SPOR - 24 Nisan 2017 Pazartesi 23:44

Ahmet Nur Çebi: 'İki hafta kala şampiyonluğumuzu ilan ederiz'

A
A
A
Ahmet Nur Çebi: 'İki hafta kala şampiyonluğumuzu ilan ederiz'

Beşiktaş ikinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, mevcut puan farkını dikkate alarak ligin bitimine son iki hafta kala şampiyonluklarını ilan edebileceklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Beşiktaş sahasında karşılaştığı Adanaspor’u 3-2 mağlup etti. Mücadelenin ardından Beşiktaş ikinci Başkanı Ahmet Nur Çebi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çebi, Adanaspor’un iyi mücadele ettiğini dile getirerek, “6 hafta daha var, epey işimiz var. Kolay bir sezon geçirmeyeceğiz. Bütün takımlar çok güçlü. Hepsi mücadeleci hava içinde. Kimse işi bırakmış değil. Adanaspor'u tebrik ediyorum. Yakışan bu. Daha işimiz var” dedi.

“Lyon maçı Beşiktaş için gururdu”

Lyon maçı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ahmet Nur Çebi, “Lyon maçı Beşiktaş taraftarı için bir gururdu. Camiamız için bir gururdur. Olumlu ve pozitif bir gelişme seyrettik. Bir yere kadar geldik. Sonuç itibariyle muhteşem bir taraftarımızın olduğu maç seyrettik. Takımımızın muhteşem olduğu maç seyrettik. Beşiktaş camiasına şunu söylemek istiyorum. Gurur duyacakları bir sezon geçiriyoruz. Allah inşallah tamamına erdirir” şeklinde konuştu.

"Şampiyon demek için erken"

Beşiktaş’ın basına yansıyan şampiyonluk öngörülerinin siyah-beyazlıları rehavete sürükleyebileceğini ifade ederek, “Daha erken ama iyi gidiyoruz. Kalan maçların hepsini alırsak bu seneyi kupayı kaldıracağız. Bu şampiyonluk şarkıları ve basında yansıyan şampiyon Beşiktaş'a katılmıyorum. Diğerlerinin hakkını yememek lazım. Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Şampiyon olduğumuz gün şampiyon olduk diyebileceğiz, bugün erken” açıklamasında bulundu.

“UEFA hakkımızı iade edecek”

UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda oynanan Lyon maçında çıkan saha olayları nedeniyle Beşiktaş’ın ceza alması hakkında açıklamalarda bulunan Çebi, camia olarak haklarını arayacaklarını dile getirerek, “Yönetim olarak görevimiz olan Beşiktaş'ın hakkını Avrupa dahil olmak üzere koruyacağız. Verilen cezanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Adaletli bir Avrupa varsa UEFA bizim hakkımızı iade edecek” değerlendirmesini yaptı.

Başkan Çebi, mevcut puan farkını dikkate alarak son iki hafta şampiyonluğunu ilan edebileceklerini aktararak, “Böyle gidersek bir iki maç kala şampiyonluğumuzu ilan ederiz. 3-4 maç daha dinç ve ayakta kalıp önümüzdeki maçları almamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.