POLİTİKA - 06 Aralık 2017 Çarşamba 23:39

ABD’nin Kudüs kararına AK Parti’den tepki

A
A
A
ABD’nin Kudüs kararına AK Parti’den tepki

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanımasına ilişkin açıklamalarına 30 ilçe başkanıyla birlikte tepki göstererek, “Bizler, atalarımızın o bölgede verdikleri o büyük mücadeleyi asla geride bırakacak insanlar değiliz. Birileri kalkıp da binlerce kilometre öteden bölge hakkında ahkam kesemezler” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve beraberindeki 30 ilçe başkanı, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanımasına ilişkin açıklamalarının ardından İzmir Konak Meydanı’nda toplandı. Soluğu tarihi saat kulesinde alan partililer, yaşananlara tepki gösterdi.

“Asla kabul etmediğimiz bir durum”

Trump’ın açıklamalarını ve İsrail’in başkentini Kudüs olmasını kesinlikle tanımayacaklarını ifade eden Delican, “Bizler AK Parti İzmir İl Teşkilatı olarak, 30 ilçe başkanımızla birlikte toplantı yaparken haberi aldık ve hemen Konak Meydanında toplandık. Asla kabul etmediğimiz bir durum. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi; ‘Bu kabul edilebilir bir şey değil.’ Gerekirse İsrail’le bütün diplomatik bağlarımızı koparmaya hazırız. Devşirme bir devlet olarak kurulan İsrail, hem umarsızca, hem de bu bölgedeki hiçbir halkı, hiçbir medeniyeti tanımadan 1947 yılında bu işgale başladıktan sonra Birleşmiş Milletler tarafından Kudüs’ün işgali nasıl kabul edilmediyse; 1967 yılında Doğu Kudüs’ün işgali de nasıl Birleşmiş Milletler tarafından kesinlikle kabul edilmeyerek Filistin ile olan davasında hem Amerika Birleşik Devletleri arabulucuk görevi üstlendiği bu süreçte Amerika Birleşik Devletleri’nin bu akıl almaz başkanı tarafından yapılan açıklamayı dünya milletleri ve milyonlarca Müslüman kardeşlerimizin kabul etmesi mümkün değildir” dedi.

“Ahkam kesemezler”

“Birileri kalkıp da binlerce kilometre öteden bölge hakkında ahkam kesemezler” diyen Delican, “Haremi Şerif ile başlayan ilk kıblemiz, üç tane semavi dinin de huzur içerisinde binlerce yıl boyunca Müslümanlar tarafından atalarımız tarafından korunmuş kutsal bir kenttir. Bizler, atalarımızın o bölgede verdikleri o büyük mücadeleyi asla geride bırakacak insanlar değiliz. Birileri kalkıp da binlerce kilometre öteden bölge hakkında ahkam kesemezler. Bölge haklarını tekrar bu bölgede kan gölüne çevirecek bu tür açıklamaları dünyadaki diğer aklıselim milletler tarafından devletler tarafından kesinlikle tanımayacağını Türkiye’nin de bu konudaki en iyi mücadeleyi Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın vereceğini biliyoruz. Biliyorsunuz parlamentomuzda da dört tane siyasi parti ortak bir bildiri yayınladı ve bunu şiddetle kınadı” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımız arkasında İzmirliler olarak destekçisiyiz”

AK Parti İzmir İl Başkanı konuşmasında şunları kaydetti: “Bizlerde İzmir AK Parti teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımız arkasında İzmirliler olarak destekçisiyiz. Nasıl yıllarca bir mücadele verdiysek, demokrasi adına bir çok milletin bu şehirde rahat ve huzur içerisinde yaşaması adına nasıl mücadele verdiysek, bu mücadelenin de oradaki kardeşlerimizle tarafından verilmesini de sonuna kadar sahip çıkacağız. Kudüslü kardeşlerimiz hiç merak etmesin; binlerce ve milyonlarca Müslüman yüreği onlardadır. Dünyada milyonlarca yüreği onlarla beraberdir ve onlarla beraber atıyor. İzmir’de bu kabul edilemez İsrail’in başkenti yapılmaya çalışılan Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılmaya çalışılan bu durumu asla ve asla kabul etmeyeceğimizi İzmir il teşkilatları olarak tüm dünyaya haykırıyoruz. Bizler bununla ilgili olarak duyar duymaz Konak Meydanına koştuk. Genel merkezimizde yapacağımız istişare sonucunda tüm teşkilatları olarak tabii ki gerekli cevabı vereceğiz.“ 

Halil İbrahim Karabıyık

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.