GÜNDEM - 29 Kasım 2015 Pazar 16:00

Açık artırmaya çıkarılan kuşlar havada kapışılıyor

A
A
A
Açık artırmaya çıkarılan kuşlar havada kapışılıyor

Bandırma ilçesinde, Bandırma Kuş Sevenler ve Yetiştiricileri Derneğinde açık artırma usulüyle satışa sunulan kuşlar kapış kapış satılıyor.

Bandırma M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan hükümlüler tarafından yapılan dekoratif ahşap kafeslere yoğun ilgi gösterildi. Kuş sevenler mahkumlar tarafından yapılan dekoratif ahşap kafeslerin tanesini 150 TL’den satın aldı. Satıştan elde edilen gelir cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin eğitimleri için kullanılacak.
Dernek üyesi kuşçuların ve meraklıların yoğun ilgi gösterdiği mezatta, 1 liradan açık artırmaya çıkarılan kuşlar cinsine göre çeyrek ve tam altın fiyatında müşteri buluyor. 100’den fazla kişinin katıldığı etkinlikte, üyelerin ve diğer meraklıların ürettiği kanarya, kafes kuşları ve güvercinler açık artırma usulüyle satılıyor. 1 liradan açık artırmaya çıkarılan kuşu en çok fiyat veren satın alıyor. Kuş sahibi satıştan kazandığı paranın yüzde 10’unu derneğe bağışlıyor.

Dernek çatısı altında çeşitli etkinlik düzenlediklerini, kuşçular arasında kardeşlik ortamı oluşturduklarını belirten Bandırma Kuş Sevenler ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Şenol Ataç, "Çevremizde etkin bir şekilde çalışan bir dernek yok. Bu yüzden Karacabey, Biga, Lapseki, Marmara Adası, Avşa Adası, Susurluk, Gönen, Çan ve Erdek'ten üreticiler geliyor ve mezatta kuşlar ve kafesler satılıyor. Kanarya, muhabbet kuşu, papağan ve kanarya gibi kuşlar satılıyor. 150 civarında kuş 50 ila 150 TL arasında satılacaktır" dedi.

Mezattan kuş satın alan Mehmet Seker de, "Bandırma'da ikamet etmekteyim. Buraya kuş almaya geldim. 150 TL'ye bir çift kuş aldım çok mutluyum" diye konuştu. 

TÜRKER YEŞİL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.