GÜNDEM - 22 Ekim 2018 Pazartesi 13:46

Ağaç dalını kesen yeğene amcası kurşun yağdırdı

A
A
A
Ağaç dalını kesen yeğene amcası kurşun yağdırdı

Karabük’te yeğeni ile ağaç kesme sebebiyle tartışan amcası kurşun yağdırdı. Olayda amcanın tüfeğinden çıkan kurşunlar 33 yaşındaki Recep Yarar’ı öldürdü, 3 aylık hamile eşini ise yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay Eskipazar ilçesine bağlı Çandırlar köyünde sabah saatlerinde meydana geldi. Recep Yarar’ın (33) yanına gelen amcası Necati Yarar ile arazideki kesilen ağaç dalı yüzünden tartışmaya başladı.
Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine amca Necati Yarar yanında getirdiği av tüfeği ile yeğeni Recep Yarar'ı boynundan eşi üç aylık hamile eşi Yasemin Yarar'ı ise sırtından vurarak yaraladı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede Recep Yarar'ın hayatını kaybettiği belirlenirken, hamile olan yaralı olan eşi Yasemin Yarar ise Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olay sonrası Jandarma ekipleri köyde güvenlik önlemi alırken, kaçan Necati Yarar'ın yakalanması için çalışma başlattı. Hayatını kaybeden Recep Yarar’ın cansız bedeni ise Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Ölen Recep Yarar'ın yakınları ise sinir krizi geçirerek gözyaşı döktü. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkari’de yeni müfredat taslağı değerlendirildi Hakkari İl Millî Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz başkanlığında, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Müdür Yılmaz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Yeni müfredatın gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacağını ifade eden Müdür Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’in liderliğindeki müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi. Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken; akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı. Müfredat değişikliği ile ilgili hususlar, il genelinde, hızlı bir şekilde bilgilendirmeler yapılarak yayılmalı, bu yüzden burada sunacağımız bilgileri aynı önemle alıp, okullarımızda yapacağınız toplantılarda öğretmenlerimizle paylaşmanızı istiyoruz” dedi. Toplantıda, ayrıca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin alınan ve alınması gereken tedbirler üzerinde de duruldu. Toplantıya Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçe milli eğitim müdürleri de katıldı.
Bitlis Tatvan’da öğrencilere “hayvan sevgisi” aşılanıyor BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde gönüllü veteriner hekimler, okul okul gezerek öğrencilere hayvan sevgisini aşılıyor. Tatvan ilçesinin Selahaddin Eyyübi Ortaokulunda öğrencilerle bir araya gelen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği ve Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri, hayvanlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gönüllü veteriner hekimler tarafından yürütülen bu projede, ‘ağaç yaşken eğilir’ deyimiyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitimler veriliyor. Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren çalışmalara başladıklarını söyleyen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rehber Altıntaş, “İlk ve ortaokullarda hayvan sevgisinin çocuklar için önemini, bunun üzerindeki kıymeti konusunda eğitim vermekteyiz. Tatvan Belediyesiyle birlikte yaptığımız bu işbirliği devam edecektir. Genellikle 7-11 yaş aralığındaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bu eğitimleri vermekteyiz. Çocukların kalbinin temizliği, güzelliği, içinde olan sevginin, içinde olan hayvan sevgisinin sokaklarda hayvanlarla birlikte özgürce oynamaları, özgürce yaşamaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Toplumda köpekler hakkında büyük bir ön yargının olduğunu ve bu ön yargının yapılan eğitim sonrası kırıldığını söyleyen 7’nci sınıf öğrencisi Ayşe Akın da, “Bugün okuluma hayvanlar hakkında bilgi sahibi olan abiler geldi. Bizlere hayvanlar hakkında bilgiler verdi. Hayvanlara nasıl yanaşacağımız konusunda, hayvanların davranışları konusunda ve hayvanların yedikleri yiyecekler hakkında bilgi verildi” dedi.