasım 2014 Cumartesi 11:31

50 yaşından sonra işaret diliyle Kur'an okumayı öğreniyor

A
A
A
50 yaşından sonra işaret diliyle Kur'an okumayı öğreniyor

Bursa’da, işitme engelli vatandaşlar işaret diliyle Kur'an-ı kerim okumayı öğreniyor.

Yaşları 25 ila 50 arasında değişen işitme engelli vatandaşlar işaret diliyle Kur'an-ı kerim okumanın sevincini yaşıyor. Hayatlarında ilk defa işaret diliyle Kur'an-ı kerim okuyan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Engelli vatandaşlar, eskiden böyle kurslar olmadığı için mukaddes kitabımızı öğrenemediklerini, namaz kılarken bile Kur'an-ı kerim okuyamadıklarını söyledi. Osmangazi Müftülüğü tarafından açılan kurslar sayesinde artık Kur'an-ı kerim okuyabildiklerini ifade eden işitme engelliler, kurslarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Osmangazi Müftülüğü'ne bağlı Pınarbaşı Kursu'nda kadın kursiyerler işaret diliyle eğitim görüyor.

İşitme engellilere işaret diliyle Kur'an-ı kerim öğreten Ayşe Köse, “2 yıl önce işaret dili kursuna gittim. İşaret dili ile ders vermeye başladım. 7 işitme engelli öğrencim var. Kısa sürede Kur'an-ı kerim okumayı öğrendiler. Bunun yanında ilahi de öğrendiler. İlk başlarda korkuyorlardı. Şimdi o korkularını yendiler. Çok güzel öğreniyorlar. Engelliler normal öğrencilerden daha hızlı öğreniyor. 2 ayda Kur'an-ı kerim okumayı öğreniyor ve sureleri ezberliyorlar. Biz bu yola çıktık. İnşallah faydalı olacağız. Sizin onları anladığınızı gördüklerinde daha çok şevke geliyorlar. Öğrenmeye çok hevesliler. Ben 3 gün kursa gelin diyorum, onlar 5 gün geliyor” dedi.

Kursa devam eden işitme engelli Rahime Çağlar, “Haftada 3 gün kursa geliyorum. Bir yıldır devam ediyorum. Kur'an-ı kerim öğrenmek çok kolay. Okumayı çok seviyorum. Daha önce okumayı hiç bilmiyordum. Şimdi Fatiha, Nasr ve İhlas sürelerini ezbere biliyorum” şeklinde konuştu.

BURAK TÜRKER 
BURSA 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.