GÜNDEM - 21 Nisan 2016 Perşembe 09:08

Ağaçta traş oluyorlar

A
A
A
Ağaçta traş oluyorlar

Balıkesir'de yıllardan bu yana büyüyen ve kendi bünyesinde doğal bir oturma alanı oluşturan ağacı kuaför koltuğu olarak kullanan berber, vatandaşlara doğal ortamda traş keyfi yaşatıyor.

150 yaşında olan ve koltuğa benzeyen ağaç adeta insanları şaşırtıyor. Koltuğu andıran bu ağaç sayesinde Erdek ilçesine bağlı Yukarıyapıcı köyüne ziyaretçi akını hız kesmeden devam ediyor. Yukarıyapıcı köyünde 45 yıldır berberlik yapan Saffet Candan koltuğa benzeyen ağacı fırsata çevirerek köyün tanınmasına yardımcı oluyor. Köyde yaşayan bay ve bayan herkes ağaç koltukta saçlarını kestiriyor. Köy sakinlerinden Mustafa Çolak, ''Doğma büyüme Yukarıyapıcı köyünde yaşıyorum. Berber Saffet’in ağaç koltuğunda traş olmaktayım. Erdek Yukarıyapıcı köyü Kapıdağ'ın en yüksek tepesinde. Doğal ağacın üzerinde traş olmak bir ayrıcalıktır. Herkesin gelmesini tavsiye ederim'' dedi.

Köyde bayanların berber Saffet sayesinde kuaföre gitmediklerini ifade eden Nuriye Kaya, ''Yukarıyapıcı köyünde oturuyoruz. Berber Saffet beyin komşusu oluyoruz. Köyümüzde kuaföre gitme ihtiyacı duymuyoruz. Koltuk ağaç olduğu sürece gitmeyi de düşünmüyoruz. Berber Saffet abimiz saçlarımızın kırıklarını alıyor. Sağ olsun elinden her iş geliyor. Bu koltuk ağaç bütün köy halkını, Erdek ve Bandırma’da oturan insanların dikkatini çekiyor. Sürekli bu ağacı görmeye gelen yabancı turistler de bu köye geliyor. Koltuk ağacın fotoğrafını çekiyorlar. Saffet abimiz köy halkının traş ihtiyacını koltuk ağaçta sağlıyor. Herkes açık havada saçlarını kestirmekten çok memnun’’ dedi.

Yukarıyapıcı köyünde yaşayan ve 45 yıldır köyde berberlik yapan Saffet Candan ise "Hava sıcak olup bahar havası gelince köy halkı insanlarını koltuk ağaçta traş ediyorum. Enteresan bir ağaç olduğu için insanlarda bu ağaçta traş olmaktan mutluluk duyuyorlar. Kapıdağ yarımadasının en tepesinde olan bir köy burası. Şirin bir köy herkesin görmesini isterim. Herkesin bu ağaç koltukta traş olmasını diliyorum'' dedi.

TÜRKER YEŞİL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.