GÜNDEM - 20 Eylül 2021 Pazartesi 23:51

ABD’deki Türkevi, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın okuduğu duayla açıldı

A
A
A
ABD’deki Türkevi, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın okuduğu duayla açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ABD’nin New York eyaletinde Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun yer alacağı yeni Türkevi binasının açılış töreninde dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkevi binasının açılışında yaptığı duada, “Ya Rabbel alemin, bu güzide eserin yapımına emek veren, gönül veren, arsasının alınmasından tamamlanmasına kadar maddi ve manevi olarak destek olan tüm kardeşlerimizden razı ol, hizmetlerinin karşılığını kereminle bol eyle. Ya Rab, bu güzel eseri bizim için, insanlık için hayırlı eyle, yapılacak eserleri bereketli kıl. Medeniyetimizi ve değerlerimizi insanlığa en güzel şekilde tanıtmaya vesile eyle. Ya Rab! Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de buyuruyorsun ki; ‘O sizi yeryüzünden, topraktan yarattı ve sizden yeryüzünü imar etmenizi istedi.’ Bu ayetinle bizleri yeryüzünü imar etmekle vazifelendiriyorsun. Ya Rab, yeryüzünü imar etmek için gayret gösteren salih kullarından eyle bizleri. Allah’ım, ‘Ey iman edenler! Hep birlikte barışa girin’ buyuruyorsun. Bizleri her daim ve her yerde barışın, esenliğin ve merhametin yolunda olanlardan eyle Allah’ım. Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki; ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Ya Rab, bizleri ülkesinin, milletinin ve insanların iyiliği için çalışanlardan eyle. Burada bu ülkede çalışan ve yaşayan kardeşlerimize yardım eyle, onları korktuklarından emin, umduklarına nail eyle Allah’ım. İyilik ve takva yolunda çalışanları niyet ve samimiyetlerinden müstakim eyle. Azim, çaba ve gayretlerinde muktedir eyle Allah’ım. Ya Rab, bizleri daha nice hayırlı işlerde ve mekanlarda buluştur, güzel idealler uğruna kalpleri daima bir olanlardan eyle Allah’ım. Selam isminle bizlere ve tüm insanlığa barış ve huzur lütfeyle Allah’ım. Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim ve baki eyle Allah’ım. Ya Rab, keder ve hüzünden, aciz ve tembellikten, her türlü salgın hastalık ve musibetten sana sığınıyoruz. Bizi, neslimizi, milletimizi ve bütün insanlığı muhafaza eyle Allah’ım. Ey yüce Rabbimiz, sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, yardımsız, kimsesiz ve çaresiz bırakma” dedi.

Hidayet Türkyılmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 1 - Konyaspor: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Sivasspor sahasında karşılaştığı Konyaspor’u 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Ziya Erdal’ın orta sahadan kullandığı serbest ceza sahası içinde Manaj’ın kafa vuruşunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı çıkarttı. 67. dakikada N’jie’nin ceza sahası içinin sağından topu penaltı noktasına gönderdi. Manaj topa istediği gibi vuramayınca Adil Demirbağ topu uzaklaştırdı. 69. dakikada Gulherme’nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Damjanovic’in kafa vuruşunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı çeldi. 75. dakikada Sambou’nun pasında topu alan Ndao’nun sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Nikolic gole izin vermedi. 86. dakikada Manaj’ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top savunmaya çarparak tekrardan Manaj’da kaldı. Manaj’ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 Hakemler: Murat Erdoğan, Kamil Çetin, Gökhan Barcın Sivasspor: Nikolic, Murat Paluli, Poungouras, Aoron, Samba Camara, Ziya Erdal (Alaaddin Okumuş dk. 90+3) , İbrahim Akdağ (Bartuğ Elmaz dk. 75), Charisis (Caktas dk. 75), Turgunbayev (Menıg dk. 46) , N’jie (Caner Osmanpaşa dk. 90+3), Rey Manaj Yedekler: Ali Şaşal Vural, Hüseyin Arslan, Kvet, Kerem Atakan Keskin, Mehmet Albayrak Teknik Direktör: Bülent Uygun Konyaspor: Slowik, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Damjanovic, Guilherme, N’zonzi, Soner Dikmen (Muhammet Demir dk. 88), Cicaldau (Oğulcan Ülgün dk. 60 ), Ndao, Prip (Ethemi dk. 60), Cikalleshi (Sambou dk. 60) Yedekler: Deniz Ertaş, Yunus Mallı, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Orkun Sarun, Muhammed Kocatürk Teknik Direktör: Fahruddin Omerovic Goller: Manaj (dk. 86) (Sivasspor) Sarı kartlar: Ethemi, Sambou (Konyaspor), Bartuğ Elmaz, N’jie (Sivasspor)
İstanbul Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Samsunspor’u 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 61. dakikada Fall’ın sağ kanattan çevirdiği topa Da Costa ceza sahası içi sağ çaprazından bekletmeden bir vuruş yaptı, kaleci Okan Kocuk sağına uzanarak meşin yuvarlağı çıkardı. 65. dakikada Winck’in sağ kanattan ortasında arka direkte topu kontrol eden Aytaç Kara, vuruşunda meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi. 76. dakikada Fall’ın sağ taraftan ceza sahasına ortasında iyi yükselen Oğulcan Çağlayan, kafa vuruşunda topu az farkla üstten auta attı. Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Porozo, Yasin Özcan, Ben Ouanes, Gökhan Gül, Fall (Sadık Çiftpınar dk. 90+2), Hajradinovic, Aytaç Kara (Sadiku dk. 85), Ngoy (Oğulcan Çağlayan dk. 63), Da Costa Yedekler: Ali Emre Yanar, Omeruo, Thomas Zai, Sarp Yavrucu, Selim Dilli, Emirhan Yiğit Teknik Direktör: Sami Uğurlu Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Schindler dk. 70), Alim Öztürk (Ntcham dk. 46), Van Drongelen, Bola, Bennasser, Tait (Muja dk. 86), Holse (Fofana dk. 70), Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Mouandilmadji (Dimata dk. 46) Yedekler: Szumski, Yunus Emre Çift, Soner Gönül, Mustafa Tan, Osman Çelik Teknik Direktör: Markus Gisdol Gol: Aytaç Kara (dk. 3) (Kasımpaşa) Sarı kartlar: Fall, Gianniotis (Kasımpaşa), Dimata, Van Drongelen, Fofana (Samsunspor)
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta Kentsel Tasarım Projesi sürüyor, inşaatlar yükseliyor Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası yapımı devam eden Kentsel Tasarım Projesi çerçevesinde inşaat alanlarında yükseliş sürüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Kentsel Tasarım Projesi’nde ilk etabın tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Şehir merkezimizde 4 binin üzerinde konut ve iş yerinin inşası hızla sürüyor. Toplam 15 binin üzerinde konut ve iş yeri yapılacak. İnşallah bu projeler etaplar halinde hak sahiplerine teslim edilecek” dedi. 6 Şubat depremlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan proje çerçevesinde bir yandan yapımı tamamlanan kalıcı konutlar hak sahiplerine teslim edilirken bir yandan da şehir merkezindeki Kentsel Tasarım Projesi hızla yükseliyor. TOKİ ve Emlak Konut tarafından; Hayrullah Mahallesi, Hükümet Bulvarı, eski Bahçelievler Kampüsü alanı, Trabzon Caddesi, Müftülük Meydanı ve Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde kaba inşaatı tamamlanan bloklarda son rötuşlar yapılırken bir yandan da yeni blokların temelleri atılıyor. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında 4 bine yakın konut ve iş yerinin ihalesi yapılıp inşasına başlanırken, yapımı süren projelerin 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Yeni konut, iş yeri ve sosyal donatılarla Kahramanmaraş’ın eski canlılığına kavuşacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında tüm alanlarda çalışmalar hızla devam ederken kalıcı konutların yapımında da önemli aşama kat edildi. Şehrimizde tamamlanarak anahtarları teslim edilen toplam konut sayısı 17 bini geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından şehir merkezimizde başlatılan Kentsel Tasarım Projesi hızla devam ediyor. 4 bine yakın konut ve iş yerinin ihalesi yapılıp inşasına başlandı. Bazı blokların yapımında sona gelindi. İnşallah bunlar kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Proje çerçevesinde şehir merkezimize 10 bin konut ve iş yeri kazandırılması planlanıyordu. Doğukent, Güneşevler ve Güneşli Kocabaş Sitesi’nin de projeye dahil edilmesiyle birlikte bu sayı 15 binin üzerine çıktı. İnşallah Doğukent, Güneşevler ve Güneşli Kocabaş Sitesi TOKİ tarafından yerinde yapılacak. Bu projeler tamamlandığında Kahramanmaraş’ımız çok daha kimlikli ve fonksiyonel hale gelerek eski cazibesini tekrar kazanacak” ifadelerini kullandı.
Malatya AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek” AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapımı tamamlanan kalıcı konutların peyderpey çekilecek kuralarla hak sahiplerine tesliminin süreceğini kaydetti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcı Çiğdem Karaaslan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Suat Karlı ile birlikte Battalgazi ilçesi Tandoğan Mahallesi’nde bulunan MEDICANA Konteyner Kenti ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaşların taleplerini karşılamak üzere ilgili kurum yetkilileri ile anlık görüşmeler de yapan Ölmeztoprak, kalıcı konut ve işyerleri için çalışmaların ise hız kesmeden devam ettiğini belirtti. “Hemşerilerimizle tek tek görüşüyoruz” Kent geleninde bulunan 74 ayrı konteyner kentte kalan vatandaşların kalıcı konutlarına kavuşuncaya kadar çalışmaların aralıksız süreceğini ifade eden Ölmeztoprak, ”Medicana Konteyner kentimizdeyiz. Hemşerilerimizle elimizden geldiğince tek tek görüşüp talepleri, sorunları, varsa sıkıntıları ve istekleri ile alakalı görüşmeleri gerçekleştirip anında bürokrasimizle görüşüyor ve anlık yönlendirmeleri yapıyoruz. Kalıcı konutlar ile iş yerleri konusunda ise gerekli adımlar atıldığını ve 2024 yılı sonlarına doğru çok büyük oranda bir memnuniyetin sağlayabileceğimiz ölçekte yürüttüğümüzü de ifade diyoruz" dedi. “Konteynerlerde kalan bin 604 kişiye anahtar teslimi yapıldı” Malatya’da konteyner kentlerde kalan toplam kişi sayısının 117 bin 667 olduğunu belirten Ölmeztoprak, “Malatya’mızda 74 ayrı konteyner kentlerimizde kalan kişi sayısı 117 bin 667. Bu sayıda kalıcı konut teslimi yapılan bin 604 kişi. İnşallah devam eden süreçte bu sayı yıl sonunda çok daha yüksek rakamlara ulaşacaktır. Diğer taraftan konteyner kentlerde kalan vatandaşlarımıza toplamda 10 bin 903 Esen kart dağıtımı da yapılmıştır. Kalıcı konutlardaki kuralar ise konutlar tamamlandıkça peyderpey sürecektir. Vatandaşlarımızın sabırları için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu