GÜNDEM - 19 Ocak 2020 Pazar 04:37

AK Parti'den skandal rapora tepki

A
A
A
AK Parti'den skandal rapora tepki

Leyla Şahin Usta “Türkiye ile ilgili asılsız iddialara yer veren İnsan Hakları İzleme Örgütü raporu, FETÖ ve PYD’nin yayın organlarına bakılarak yazılmış” dedi.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, İnsan Hakları İzleme Örgütünün 2019 yılına ait raporunda yer alan Türkiye’ye yönelik asılsız iddialara tek tek cevap verdi.
İnsan Hakları İzleme Örgütünün raporunda, OHAL’den ifade özgürlüğüne, gözaltılardan Kürt vatandaşlara kadar pek konuda asılsız iddialar yer aldı. AK Partili Usta, raporun hiçbir hakkı temsil etmediğini belirterek “Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü adı altında çıkan rapor Birleşmiş Milletler’de, Avrupa Konseyinde, Avrupa Birliği’nde, Avrupa Parlamentosunda dayanak teşkil ediyor. Yapmaya çalıştıkları durum da bu. Asılsız iddialara bir dayanak zemini oluşturmak” dedi. Usta, rapordaki yalanlara şöyle cevap verdi:
OHAL, 19 Temmuz 2018 tarihinde sona erdi. OHAL süreci ihtiyaç duyulan her ülkede nasıl işlediyse ülkemizde de en az o kadar insan hakları ve uluslararası hukuk kurallarına riayet ederek işlendi. OHAL süresi boyunca vatandaşların gündelik hayatını etkileyecek hiçbir uygulama yapılmadı. Özellikle OHAL süreci Fransa ve farklı ülkelerde de ilan edildi. Ancak, bunlar İnsan Hakları İzleme Örgütü raporuna girmiyor, Türkiye’ninki giriyor.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yapılanmaya giden PKK/PYD terör örgütü; çocuk, kadın demeden yüzlerce insanımızı şehit etti. Bölgedeki birçok belediye başkanı, belediyelerin imkânlarını ve millî kaynaklarımızı terör örgütlerinin çıkarları için kullandı. PKK ve PYD ile ilgili, yapılmaya çalışılmak istenen şu: Bir terör örgütünü terör örgütü olmaktan çıkarıyorlar, tamamen hak mücadelesi veriyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar.
Türkiye’nin ve 82 milyon Türk vatandaşının güvenliğini hiçe sayan Avrupa, FETÖ’yü terör örgütü olarak kabul etmeyerek darbe girişimini de görmezden geliyor. FETÖ söz konusu olunca üç maymunu oynayan Avrupa, milletimizin egemenlik hakları için atılan güvenlik önlemlerini bir kenara bırakıp gerçeklerden uzak bahanelerle Türkiye’yi karalama gayretinde. Hazırladıkları sözde raporda dahi FETÖ’yü terör örgütü olarak nitelendirmeyen Avrupa, FETÖ ve destekçilerini aklama çabası içinde. Ülkemizde gazetecilerin haksız yere tutuklanması asla söz konusu değildir, görevini yaptığı için tutuklanan tek bir gazeteci bile yok. Bu raporları FETÖ ve PYD’nin yayın organlarına bakarak yazıyorlar. Gazete dışında kaynakları yok. Resmî makamlardan bilgi isteseler açıklamaları görecekler. Böyle bir rapor yazmalarına gerek kalmayacak. Bu raporu esefle kınıyorum.

Türkiye Gazetesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.