SAĞLIK - 25 Mart 2018 Pazar 03:54

Abdullah Avcı: 'Fikstür avantajına inanmıyorum'

A
A
A
Abdullah Avcı: 'Fikstür avantajına inanmıyorum'

Kalan haftalarda doğru oynayarak gerekli puanları alacaklarını söyleyen Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Fikstüre inanmıyorum. Fikstürün avantajı veya dezavantajına da inanmıyorum. Yakın zamana baktığımda fikstür, Başakşehir-Gençlerbirliği maçına galibiyet gösteriyor ama öyle bitmiyor” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda T.M. Akhisarspor ile karşılaşacak olan Medipol Başakşehir’de Teknik Direktör Abdullah Avcı, bu zorlu mücadele öncesi 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avcı, Beşiktaş karşısında iyi oyunla güzel bir galibiyet aldıklarını ve bunun kendilerini zihinsel açıdan rahatlattığını belirtti.

“Arda, Akhisar maçıyla bizimle olacak”

Arda Turan’ın sakatlığı hakkında açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, “Arda, Beşiktaş maçı öncesi takımın iki antrenmanına katıldı. Özellikle milli takım arasını da onun gibi oyuncular için kullanıyoruz. Riske atmamak için de Beşiktaş maçı kadrosuna almadık. Şu an takım antrenmanlarına katılıyor. Önümüzdeki Akhisar maçı itibariyle bizimle olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Mahmut’un dizinde bir problem oldu”

Mahmut Tekdemir’in milli takımda ufak bir sakatlık yaşadığını dile getiren Avcı, “Buradan da milli takımı takip ediyoruz, o tarafta da bulunmuş bir teknik adam olarak. O konuda da hassasiyetimiz vardır. Milli takım çok değerlidir. Son dakikaya kadar bekleyin dedim ne olacağı ile ilgili. Dizi ile ilgili bir problemi vardı. Orada sağlık ekibi var zaten, bizim sağlık ekibimiz de buradan takip ediyor. İrfan, dün A Milli Takım’da ilk defa süre aldı. O da bizim için mutluluk verici. Mahmut, İrfan ve geçen sene de Cengiz milli takımlara ilk kez buradan gitmişlerdi. Umarım bu sayıları çoğaltırız” şeklinde konuştu.

“Cengiz, beklediğimiz şekilde devam ediyor”

Cengiz Ünder’in Roma’da gösterdiği performans hakkında da açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, şunları söyledi:  “Bu yatırımla olacak bir şey. Cengiz, hızla gelişim gösteriyor. Arada sırada telefonla konuşuyoruz. Söylediğim tek şey var; kendine yatırım yapacak, kariyerine yatırım yapacak. Gelişimini yapacak, Avrupa’nın kültürünü yapacak. Beklediğimiz şekilde devam ediyor. İnişler, çıkışlar elbet olacak ama çok sağlıklı gidiyor ve bizi mutlu ediyor.”

“Kırılma anları olacaktır”

Ligde çok zorlu bir şampiyonluk yarışı içinde olduklarını belirten Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Herkesin her yerde kazandığı veya kaybettiği bir lig yaşıyoruz. Yarış bu şekilde, birbirine sıkışık şekilde devam edecek. Kırılma anları olacak ama bunlar nerede, ne şekilde olur bilemem. 8 haftalık bu süreçte her maça oyuncularımız da biz de en iyi şekilde çalışıp, anları doğru değerlendirip, yapılacak hataları aza indirmekle sonuna kadar yarışın içinde olarak bu duyguyu yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

“Fikstüre inanmıyorum”

Fikstürün avantaj veya dezavantaj sağladığına inanamadığını ve bunu da birçok karşılaşmada gördüklerini aktaran Avcı, “Fikstüre inanmıyorum. Fikstürün avantajı veya dezavantajına da inanmıyorum. Yakın zamana baktığımda fikstür, Başakşehir-Gençlerbirliği maçına galibiyet gösteriyor ama öyle bitmiyor. Alanya maçına galibiyet gösteriyor ama öyle olmuyor. Fenerbahçe-Akhisar maçı da öyle. O yüzden oyunun içinde her anında, doğru odaklanacaksın, doğru oynayacaksın. Cebine koyacaksın başka türlü olmuyor” dedi.

“Şampiyonluk kültürü olan takımların arasındayız”

Süper Lig’in 29. Haftasında deplasmanda karşılaşacakları Galatasaray karşılaşmasının sorulması üzerine ise tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:  “Galatasaray maçı hiç aklıma gelmiyor. Hatta bu hafta maçlardan uzak, zihinsel rahatlayarak geçiriyoruz. Önümüzdeki hafta Akhisar sonra burada Malatyaspor ile oynayacağız. Peş peşe arkadaşlarımla rakip olacağız. Bu da bu işin güzel tarafı. Galatasaray maçına daha çok var. Onların da daha maçları var, Fenerbahçe’nin var, Beşiktaş’ın maçı var. Hepsi değerli camialar. Şampiyonluk kültürü olan kulüpler, bunların arasında olmak güzel duygu.”  

Uygar Aydın - Ozan Buğra Koşar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe 5 yıl sonra Final Four’da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fransız ekibi Monaco’yu 80-79 yenerek seride durumu 3-2’ye getirdi. Sarı-lacivertliler, 5 yıl sonra Final Four’a katılma başarısı gösterdi. THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını Monaco 40-35 önde tamamlarken, normal süre 70-70’lik skorla tamamlanarak uzamalara gidildi. Sarı-lacivertliler parkeden 80-79 galip ayrılarak adını Final Four’a yazdırdı. Avrupa basketbolunun son yıllarda en önemli takımlarından olan Fenerbahçe, 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez kaldığı Final Four’da 2017 yılında şampiyonluk yaşadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 3 kez de final oynadı. Fenerbahçe bugün aldığı Dörtlü Final biletiyle 5 yıl sonra bu başarıyı tekrarladı. Euroleague Dörtlü Finali, Almanya’nın başkenti Berlin’de 24-26 Mayıs’ta Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek. Jasikevicius üst üste 4. kez Aralık 2023’te takımın başına geçen Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlilerin bu başarısında önemli pay sahibi oldu. Sporculuk kariyerinde birçok başarıya sahip olan Litvanyalı koç, antrenörlük kariyerinde de üst üste 4. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek. Son 3 sezonda Barcelona ile birer kez, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük yaşayan Jasikevicius, bir kez de Zalgiris Kaunas takımıyla turnuvayı üçüncü tamamladı.
Kocaeli Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 1 yaralı Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya, ardından beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybederken, sürücü de yaralandı. Kaza, Sepetlipınar Mahallesi D-130 karayolu geçişi Yalova istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.T. idaresindeki 41 ST 138 plakalı Honda marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak önce yol kenarında yürüyen yayaya, sonra beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil ortadan ikiye bölündü. Yaya metrelerce savrulup yere çakılırken, otomobilin bölünen arka kısmı da iş yerine çarptı. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.T., ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde yayanın ise hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından yayanın cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Feci kaza kamerada Öte yandan, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaza anı saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yayanın otomobilin çarpmasıyla metrelerce savrulup yere çakıldığı, otomobilin ise beton direğe çarpıp ikiye bölündüğü görülüyor.