BASKETBOL - 05 Temmuz 2011 Salı 14:41

Aday kadro açıklandı

A
A
A
Aday kadro açıklandı

A Milli Basketbol Takımı'nın 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası idari, teknik ve aday sporcu kadrosu, Polat Renaissance İstanbul Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

YAŞAR DÜNDAR/İSTANBUL

12 Dev Adam'ın 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası idari, teknik ve aday sporcu kadrosu açıklandı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Takım Baş Antrenörü Orhun Ene, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve çok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 12 Dev Adam'ın 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası'na hazırlık programı da paylaşıldı.

DEMİREL: KADIN MİLLİ TAKIMI, GÜMÜŞ MADALYA KAZANARAK OLAĞANÜSTÜ BİR BAŞARI ELDE ETTİ

Basın toplantısının açılışını yapan TBF Başkanı Turgay Demirel, Avrupa İkincisi olan Potanın Perileri'ni kutlayarak başladığı konuşmasında, "Değerli basın mensupları, hepiniz hoş geldiniz. 2011 Avrupa Şampiyonası öncesi A Milli Takım'ımızın kadrosu ve programıyla ilgili düzenlediğimiz basın toplantısına katıldığınız için teşekkür ederim. Öncelikle bir kez daha Kadın Milli Takım'ımızın Avrupa Şampiyonası'nda final oynayarak ve gümüş madalya kazanarak olağanüstü bir başarı elde ettiğini, başta antrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu ve teknik kadromuz, kaptanımız Nevriye Yılmaz ve diğer oyuncularımız, Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Jülide Sonat ve A Milli Kadın Takım Menajerimiz Canan Erdoğan olmak üzere bu başarıda pay sahibi olan herkesi kutluyorum.

Tabii sadece federasyonumuzda görev yapan arkadaşlarımızı değil, kadın basketboluna yatırım yapan ve Avrupa'nın en güçlü ligini oluşturan tüm kulüplerimize de teşekkür borçluyuz. Umarım hep birlikte hem 2010 Olimpiyatları'na katılma hakkını elde
edeceğiz, hem de 2014'te düzenleyeceğimiz Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda ülkemize geçen yıl olduğu gibi yine ülkemize büyük bir sevinç yaşatacağız" dedi.

"TÜM ARZUMUZ OLİMPİYAT VİZESİNİ ALABİLMEK"


A Milli Takım'ın 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası'na, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanma hedefiyle gittiğini anlatan Demirel, "Şimdi önümüzde çok önemli bir organizasyon daha var. Bildiğiniz gibi 2011 Avrupa Şampiyonası Litvanya'da düzenleniyor. Grubumuzun çok zorlu olduğu konusunda herkes hemfikir. Ev sahibi Litvanya'nın yanı sıra son Avrupa Şampiyonu ve Olimpiyat Finalisti İspanya ile aynı grupta yer almamız ve bir üst grupta da güçlü ekiplerle karşılaşacak olmamız bu turnuvanın zorlu geçeceğinin habercisi. Ancak biz de Dünya İkincisi olarak bu organizasyona çok istekli bir şekilde gidiyoruz. Tüm arzumuz olimpiyat vizesini alabilmek" şeklinde konuştu.

Turgay Demirel konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biliyorsunuz biz Türk vatandaşlığına geçmiş bir oyuncu için 2010 Dünya Şampiyonası öncesinde de ilgili federasyondan izin almak suretiyle FIBA'ya başvurmuştuk. Fakat FIBA, şampiyonanın başlamasına az bir süre kaldığı gerekçesi ile turnuvanın devamını etkileyebilir düşüncesiyle bu talebimizi olumlu bir şekilde cevaplandırmamıştı. Ancak biz bu başvurumuzu tekrarladık ve 10 Haziran tarihinde Emir Preldzic'in Milli Takım'ımızda oynaması ile ilgili izni aldık. Konuyu, Beko Basketbol Ligi Final Serisi ve sonrasındaki Kadınlar Avrupa Şampiyonası nedeniyle basın ile paylaşmadık. Bu konu ile ilgili haberler çıktı ama bugün açıklanan kadro da Emir de var. Kendisi bizimle beraber antrenmanlara başlayacak. Dolayısıyla bundan sonra Emir'in de olduğu bir kadro sahada olacak. Bunun dışında bütün program arkadaşlarımız tarafından dikkatli ve detaylı olarak hazırlandı. Biliyorsunuz 2012 Londra Olimpiyatları'na katılacak takımlar kıta şampiyonalarında belirleniyor ve Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan iki ekip de olimpiyatlara direkt olarak gitme hakkı elde edecek. Ondan sonra gelen 3 ekip de önümüzdeki yıl düzenlenecek olan eleme organizasyonuna katılacak. Yani bizim olimpiyat hedefimizi gerçekleştirmek için ilk 5 içerisinde yer alamız gerekiyor. Bu programla ilgili çalışmalar yapan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hazırlık döneminin şanssızlık olmadan, başarılı bir şekilde devam etmesini diliyorum. Tem kadro olarak sahaya çıkabilirsek geçen seneki gibi hepimizi sevindiren sonuçlar alacağımızı
düşünüyorum."

ENE: DARISI BİZİM BAŞIMIZA


A Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, 12 Dev Adam'ın aday kadro seçimi ve Avrupa Şampiyonası öncesi yapacağı hazırlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine A Milli Kadın Takım'ı tebrik ederek başlayan Orhun Ene, "Ben de öncelikle Avrupa İkincisi olan Kadın Milli Takımımızı kutluyorum. Bugün Türkiye'de spor gündeminde birçok şey yer alıyor ama bu kadar önemli bir başarıyı yakalamış başka herhangi bir takım yok. Elde edilen bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Darısı bizim başımıza" dedi.

Ene, Milli Takım aday kadrosunu oluştururken genel anlamda dikkate aldıkları noktalara değinirken, "2001 Avrupa Şampiyonası'ndaki genç oyuncularımız o dönemden bu yana belli bir tecrübe elde ettiler. Bu süreç içerisinde Milli Takımımız ile uzun süre beraber olmuş ve hâlâ deneyim ve yetenekleriyle üst seviyede olan oyuncularımızı kadroda tutuk. Bunların yanına Emir'i de ekleyerek, Ümit Milli Takım'dan gelen gençlerle beraber yeni bir 18 kişilik kadro yaptık. Altyapı milli takımlarında çok başarılı olmuş
bu gençleri kadroya dahil ederek Milli Takım atmosferine alışmalarını amaçladık. Onlara, çok tecrübeli ağabeyleriyle bir araya gelerek hem basketbol karakterlerinin, hem de yeteneklerinin oturması için fırsat tanıdık" diye konuştu.

"2010'DA YAKALADIĞIMIZ BAŞARIYI SÜRDÜRMEK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMASI LAZIM"

Ay-Yıldızlıların Litvanya'da yapacağı mücadeleden de bahseden Baş Antrenör Ene, şunları söyledi:
"Bizim için tabii ki zor bir turnuva. Olimpiyatlara gitmek en önemli hedeflerimizden biri. Zor bir gruptayız, çapraz grubumuz da öyle. Bundan önce yurtdışında düzenlenen turnuvalarda kendi ülkemizdeki başarıları yakalayamamış olabiliriz. Ama Milli Takım'ımızın 2001'den başlayarak şu anda en olgun zamanına geldiğini düşünüyorum. Bu anlamda rakiplerimizin ötesinde bizim için en önemli unsun önümüzdeki çalışma dönemi. Bu hazırlık döneminde iyi bir aile, iyi bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. Bu ailenin
2010'da yakaladığımız başarıyı sürdürmek için daha çok çalışması lazım. Bu gayreti gösterip basketbol seviyemizi en üst noktaya çıkartırsak başarı gelecektir. O yüzden yapacağımız fiziksel ve psikolojik hazırlık sonucu etkileyecektir."

10 HAZIRLIK MAÇI
12 Dev Adam, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde 10 hazırlık maçı yapacak. 10 Temmuz'da Antalya'da toparlanacak olan milli takım, 16 Temmuz'da İtalya'ya gidecek. İtalya'da 15 gün kamp yapacak olan millilerimiz, 8 Ağustos'ta İzmir' de düzenlenecek Efes Pilsen World Cup Turnuvası'na katılacak. Daha sonra Almanya'da düzenlenecek olan Super Cup'a katılacak olan Türkiye, son olarak İstanbul'da Adidas Cup'a katıldıktan sonra 29 Ağustos'ta Litvanya'ya gidecek.

31 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR
Litvanya'nın ev sahipliğinde 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, A Grubu'nda mücadele edecek. Türkiye'nin grubunda Litvanya, İspanya, Polonya, Büyük Britanya yer alıyor. Türkiye'nin gruptaki son rakibi ise elemelerden gelecek.

OYUNCU KADROSU
Barış Ermiş - Banvit
İzzet Türkyılmaz - Banvit
Cenk Akyol - Efes Pilsen
Ender Arslan - Efes Pilsen
Kerem Gönlüm - Efes Pilsen
Kerem Tunçeri - Efes Pilsen
Sinan Güler - Efes Pilsen
Emir Preldzic - Fenerbahçe Ülker
Oğuz Savaş - Fenerbahçe Ülker
Ömer Onan - Fenerbahçe Ülker
Sertaç Şanlı - Galatasaray Cafe Crown
Furkan Aldemir - Pınar Karşıyaka
Ömer Faruk Aşık - Chicago Bulls (ABD)
Semih Erden - Cleveland Cavaliers (ABD)
Ersan İlyasova - Milwaukee Bucks (ABD)
Hidayet Türkoğlu - Orlando Magic (ABD)
Doğuş Balbay - University Of Texas (ABD)
Enes Kanter - Utah Jazz (ABD)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası’nda ilk şampiyonlar belli oldu Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen TGF Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası’nda genel klasman kadınlar kategorisinde Deniz Sapmaz, erkeklerde ise İbrahim Tarık Aslan şampiyon oldu. Şampiyonlara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçen turnuva, başarısıyla Türk spor tarihine geçti. Bu yıl ilk kez düzenlenen TGF Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası 2026, 14-17 Mayıs tarihleri arasında TGF Silivri Golf Sahası’nda gerçekleştirilirken, D-Smart ile D-Smart GO turnuvayı canlı yayınladı. Türkiye’de golf sporunun yaygınlaştırılması, genç yeteneklerin desteklenmesi ve farklı yaş gruplarından sporcuların bir araya getirilmesini amaçlayan turnuva, büyük bir coşkuya sahne oldu. Minikler, 18 yaş altı ve yetişkinler kategorilerinde yaklaşık 390 sporcunun katıldığı organizasyon, final günü müsabakalarıyla sona erdi. Kupalar Bakan Bak’tan Büyük bir rekabetin yaşandığı turnuvanın ardından ödüller sahiplerini buldu. Kadınlar kategorisinde Deniz Sapmaz, erkeklerde ise İbrahim Tarık Aslan şampiyonluğa ulaşarak Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası’nı kazanmanın gururunu yaşadı. Şampiyon sporculara kupalarını, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takdim etti. Gross’ta zirve belli oldu Turnuvanın en prestijli yarışlarından biri olan gross kategorisinde de podyum heyecanı yaşandı. Erkekler grossta İbrahim Tarık Aslan, Hasan Ceylan ve Recep Turan; kadınlarda ise Sude Bay, Ilgın Zeynep Denizci ve Duru Yıldırım dereceye girerek podyuma çıktı. Sporcular, ödüllerini İstanbul Valisi Davut Gül’ün elinden aldı. Umut veren gençler Yetişkinler A, B ve C klasmanlarının yanı sıra golfün altyapısı olan gençler kategorisi de büyük bir rekabete sahne oldu. 18 Yaş Altı Genç Erkekler grossta Ömer İlhan Şahin, Eren Keskin ve Emin Zülfikari; 18 Yaş Altı Genç Kızlar gross kategorisinde ise Deniz Sapmaz, Ada Narin ve Bade Yalçın dereceye girerek gelecek için umut verdi.
İstanbul Arnavutköy’de geleneksel uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu İstanbul Arnavutköy’de düzenlenen geleneksel uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yüzlerce çocuğun aynı anda uçurtma uçurduğu etkinlikte aileler nostalji yaşarken, çocuklar ise geleneksel oyunlarla tanıştı. Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Taşoluk TOKİ site bahçesinde düzenlenen uçurtma şenliğinde onlarca aile ve yüzlerce çocuk bir araya geldi. Arnavutköy Belediyesi ile Taşoluk TOKİ Site Yönetimi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla doldurdu. Etkinlikte çocukların açık havada aileleriyle birlikte vakit geçirmesi, geleneksel etkinliklerle buluşması ve ekran bağımlılığından uzaklaşması hedeflendi. "Telefon ve tabletle ilgilenmeyin" Erdem Yağız Göksu adlı çocuk, etkinlikte çok eğlendiğini belirterek, "İlk geldiğimde çok eğlenmiştim. Bugün de çok güzel oldu. Uçurtmalar göklere kadar çıktı. Çok mutluyum. Böyle aktiviteler daha fazla olsun isterim. Bütün ailelere diyorum ki annenizle babanızla böyle etkinliklere katılın. Telefonla, tabletle ilgilenmeyin" dedi. "40 sene öncesine gitmişizdir" Etkinliğe katılan vatandaşlardan Kemal Bakal ise, çocuklarla birlikte eski günleri hatırladıklarını söyleyerek, "Burada çok güzel bir etkinlik var. Belediye güzel imkanlar sundu. Çocuklar için güzel bir aktivite oldu. Biz de onların yanında eğleniyoruz. Herhalde 40 sene öncesine gitmişizdir. Gayet güzel bir ortam var" ifadelerini kullandı. "Çocuklar mutluysa biz de mutluyuz" Taşoluk TOKİ Site Yönetimi Başkanı Sefa Telci de, uçurtma şenliğini geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "Bu uçurtma şenliğini çocuklarımız mutlu olsun, telefon ve tabletlerden biraz uzaklaşsın diye her yıl düzenliyoruz. Gördüğünüz gibi çocuklar mutlu ve eğleniyor. İlerleyen yıllarda da devam ettireceğiz" diye konuştu. Site yönetimi olarak yalnızca apartman bakımıyla ilgilenmediklerini ifade eden Telci, "Bu tür organizasyonlarla halkı, çocukları ve site sakinlerini mutlu etmek bizim görevlerimizden biri. Komşuluk ilişkileri çok önemli. Amacımız çocuklara bu kültürü aşılayabilmek" dedi.