ASAYİŞ - 01 Kasım 2022 Salı 14:19

Afyonkarahisar’da vahşet

A
A
A
Afyonkarahisar’da vahşet

Afyonkarahisar’da silahla vurulduktan sonra içerisinde bulunduğu otomobille yakılmış iki erkek cesedi bulundu. Dehşete düşüren olayın ardından jandarma ekiplerinin başlattığı inceleme devam ediyor.

Olay, Bolvadin ilçesi Özburun beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, beldede bir otomobil yanmış halde olduğunu gören çevre sakinleri durumu jandarmayı bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler olay yerine geldiklerinde dehşete düşüren bir manzara ile karşılaştı. Yanan otomobilin içerisinde iki kişinin cansız bedeni ile karşılaşan ekipler ardından çevrede geniş çaplı bir inceleme başlattı. Olay Yeri İnceleme ekipleri yaptıkları ilk incelemede cesetlerin silahla vurulduktan sonra araçla birlikte yakıldığını tespit etti.

Onur Dal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Aras, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanlığına talip Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Kıyı Ege Belediyeler Birliği se çimli genel kurulunda Birlik Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Aras, Muğla’nın Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turistik ilçeleri ile Türkiye’nin en önemli kıyı kentlerinden birisi olduğunu ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ni yönetecek potansiyele sahip olduğunu belirtti. Kıyı Ege Belediyeler Birliği 23 Mayıs ile 26 Mayıs 2024 tarihlerinde Bodrum-Turgutreis ilçesinde Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Personellerine yönelik olarak mevzuat bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapacak. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin bir üyesi olduğunu ve birliğin önemli bir birlik olduğunu açıkladı. Başkan Aras, “Kıyı Ege Belediyeler Birliğimiz önemli bir birlik. Kuruluşundan günümüze çok da güzel çalışmalar yapmış. Yaklaşık 200 Belediye üyesi var. Sadece Kıyı Ege’de değil, iç kesimlerden, İç Anadolu’dan, Karadeniz’den Marmara’dan, Akdeniz’den Güneydoğu Anadolu’dan da bazı belediyeler Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin üyesi. Bodrum Belediyesi olarak biz de üyesiydik. Muğla’mız sonuçta Ege’nin en önemli kıyı şeridine sahip kentidir. İlçeleri açısından, turizm potansiyeli açısından aslında Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin başak ili, orayı yönetecek potansiyele sahiptir. Bunu da önümüzdeki dönemde zaten Genel Kurulu olacak. Orada biz tabi ki de yönetime talibiz. Muğla olarak biz Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ni daha da geliştireceğiz, daha da ileri boyuta taşıyacağız diyerek bu iddia ile ortaya çıkıyoruz” dedi.
Niğde TCDD otlarla mücadele kapsamında tren yollarında ilaçlama yapacak Niğde Valiliği 13.05.2024-19.05.2024 tarihleri arasında Ulukışla, Karaman, Konya, Yenice, Adana, Toprakkale, İskenderun hat kesimleri ile gar, istasyon ve saydinglerde otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada; "Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir. Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca; vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinde bulunmamaları önemle duyurulur.’’ ifadelerine yer verildi. İlaçlama tarihleri ve güzergahları ise şu şekilde açıklandı: "13.05.2024 tarihinde Ulukışla Gar (Niğde il sınırları) 14.05.2024 tarihinde Ulukışla - Yenice - Adana (Niğde, Mersin ve Adana il sınırları) 15.05.2024 tarihinde Adana - Toprakkale - İskenderun (Adana, Osmaniye ve Hatay il sınırları) 16.05.2024 tarihinde İskenderun - Adana (Adana, Osmaniye ve Hatay il sınırları) 17.05.2024 tarihinde Adana - Yenice - Ulukışla (Niğde, Mersin ve Adana il sınırları) 18.05.2024 tarihinde Ulukışla - Karaman (Niğde, Konya, Karaman il sınırları) 19.05.2024 tarihinde Karaman - Konya (Karaman ve Konya il sınırları) gar ve istasyonları arasında."
Van Tavus kuşları Van YYÜ’nün kalıcı misafirleri oldu Hakkari’nin Derecik ilçesinde jandarma ekiplerinin bir kamyonun kasasında ele geçirdiği tavus kuşları, rehabilite edilmek üzere getirildikleri Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kalıcı misafiri oldu. Hakkari’de 26 Nisan 2024 tarihinde durdurulan bir kamyonetin kasasında bulunan tavus kuşları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari Şubesi ekipleri tarafından Van’a getirildi. Daha sonra rehabilite edilmek üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilen tavus kuşlarının tüm bakımları yapıldı. Tavus kuşlarının merkezin bahçesinde yaşamaları için tüm şartlar elverişli hale getirildi. Merkezin bahçesinde özgürce gezen 5 tavus kuşu, burada kalıcı olarak misafir edildi. "Buraya bir güzellik kattılar" İHA muhabirine konuşan Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü havzasındaki tüm yaban hayvanların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirtti. Diğer taraftan koruma altındaki hayvanların rehabilitasyonu için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Son olarak Hakkari’de yakalanarak bize getirilen tavus kuşlarının tedavilerini yaparak, rehabilitasyonlarını sağladık. Merkezimize misafir ediyoruz, buraya bir güzellik kattılar” dedi. “Tavus kuşlarını burada misafir edeceğiz” Her hayvanın menşeinin belli olması gerektiğinin altını çizen Aslan, “Menşei belli olmayan hayvanlar kanunsuz ve yasaklı kapsamına giriyor. Vatandaşların menşei belli olmayan hayvanları alıkoymamaları ve av sezonunda avlamamaları gerekiyor. Bu konuda cezaya çarptırılabilirler. Rehabilitasyonu için bize getirilen tavus kuşlarını burada misafir edeceğiz. Burada tüm şartları hazır, bize güzelliklerini sunmaya devam edecekler” diye konuştu.
Gaziantep GSO’nun Kurucu Meclis Başkanı, Merhum Naci Topçuoğlu’nun vefatının 16. yıl dönümü Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) Kurucu Meclis Başkanı, sanayici, iş insanı merhum Naci Topçuoğlu, vefatının 16. yıl dönümünde anılıyor. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, fikirleri, çalışmaları ve eserleri ile sanayiye değer katan izler bırakan merhum Naci Topçuoğlu’nu vefatının 16. yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla andıklarını belirtti. Merhum Naci Topçuoğlu’nun girişimci kişiliği ile iş dünyasına her zaman ilham verdiğini, kent sanayisinin gelişmesine ve kurumsallaşmasına önemli katkılar sunduğunu kaydeden Ünverdi, “Hem kent hem de bölge sanayimizin bugünlere gelmesinde merhum Naci Topçuoğlu’nun çok büyük emekleri vardır. 1989-1998 yılları arasında Odamızın ilk Meclis Başkanı olarak çok kıymetli çalışmalar ve hizmetlerde bulunan merhum Naci Topçuoğlu, şehrimize kazandırdığı kurumlar, gençlerimize verdiği destek, eğitim çalışmaları ve hayırseverliği ile de örnek olmuştur. Örneğin bizzat kendilerinin temelini attığı Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, bugün ülkemizin en önemli konusu ve ihtiyacı olan meslek sahibi donanımlı gençler yetiştirmekte ve sanayimize önemli katkılarda bulunmaktadır. Bizler de kendilerinin bize emanet ettiği bayrağı daha da yukarı taşımak için elimizden geleni yapacak, şartlar ne olursa olsun azim ve kararlılıkla ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, 11 Mayıs 2008 tarihinde aramızdan ayrılan Kurucu Meclis Başkanımız merhum Naci Topçuoğlu’nu aramızdan ayrılışının 16. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyor, Topçuoğlu Ailesi’ne ve yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun inşallah” ifadelerini kullandı.