BASKETBOL - 10 Temmuz 2011 Pazar 11:34

A Milli Takım Antalya'ya gitti

A
A
A
A Milli Takım Antalya'ya gitti

2011 FIBA Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı Antalya'ya gitti.

MÜCAHİT ERDOĞAN
İSTANBUL 

 

 


Geçtiğimiz Salı günü aday kadronun açıklanmasının ardından toplanan A Milli Erkek Basketbol Takımı bu sabah saatlerinde Antalya'ya gitti. Atatürk Havalimanı'ndan hareket eden Ay-yıldızlılar, burada 4 günlük kamp çalışması yapacak. Milliler, 16 Temmuz Cumartesi günü ise İtalya'ya giderek, Bormio'da kondisyon kampına başlayacak. İtalya'daki ağır çalışmanın ardından 31 Temmuz'da İstanbul'a dönecek A Milli Takım, burada bir haftalık çalışma yapacak.

 

 


Havalimanında İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Milli takımın tecrübeli ismi Kerem Tunceri, Antalya'da 4 günlük kamp yapacaklarını belirterek, "Geçen sene çok güzel şeyler yaşadık. Tabi bunun devamının gelmesi gerekiyor. Hedefimiz olimpiyatlara katılmak. Antalya'da 4 gün toparlama şeklinde geçecek. Herkes tatilden geliyor. Sonra esas kamp Bormio'da başlayacak. Bizim için iyi bir hazırlık devresi olacak. Burada kondisyonumuzu yenileme fırsatı bulacağız. Önümüzde ciddi maçlar bizi bekliyor. Bu yüzden şimdiden çalışmalara başladık" dedi.

 

 


Polonya'da düzenlenen 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi olan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başarısını da değerlendiren Tunceri, "Bayanlarımız çok güzel bir başarı kazandılar. Gurur duyduk, mutlu olduk. Türk basketbolu çok iyi yerlere geliyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Ama bu başarı bir şampiyonada kalmamalı. İnşallah bu başarıların devamını getirebiliriz" şeklinde konuştu.


2011 FIBA AVRUPA ŞAMPİYONASI ADAY KADROSU

 

A Milli Basketbol Takımı'nın 31 Ağustos-18 Eylül 2011 tarihlerinde Litvanya'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası için açıklanan aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:


Barış Ermiş, İzzet Türkyılmaz (Banvit), Cenk Akyol, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Doğuş Balbay (Anadolu Efes), Emir Preldziç, Oğuz Savaş, Ömer Onan (Fenerbahçe Ülker), Sertaç Şanlı, Ender Arslan, Furkan Aldemir (Galatasaray), Ömer Aşık (Chicago Bulls), Semih Erden (Cleveland Cavaliers), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Enes Kanter (Utah Jazz).

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thorsten Fink: "İkinci gole yakındık ama başaramadık" 1’in rövanşında Rayo Vallecano’ya karşıya 2 farklı kazanmaya çok yaklaştıklarını ancak başaramadıklarını söyledi. UEFA Konferans Ligi son 16 turunda deplasmanda 3-1’in rövanşında İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano’nun rakibi olan Samsunspor’da 1-0’lık galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Thorsten Fink, "Gösterdiğimiz performanstan gurur duymamız lazım. Tüm şampiyonada iyi oynadık. Mücadelemizden gurur duydum. Rakip taraftar da bizi alkışladı. Bu da bizim ne kadar iyi oynadığımı gösteriyor. İkinci gole yakındık ama bunu gerçekleştiremedik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Kolay bir deplasman değil. Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid burada kazanamadı ama biz kazandık. Buraya kadar gelmemizde emeği olan ve bizleri destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Değişiklik konusunda iyi hamleler yaptık. 1-0 kazandık. Değişiklikler de doğru anda oldu. Erken gol bulamasak daha erken değişiklikler yapılabilirdi. Hamlelerin zamanını doğru buluyorum" dedi. Lig ve kupa hedefi hakkında da konuşan Fink, "Güzel bir şekilde dinlenmemiz lazım. Milli aradan sonra sakatlarımız takıma katılacaklar. Tanguy Coulibaly ve Emre Kılınç ile birlikte Afonso Sousa da takıma katılacak. Bundan sonraki süreçte oynanacak her karşılaşmayı kazanmak istiyoruz. Evimizde Trabzonspor’a karşı mücadele edeceğiz. Tüm hazırlıkları en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. O karşılaşmaya da hazırız ve evimizde oynamanın avantajını kullanmak istiyoruz. Hedefimiz Türkiye Kupası’nı kazanmak olacak. Ligde şu anda 7. sıradayız, orada da daha yukarıya çıkmak için mücadele edeceğiz ama birinci hedefimiz Türkiye Kupasını kazanmak" diye konuştu.