GÜNDEM - 05 Temmuz 2020 Pazar 18:56

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Fontelles Türkiye'ye geliyor

A
A
A
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Fontelles Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles'in yarın Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles'in 6-7 Temmuz 2020 tarihlerinde Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştireceğini bildirdi. Türkiye-AB ilişkilerinin tüm veçheleriyle kapsamlı bir şekilde ele alınacağı ziyarette, başta Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye olmak üzere Türkiye'nin ilişkilerini etkileyen bölgesel konular da görüşüleceği belirtildi.

Mevlüt Hasgül

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Türk Ocağında ’Hz. İnsan olma yolunda Nebevi Ahlâk’ konulu konferans Eskişehir Türk Ocağından ‘Hz. İnsan olma yolunda Nebevi Ahlâk’ konulu ramazan konferans gerçekleştirildi. Ramazan’ın her pazarında devam eden ‘Ramazan konferanslarının’ bu sene ilkinde Prof. Dr. Kâmil Sarıtaş tarafından verilen ‘Hz. İnsan Olma Yolunda Nebevi Ahlâk’ konulu konferans verdi. Türk Ocağından gerçekleşen konferansta konuşan Prof. Dr. Sarıtaş, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), Allah’ın muradını insanlara tebliğ edip tevhidî noktada insanın zihin dönüşümü sağlamayı amaçlamış, akabinde insanların değerler çerçevesinde düşünmelerini ve davranmalarını hedeflemiştir. Ruhları uyarmak, gönülleri aydınlatmak, nefisleri arındırmak ve anlam arayışına sevk etmek üzere barış, emniyet, selamet ve huzur anlamına gelen İslam’ı tebliğ etmiştir. O’nun sünneti, Kur’an-ı Kerim’den sonraki vazgeçilmez ikinci kaynaktır. Bu minvalde Hz. Peygamberin her yönünü özellikle de ahlaki yönünü iyice tetkik etmek gerekir. Hz. Peygamber, kendisine inanan ve inanmayan bütün insanların tanıklığı ile insanlık tarihinin en büyük ferdidir. Peygamberliğini reddedenler bile örnek bir insan olduğu konusunda hem fikirdir. Risaletten önce insani vazifelerine/sorumluluklarına dikkat edip el-Emin olarak anıldığı gibi, vahiy aldıktan sonra da hayatın içindeki sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirmiştir. Ahlakın nasıl yaşanacağını herkesin anlayacağı tarzda açıklamış, bir insan, baba, eş, dede, akraba, arkadaş, komşu, yönetici ve komutan olarak üzerine düşen ahlaki rolleri en güzel şekilde yerine getirmiş, uygulamıştır. Yaşadığını söylemiş, söylediğini de yaşamıştır. Güzel ahlaklı olması peygamber olmasıyla kazandığı bir özellik değildir. Öyle ki insan, insan olmak itibariyle ahlaki bir varlıktır, Müslüman olmak veya bir dine inanmak hasebiyle insan ahlaki bir varlık olmaz. Onun çocukluğunda ve gençliğinde kazandığı güzel meziyetler İslam’la zirveye çıkmış, vahiyle olgunlaşmıştır. Peygamberimiz indinde ahlaki emirler aynı zamanda dini emirlerdir. Onun indinde ahlak inançla, ibadetle, bilgiyle, ahiret düşüncesi ile de yakından ilgilidir. Hz. Peygamber Hz. İnsan olma yolunda bazı ahlaki ilkeler ileri sürmüştür. Dikkatle incelendiği zaman tüm insanlığı kuşatan bu ilkelerin insanın Hz. İnsan olmasını sağlayacağı görülür: Hz. Peygamber, Mevlâna, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre gibi insan-ı kamillerin yetişmesine vesile olmuştur’’ dedi. Soru ve cevaplardan sonra Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal’ın teşekkür konuşması ve şükran beratı takdimi ile program sona erdi.
Kırıkkale Kırıkkale’de "otobüsüm nerede" uygulaması başladı Kırıkkale Belediyesi tarafından şehir içi toplu taşıma araçlarında hayata geçirilen "otobüsüm nerede" mobil uygulaması sayesinde vatandaşlar otobüslerin anlık konum bilgilerini ve hareket saat bilgilerini öğrenebilecek. Kırıkkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "otobüsüm nerede" uygulaması sayesinde vatandaşların cep telefonlarından şehir içi hat otobüslerinin konumunu görebilecekleri bildirildi. Uygulama ile otobüslerin anlık konum bilgileri, otobüs hareket saatleri, kart dolum noktaları, duraktan geçen hat bilgileri, kart türleri ve bakiye işlemlerinin yapılabileceği belirtildi. Açıklamada, görüşlerine yer verilen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, geçen yıl belediye olarak hizmete sundukları toplu taşıma otobüslerinin vatandaşlara konforlu seyahat hizmeti sunduklarını söyledi. Vatandaşların huzur, rahat ve güven içinde yolculuk yapmasını sağladıklarını ifade eden Saygılı, "İşte bu projelerimizden biri de ulaşım portalımız. Bilgi İşlem Müdürlüğümüzce geliştirdiği proje ile toplu ulaşımda çok daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Bu uygulama ile vatandaşlarımıza büyük kolaylık getirmiş oluyoruz. Vatandaşımızın evinden çıkmadan mobil cihazından bakıp otobüsünün nerede olduğunu görüp ona göre hareket edecek. Bunun yanında otobüs hareket saatlerini, kart dolum noktalarını, duraktan geçen hat bilgilerini görebilecek. Ayrıca ulaşımla ilgili anlık duyuru ve haberleri de yakından takip edecek. Uygulamayı daha da geliştireceğiz. Ben, emeği geçen Bilgi İşlem personelimize teşekkür ederim" dedi.
Erzincan Eğitim Fakültesi öğrencilerinden resim sergisi EBYÜ’de İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Zaferi anısına resim sergisi düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası münasebetiyle Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi ve Görsel Sanatlar Kulübü işbirliği ile "12 Mart İstiklal Marşı- Mehmet Akif Ersoy ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Resim Sergisi” düzenlendi. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen, Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Anabilim Dalı akademisyenleri ile Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri ve davetliler katıldı. Sergide açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilmesi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi sebebiyle düzenlenen bu sergi vesilesi ile Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve onların bize bıraktığı mirası korumak en büyük görevimizdir. Bu vesileyle, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, bu serginin hayata geçirilmesindeki destekleri için Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Görsel Sanatlar Kulübü’ne ve tüm katılımcılara şükranlarımı iletiyorum” dedi. “Türk’ün Özü Akif’in Sözü” teması ile hazırlanılan sergide toplam 34 eser sergilendi. Rektör Levent ve katılımcılar eserleri tek tek inceleyerek eser sahiplerinden bilgi aldı. Resim Sergisi açılışı fotoğraf çekiminin ardından son buldu.