POLİTİKA - 14 Şubat 2019 Perşembe 15:55

80 yaşındaki siyasetçi 4 partiden 5. rozetini taktı

A
A
A
80 yaşındaki siyasetçi 4 partiden 5. rozetini taktı

Aydın siyasetinin renkli simalarından 80 yaşındaki Halis Günday, düzenlenen törenle 4. partisinden 5. rozetini taktı. Kısa sürede 4 parti değiştiren ve siyaseti eroin bağımlılığına benzeten Halis Günday’a yeni partisi Demokrat Parti’de rozetini Genel Başkan Gültekin Uysal taktı.

Aydın’ın önemli simalarından biri olan Halis Günday, 80 yaşından sonra yeniden rahmetli babasının partisine geldiğini belirterek kısa sürede 4. parti rozeti değiştirdi. 1990 yılından sonra da 5 partide siyaset yapan 80 yaşındaki Halis Günday, siyasetin de bağımlılık gibi bir durum olduğunu söyledi. Siyasi hayatına Refah Partisi’nde başlayıp AK Parti’nin Aydın’daki kurucuları arasında da yer alan Halis Günday, AK Parti'den Demokrat Parti'ye Demokrat Parti'den CHP'ye geçti. CHP’de siyaset yaparken bu dönem için de sevip desteklediği başkan adayı CHP’den aday gösterilmeyince yeniden parti değiştiren Halis Günday, bir daha parti değiştirip Demokrat Parti saflarına geçti. 

Yaşadığı durumun pek tasvip edilmese de insanları ve siyaseti sevdiği için böyle bir yola başvurduğunu belirten Aydın’ın en yaşlı siyasetçilerinden Halis Günday, siyaseti eroin bağımlılığına benzeterek “Siyaset yapmayı çok seviyorum” dedi. 

Halis Günday konuyla ilgili açıklamasında “Faal olarak 1990’dan beri profesyonel siyasetçiyim. Başkan vekilliği yaptık 2 devre. Millet vekili adayı olduk. Tabi siyaset bırakılmıyor. Eroin hastalığı gibi bir şey. Ama ben zevk alıyorum. Hoşuma gidiyor siyaset yapmak. Vatandaşın işini görmek güzel bir şey. Bu babamdan gelen bir şey sanırım. İrsi bir durum galiba” diyerek kendisine sırasıyla merhum Erbakan, ve Tayyip Erdoğan’dan sonra DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın rozet taktığını söyledi.

“Hoş karşılanmıyor ama”
Kendisinin sürekli siyasi parti değiştirmesinin kendisine göre haklı sebepleri olduğunu belirten Halis Günday, “Yaptığımız pek iyi karşılanmıyor ama bazı olaylar bunu mecbur ediyor. AK Parti zamanında Ortekin ile milletvekillerimiz geçinemedi. Ortekin’i haklı bulduk. Haklının yanında olmak için dayanamadım istifa ettim. Ben sağcı bir kişiyim hayatımda sola oy vermemiştim. Hanımın akrabası başkan adayı olup beni yanında görmek isteyince hizmet etmek için parti sorun değil deyip CHP’ye geçtik. Güzel işler yaptık. Daha sonra CHP’de Mesut Bey’e haksızlık yapıldığını düşününce bu defa da mevcut başkanla Demokrat Parti’ye geçtik” ifadelerine yer verdi. 

1938 doğumlu olduğunu kendisini 80 yaşında değil 40 yaşında hissettiğini belirten Halis Günday, gençlerin de siyaseti severek yapmasını istedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.