GÜNDEM - 04 Eylül 2019 Çarşamba 19:30

Adalet Bakanı Gül, Aladağ Gençlik Kampı’nı ziyaret etti

A
A
A
Adalet Bakanı Gül, Aladağ Gençlik Kampı’nı ziyaret etti

Bolu’da Aladağ Gençlik Kampı’nı ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gençlerle bir araya geldi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, her yıl binlerce gencin katıldığı Aladağ Gençlik Kampı’nı ziyaret etti. Gençlik kampındaki etkinliklere katılan Bakan Gül’e, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Cumhuriyet Savcısı Önder Yaman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara da eşlik etti. Kampta ilk olarak öğrencilerle bisiklet turu yapan Bakan Gül, daha sonra kamp merkezi içerisinde bulunan kano alanına gitti. Öğrencilerin kano ile göle açılmasını izleyen Gül, paintball sahasına giderek atış yaptı. Lastiklerin üzerine konulan plastik bardaklara atış yapan Bakan Gül’ün nişancılığı öğrencilerden alkış aldı.

Kamptaki bir grup öğrencinin hep bir ağızdan türkü söylediğini gören Bakan Gül, öğrencilerin yanına oturarak söylenen türkülere eşlik etti. Bakan Gül, son olarak okçuluk yapılan bölgede ok attıktan sonra ziyaretini sonlandırdı.

Faruk Çidem

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı için geri sayım başladı Konya’da gerçekleştirilecek Türkiye’nin mesleki eğitim odaklı ilk ‘Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nda geri sayım başladı. Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, sanayiciler ile sanayi işletmelerinde ihtiyaç duyulan insan kaynağını bir araya getirmeyi hedefleyen Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nın 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini hatırlatarak, tüm sanayicileri, meslek lisesi öğrencilerini ve mezunlarını fuarı ziyaret etmeye davet etti. Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ‘Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’ 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek fuarda, Konyalı sanayiciler ile meslek lisesi öğrencileri ve mezunları bir araya gelecek. Fuarda hem iş hem de staj fırsatları sunulacak. Sanayicilerle, meslek liseleri arasında istihdam köprüsü olacak Fuar hakkında bilgiler veren Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, bu fuarın, Konya sanayisinin insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve meslek lisesi mezunlarını iş gücü piyasasına kazandırmak için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nın, Konya’da başlatılan Mesleki Eğitim Seferberliği çerçevesinde düzenlendiğini belirten Başkan Büyükeğen, “Konya sanayimizin en öncelikli sorunlarından biri insan kaynağı. Sanayi işletmelerimiz istihdam edecek insan kaynağı bulmakta büyük zorluklar çekiyor. Bu sorunun en köklü çözümü de meslek liselerine olan ilgiyi artırmak ve buradan mezun olan öğrencilerimizin istihdamı ile mümkün olacaktır. Bu çerçevede, Konya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Konya Sanayi Odamız ve Konya Organize Sanayi Bölgemiz tarafından şehrimizde bir Mesleki Eğitim Seferberliği başlattık. Bu kapsamda da, Türkiye’nin mesleki eğitim odaklı ilk Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nı düzenliyoruz. ‘Burada İş Var, Burada İstidam Var’ mottosu ile gerçekleştireceğimiz fuarımız hem Konya sanayimizin insan kaynağı açığının kapatılmasına büyük katkı sunacak, hem de meslek lisesi öğrencilerimizin ve mezunlarının iş bulmalarına imkan sağlayacak” dedi. Konyalı sanayiciler ile meslek lisesi öğrencilerini ve mezunlarını 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’na katılmaya davet eden Başkan Büyükeğen, şöyle devam etti: “Sanayicilerimizle, meslek liselerimiz arasında istihdam köprüsü olacak bu fuarda sanayicilerimiz stantlı katılım sağlayacak. Meslek liselerinden gelen öğrencilerimiz ve mezunlar da CV’leri ile katılarak, firmalarımız ile birebir görüşme fırsatı elde edecekler. Fuarda stant açmak isteyen sanayicilerimiz, geleceksende.org.tr internet sitemiz üzerinden başvuru yapabilirler.”
Denizli Vali Coşkun; “Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir” DENİZLİ (İHA) – Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Anneler Günü mesajında; “Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir” dedi. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Coşkun, mesajında; “Sevginin, şefkatin ve merhametin timsali olan ve hayatımızdaki en kıymetli varlığımız annelerimize ithaf edilen bir Anneler Günü’nü daha hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsan; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair bütün duygu ve düşüncelerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu hem de öğretmenidir. Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Sevgili Peygamberimizin ‘Cennet, annelerin ayaklarının altındadır’ sözü, dinimizin annelerimize verdiği önemi ve onlara göstermemiz gereken hürmeti gözler önüne sermesi açısından çok anlamlıdır. Bunun içindir ki annelerimizi kaybetmeden onların değerini bilmek, onları hatırlamak, gönüllerini hoş tutmak ve başımıza her zaman tac etmek biz evlatlar için önemli bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle, sevgi, fedakârlık, şefkat ve güven gibi duygularla bizleri koruyup kollayan başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor; ebediyete irtihal eden annelerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum”