EKONOMİ - 01 Haziran 2009 Pazartesi 13:31

AB Kalite Ödülleri sahiplerini buldu

A
A
A
AB Kalite Ödülleri sahiplerini buldu

İnsan ve yaşam kalitesi anlayışını yükseltmek için Tüketici Akademisi'nin düzenlediği AB Kalite Zirvesi'nin ilki dün Çırağan Sarayı'nda yapıldı.

İSTANBUL / İHA

Devlet Bakanı ve AB Baş müzakerecisi Egemen Bağış ile siyaset, sanat ve iş dünyasının yöneticilerini bir araya getiren zirve heyecanlı dakikalara sahne oldu.

Başta ABD olmak üzere, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşen AB Kalite Zirvesi, Türkiye'den de iş, siyaset, sanat, ve medya dünyasının tanınmış simalarını Çırağan Sarayı İstanbul'da bir araya getirdi.

I. Uluslararası Kalite Zirvesi Sempozyumu gün boyu yapılan workshop çalışmalarıyla devam etti. Üç ana başlıkta düzenlenen workshop çalışmalarının ana başlıkları şöyleydi:

"AB süreci ve Türkiye reel sektörüne etkileri, AB sürecinde tamam mı devam mı?, Rekabet ve İnovasyon".

Yapılan sempozyumlarda, Türkiye sanayisinin dünyada söz sahibi olabilmesi için kalite ve inovasyonun arttırılmasının zaruri hale geldiği, kalite ve inovasyonun da, yenilik üretebilme kabiliyeti yanında, yeniliğin hangi hızda üretildiğine de bağlı olduğu görüşü yer aldı.

Sempozyuma katılan iş dünyasının yöneticileri, günümüzdeki hiper-rekabetçi iş ortamına da değinerek, söz konusu rekabetçi ortamda kalıcı olmanın ve sürdürülebilir karlı büyümeyi sağlamanın vazgeçilmez yolunu kalite olarak belirledi.

Eskiden rekabet avantajı sağlamak için yeterli olan Kalite/Maliyet avantajları bugün sadece geçici rahatlamalar sağladığını ifade eden iş dünyası; ürünlerin ve hizmetlerin giderek birbirine benzediği, hızla metalaştığı, ve bir iletişim bombardımanı ile benzerleri arasında tüketiciye sunulmaya çalışıldığı günümüz pazarlarında, önemli olanın farklılık oluşturmak olduğunu dile getirdi. Ancak hiçbir ürün veya hizmetin kalıcı olmadığını, dolayısıyla önemli olan sürekli kalite ve inovasyon yeteneğine kavuşabilmek gerektiği ifade edildi.

Bu görüşlerle devam eden Kalite Zirvesi, kalite ve inovasyonun tanımını yeniden şekillendirirken üretim, tüketim ve hizmet boyutunda uygulanabilir inovasyon arayışlarını katılımcılarıyla paylaştı.

I. Uluslararası AB Kalite Zirvesi'nde başta İnovasyon ve Fikir Yönetimi olmak üzere, İş Dönüşümü, Operasyonel Mükemmellik, ve Maliyet Yönetimi konularında, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin önemli şirketlerinde bizzat uygulayarak kazanılmış deneyimler paylaşıldı. Sempozyuma katılan katılımcılar; global rekabette söz sahibi olabilecek, daha karlı, kıvrak, dinamik, esnek, ve inovatif bir organizasyon kurabilmelerine imkan sağlayacak çok önemli bilgiler edindi.

Gün boyu süren AB Kalite Zirvesi, akşam yapılan gala yemeği ve ödül töreniyle son buldu.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Tüketici Akademisi Genel Başkanı Fahri Ustaoğlu şunları söyledi: "I. Uluslararası AB Kalite Zirvesi'ni düzenlerken kalite kavramının hayatımızın her alanında yer alan bir olgu olduğunu dikkate alarak; sanayi ve hizmet sektöründe kalitenin devamlı gelişen, kimi zaman da ulaşılmak istenen bir kavram olduğunu düşündük. Bu nedenle kalite kavramı ancak bilgilerin ve deneyimlerin paylaşılması ve hayata geçirilmesi ile ortaya çıkar görüşüyle böyle bir zirve düzenledik.
Kalite devrimi bu vasıflara sahip insanlarca gerçekleşecektir. Bu zirve kalite ve inovasyon gerçeğinin bir kere daha vurgulanması açısından büyük önem teşkil etmektedir."

Daha sonra Devlet Bakanı ve AB Baş Müzakerecisi Sayın Egemen Bağış sahneye çıkarak böyle bir zirve düzenledikleri için Tüketici Akademisi'ne teşekkür ederek, bu konuda Tüketici Akademisi'ne her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Daha sonra ödül törenine geçilerek iş dünyasından ödüle layık görülen firmaların yetkilileri Sayın Egemen Bağış'ın elinden ödüllerini aldılar.

AB 2009 Kalite Ödülü'ne layık görülen firma listesi şöyle:

"Tutkunlar Çelik Kapı, İşbir Yatak, Dilhan, Airport Center, Ankara Halk Ekmek, Sergün, Fonex, Donat, Collectıon, Kale Outlet Center, Plastherm, Oruçoğlu, Korusu, Ersu, Kervan, Besler Süt, Aksu Vital, Şener,
İzobozz, Avrasya Barter, Rixos Hotel, Sunset, Miray Kozmetik, Avrasya Hospital, Orjin, Mobisis, Elteksmak, Perkon, Armutlu Tatil Köyü, Gaziantep / Medıcalpark, Öncü Salça, Star Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Yüksel Otomotiv, Crystalland, Popüler İletişim".

AB 2009 Onur Ödülleri ise şunlar:

"İbrahim Tatlıses, Seda Sayan, Ebru Gündeş, Gülben Ergen, Fatih Ürek, Hande Yener, Şafak Sezer, Okan Bayülgen, Necati Şaşmaz, Nihat Odabaşı, Petek Dinçöz, Hümeyra, Ece Gürsel".

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.