DÜNYA - 15 Ağustos 2019 Perşembe 00:09

ABD Temsilciler Meclisi’nin Müslüman üyesinin olası İsrail ziyareti hakkında ABD Kudüs Büyükelçiliğinden açıklama

A
A
A
ABD Temsilciler Meclisi’nin Müslüman üyesinin olası İsrail ziyareti hakkında ABD Kudüs Büyükelçiliğinden açıklama

ABD Temsilciler Meclisi üyesi olan Filistin kökenli Müslüman Rashida Tlaib’in İsrail’e ziyaret düzenleyeceği iddiaları hakkında ABD’nin Kudüs Büyükelçiliği, “Bir bilgimiz yok” açıklamasında bulundu.

ABD Temsilciler Meclisinin 2 Müslüman kadın üyesinden biri olan Müslüman kökenli Rashida Tlaib’in İsrail ve Gazze’ye bir ziyaret düzenleyeceği iddiası hakkında ABD’nin Kudüs Büyükelçiliğinden açıklama yapıldı. Elçilik böyle bir ziyaret hakkında bir bilgileri olmadığını söyledi. 

ABD Kongre Üyesi Rashida Tlaib’in Mayıs ayında meslektaşlarına, 17 Ağustos - 22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Filistin'de işgal altındaki bölgelere gidecek heyete davetlisiniz” şeklinde bir not gönderdiği iddia edilmişti. 

Öte yandan 3 gün sonra gerçekleşeceği öne sürülen ziyaret hakkında Tlaib başta olmak üzere hiçbir resmi makamdan açıklama gelmedi.  

Jeries Bassier

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Yatalak veya cihaz destekli hastalar her gün evlerinden alınıp tedaviye götürülüyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yatalak veya cihaz destekli hastalara yönelik tam donanımlı 30 ambulans ve 124 sağlık personeliyle ücretsiz hizmet sağlıyor. Haftanın 3 günü diyalize giren yaşlı kadın, verilen hizmetten dolayı mutluluğunu dile getirdi. Sağlık alanında Kocaeli’ye birçok yenilik kazandırarak vatandaşların hayatını kolaylaştıran büyükşehir belediyesi, insan odaklı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda büyükşehir belediyesi, hasta nakil ambulansı hizmetleri ile desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Kartepe Akmeşe’de ikamet eden 59 yaşındaki İlmiye Demirelli, haftanın 3 günü tedavi gördüğü diyaliz merkezine büyükşehirin hasta nakil ambulansıyla gidip geliyor. Hizmetten çok memnun olduğunu söyleyen İlmiye Demirelli, "Görevli arkadaşlar beni tam saatinde evimden alıyor ve aynı şekilde geri getiriyor. Çok güzel bir hizmet. Allah razı olsun" dedi. İlmiye Demirelli’nin eşi Recep Demirelli ise "Eşim 2 yıldır diyalize gidiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ambulansı geliyor, eşimi ve beni alıp diyaliz merkezine götürüyor. Tedavimiz bitince de tekrar evimize geri getiriyor. Yapılan hizmetten dolayı çok memnunuz. Büyükşehir belediyesine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Tam donanımlı 30 ambulans Büyükşehir belediyesi, Kocaeli’de ikamet eden, durumu acil olmayan, nakil esnasında müdahale gerektirmeyen yatalak veya cihaz destekli hastalara yönelik il içi ve il dışına ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan Hasta Nakil Hizmeti; tam donanımlı 30 ambulans, eğitimli ve yetkin 124 sağlık personeliyle 7/24 esasına göre Kocaelililere hizmet veriyor. Bu kapsamda 1 Ocak 2024 tarihinden bugüne kadar il içi ve il dışı taşınan hasta, trafik kazası, yerinde müdahale ve ek görevlerle birlikte 16 bin 257 kişiye hizmet sunuldu.
Kayseri Fide dağıtımında 2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı Kayseri’de Kocasinan Belediyesi tarafından her yıl dağıtılan domates fidelerinden almak isteyen vatandaşlar, 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Kocasinan Belediyesi tarafından vatandaşlara domates fidesi dağıtıldı. Kocasinan Belediyesi ile özdeşleşen organik domates fidesi dağıtım etkinliğine, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinde oluşan kuyruğun sonu görülmezken, sıraya giren vatandaşlar domates fidesi alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın da bizzat katılıp vatandaşlarla sohbet ettiği etkinlikte üç ayrı noktada eş zamanlı olarak 12 bin 250 paket olmak üzere toplam 550 bin kök organik domates fidesi dağıtıldı. Vatandaşların domates fidelerinden elde edilecek ürünleri sağlıklı günlerde tüketmeleri temennisinde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, yerli tohumlardan yetişen ürünlerin hem toplumun hem de gelecek nesillerin sağlığını koruma açısından çok değerli olduğunu söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, genetiği değiştirilmemiş domates fidelerini organik sebze meyve üretimini ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla dağıttıklarını ifade etti. Domates fidesinin Kocasinan Belediyesi ile özdeşleştiğini de belirten Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak düzenlediğimiz geleneksel domates fidesi etkinliğine vatandaşlarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. Bu domates fidelerini dağıtmamızın en önemli nedeni vatandaşlarımızın sağlığıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı besine ve sağlıklı ürüne kolay ulaşabilmeleri adına üretilen yerli tohum fidelerinin özelliği hibrit olmamaları ve yeniden tohumlanabilmeleridir. Bu organizasyon, Kayseri’de yöresel adıyla ‘Karahıdır’ olarak bilinen yerli tohumları yaygınlaştırmak amacıyla yapmış olduğumuz bir etkinliktir. Bununla birlikte doğal yaşamı özendirmek de bunun bir parçasıdır. Çünkü vatandaşlar bu domates fidelerini kendi bağ ve bahçelerine ekerek, kendi ürünlerini kendileri yetiştiriyorlar. Hemşehrilerimin aldığı fidelerden yetişecek domatesleri sağlıklı ve iyi günlerde tüketmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı. Vatandaşlar ise domates fidelerinin verimli ve bereketli olduğunu belirterek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Mardin 5. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon (ASKOM) Toplantısı Mardin’de yapıldı Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Bölge Toplantısı Mardin’de yapıldı. Mardin’de düzenlenen toplantıda konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz 5. Bölge ASKOM toplantısına ev sahipliği yaptıklarını, bölge illerin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her geçen gün sağlık altyapısı güçlenen daha güçlü bir Türkiye ile bölgenin de nasibini almakta olduğunu kaydeden Dr. Saffet Yavuz, “Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak’taki çalışan çok değerli yöneticilerimizle birlikte bugün ilk oturumda acil servisleri, ikinci oturumda da yoğun bakımları görüşmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Her geçen gün özellikle ameliyatlar yapılıyor ve yeni hastaneler açılıyor. Diyarbakır ve Mardin’de şehir hastanelerinin inşaatı devam ediyor. Hastalarımızın sağlık müracaatı ve sağlık çalışanlarına iş gücü azalmıyor. Bunu nasıl azaltabiliriz diye de bugün burada hep beraber bunları değerlendireceğiz” dedi. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ise yoğun bakım yatak doluluk oranları hakkında bilgi verdi. Pamukçu, "Bakanlığımızca belirlenen mevzuatlar çerçevede belirli periyotlarla bölge sağlık yöneticileri olarak bir araya gelmemiz ve bu ASKOM bölge toplantılarımızı gerçekleştirmemiz, sağlık bölgemizdeki yataklı tedavi kurumlarımızda hizmet veren yoğun bakımların daha verimli ve etkin kullanımı açısından önem arz etmektedir. Bu düşüncede acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu, hasta sevk akışı, uygunsuz sevklerin tespit ve deneme süreçlerindeki karar ve iş birliği gerçekleştirmek amacıyla yapılan ASKOM toplantılarını önemsiyor ve alınan kararların uygulanmasının gerek ilimizde gerek hasta sevk edilen illerde sıkışıklıklarının önüne geçeceğine inanıyorum" dedi. Bölge illerinin Acil Sağlık Hizmetleriyle ilgili konuların detaylıca ele alındığı ASKOM toplantısında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Mutabık kalınan konular karar altına alındı. Sonrasında belirlenen gündem maddeleri katılımcılarla paylaşıldı. Toplantıya, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt İl Sağlık Müdürleri, Kamu Hastaneleri Hizmetleri, Acil Sağlık Hizmetleri, ve Sağlık Hizmetleri Başkanları ile başkan yardımcıları, bölge illerindeki kamu ve özel hastaneler ile 112 İl Ambulans Servisi Başhekimleri ve ASKOM üyelerinden oluşan 100 dolayında yönetici katıldı.
Kocaeli Yatalak veya cihaz destekli hastalar her gün evlerinden alınıp tedaviye götürülüyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yatalak veya cihaz destekli hastalara yönelik tam donanımlı 30 ambulans ve 124 sağlık personeliyle ücretsiz hizmet sağlıyor. Haftanın 3 günü diyalize giren yaşlı kadın, verilen hizmetten dolayı mutluluğunu dile getirdi. Sağlık alanında Kocaeli’ye birçok yenilik kazandırarak vatandaşların hayatını kolaylaştıran büyükşehir belediyesi, insan odaklı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda büyükşehir belediyesi, hasta nakil ambulansı hizmetleri ile desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Kartepe Akmeşe’de ikamet eden 59 yaşındaki İlmiye Demirelli, haftanın 3 günü tedavi gördüğü diyaliz merkezine büyükşehirin hasta nakil ambulansıyla gidip geliyor. Hizmetten çok memnun olduğunu söyleyen İlmiye Demirelli, "Görevli arkadaşlar beni tam saatinde evimden alıyor ve aynı şekilde geri getiriyor. Çok güzel bir hizmet. Allah razı olsun" dedi. İlmiye Demirelli’nin eşi Recep Demirelli ise "Eşim 2 yıldır diyalize gidiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ambulansı geliyor, eşimi ve beni alıp diyaliz merkezine götürüyor. Tedavimiz bitince de tekrar evimize geri getiriyor. Yapılan hizmetten dolayı çok memnunuz. Büyükşehir belediyesine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Tam donanımlı 30 ambulans Büyükşehir belediyesi, Kocaeli’de ikamet eden, durumu acil olmayan, nakil esnasında müdahale gerektirmeyen yatalak veya cihaz destekli hastalara yönelik il içi ve il dışına ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan Hasta Nakil Hizmeti; tam donanımlı 30 ambulans, eğitimli ve yetkin 124 sağlık personeliyle 7/24 esasına göre Kocaelililere hizmet veriyor. Bu kapsamda 1 Ocak 2024 tarihinden bugüne kadar il içi ve il dışı taşınan hasta, trafik kazası, yerinde müdahale ve ek görevlerle birlikte 16 bin 257 kişiye hizmet sunuldu. (FK-
Düzce Düzce sinema dünyasının da gözdesi Düzce, korku ve dram türündeki “Sobe: Sakallı Bebek” film çekimlerine ev sahipliği yaptı. Düzce’de çekilen filmin ilk gösterimi de 3 Mayıs Cuma günü Düzce’de gerçekleştirilecek. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliği ile ‘saklı cennet’ olarak adlandırılan Düzce, sinema dünyasının da ilgisini çekiyor. Hem doğaseverlerin, hem tarih meraklılarının uğrak noktası olan Düzce, doğal film platosu olarak sinema filmlerine ev sahipliği yapıyor. Mustafa Miraç Kaya’nın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği “Sobe: Sakallı Bebek” filminin çekimleri Düzce’de gerçekleştirildi. Gürcü Çiftlik Köyü, Efteni Gölü ve Gölyaka ilçesi başta olmak üzere tamamı Düzce’de çekilen filmin oyuncu kadrosunda ve teknik ekibinde de ağırlıklı olarak Düzceliler yer aldı. Düzce Belediyesi’nin de destek verdiği ve çekimleri 14 günde tamamlanan filmin oyunculu ilk gösterimi 3 Mayıs Cuma günü Düzce’de olacak. Filmin senaristi ve yönetmeni Mustafa Miraç Kaya, Düzce’nin dokusu ve görsel güzelliği ile doğal bir film platosu olduğunu ifade ederek, “Kendini arayan bir kadının hikayesini, aşk ve gurur arasındaki ince çizgilere temas eden bir konuyu anlattık. Sinema çekmek için doku ve görsellik her şeyden daha önemlidir. Bakir güzelliği olan Düzce’yi keşfetmek bizim için bulunmaz bir nimetti. Her dokusu, her görseli, her karesi, kültürü, gizemliliği, zaman zaman asiliği tam olarak bize hitap ediyordu. Düzce’nin tamamına filmimizde yer verdik. Sağ olsunlar Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü bizi çok güzel ağırladılar. Kendileriyle projelerimiz hakkında görüştük ve bizi desteklediler. Filmin teknik ekibinin neredeyse tamamı Düzce’nin yerlisi olan kişilerdi. En önemlisi kendisi de Düzceli olan başrol oyuncumuz Taha Bakıcı İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun nadide isimlerinden bir tanesi. Sevgili Onur Urhan yine Düzce’nin var ettiği tiyatro sanatçılarından bir tanesi. Hem kişisel asistanım, hem yardımcı yönetmenim Batuhan Erzurum yine Düzce’de var olan bir arkadaşım. Muazzam bir film çektik, keyifle çalıştık, aşığı olduk. Artık biz de Düzce’den gitmeyelim dedik. Fahri Düzceli olduk. Buradan ev aldık” dedi. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün de desteği ile senaryosunu yazdığı filmin çeşitli üniversiteler tarafından 8 ödüle layık görüldüğünü anlatan ve filmi gümbür gümbür gelen bir Türk eseri olarak nitelendiren Kaya, filmin sinemaların hemen ardından birkaç dijital platformda aynı anda gösterime gireceğini ve Türkiye’den sonra Azerbaycan ve Hindistan sinemalarında da yer alacağını sözlerine ekledi. Başrol oyuncularından Taha Bakıcı da, “Düzce’nin dokusunun ve havasının da filmde parmağı var. Biz oyuncular olarak çok güzel çalıştık. Filmimizi ilk önce Düzceliler izleyecek. 3 Mayıs saat 19.15’te Krempark AVM’de gerçekleştireceğimiz oyunculu gösterime tüm Düzceli dostlarımızı ve büyüklerimizi davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.