ASAYİŞ - 05 Ocak 2010 Salı 09:23

Ahşap atölyesinde yangın paniği

A
A
A
Ahşap atölyesinde yangın paniği

Ankara'nın siteler semtinde bulunan bir ahşap atölyesinde çıkan yangında korku dolu saatler yaşandı.

TÜRKER BEKTAŞ/ANKARA

Alevlere teslim olan ahşap atölyesindeki yangın itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları neticesinde kontrol altına alınarak söndürülürken, atölye içerisinde bulunan bir köpek yanarak can verdi.

Ankara'nın siteler semtinde gece saatlerinde meydana gelen olayda, Ali Ersoy Mahallesi 9. Sokak üzerinde Yusuf Özkan'a ait ahşap atölyesinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Bu sırada kereste dolu atölyeden alevlerin yükseldiğini gören polis ekipleri durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, polis ekipleri de sokağı trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Elektrik tellerinin yangın nedeniyle kopması üzerine yangın bölgesine gelen ekipler bölgenin elektriğini kesti. Alevlerin atölyenin tamamını sarması üzerine zor anlar yaşayan itfaiye ekipleri bölgeye takviye ekipler çağırdı.

Korku dolu saatlerin yaşandığı yangında, alevlerin işyerinin yanında bulunan diğer atölye ve camiye sıçramaması için itfaiye ekipleri büyük çaba sarf etti. Atölyeye girmekte zorlanan itfaiye ekipleri balyoz, kazma, balta ve demir kesme makasları ile atölyenin kapısını kırarak içeri girdi. Uzun süren çalışmalar neticesinde kontrol altına alınan yangında, atölye içerisinde bulunan bir köpek yanarak telef oldu.

Atölyelerinin alevlere teslim olduğunu duyan işyeri sahipleri, yangın bölgesine gelerek gözyaşlarına hakim olamadılar. Yangın bölgesine doğru koşan işyeri sahipleri polis ekipleri tarafından son anda tutularak yangın bölgesine gitmesi engellendi.

Yangın nedeniyle başlatılan soruşturma devam ederken, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Öte yandan alevlere teslim olan ahşap atölyesinin karşısında bulunan bir kereste atölyesi de geçtiğimiz yıl yanarak alevlere teslim olmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir