EĞİTİM - 05 Kasım 2010 Cuma 10:04

Akare yurtdışı eğitim fuarları İzmir’de başladı

A
A
A
Akare yurtdışı eğitim fuarları İzmir’de başladı

Kurulduğu 2001 yılından beri dünyanın saygın okullarını öğrencilerle buluşturan ve Türkiye’de dört şehirde düzenlenecek olan “Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları”nın ilk ayağı İzmir’de başladı.

HABER: BORA ŞENGÖREN/İZMİR

Hilton Oteli’nde düzenlenen eğitim fuarına, gençler yoğun ilgi gösterirken, farklı ülkelerden 100’ün üzerinde üniversite, sertifika, dil okulu ve çeşitli sertifika programları veren kurumların katıldığı yabancı okulların temsilcileri gelen binlerce öğrenciye, okul ücretleri, giriş ve başvuru şartları, yurtdışında yaşam koşulları, ülkelerinin eğitim sistemleri hakkında bilgiler vererek, yurtdışında çeşitli alanlarda eğitim görmek isteyenlerin kafalarındaki soru işaretlerini giderdi.

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Koordinatörü Sedat Eren, İzmirli gençlerin fuara ilgisinden memnun olduklarını ifade ederek, “Fuarlarımız 6 - 7 Kasım’da İstanbul Hilton, 9 Kasım’da Ankara Sheraton ve 11 Kasım’da Eskişehir Anemon Otel’de gerçekleşecek, yurtdışında herhangi bir ülkede eğitim görmek isteyen herkesi fuarlarımıza bekliyoruz. Fuarlarımıza katılan öğrenciler gitmek istedikleri ülkelerin kayıt temsilcileri ile yüz yüze görüşmenin avantajına sahip oluyor ve bu da onlara çok önemli artılar sağlıyor” dedi. Dünyada yurtdışı eğitimin 40 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu belirten Eren, Akare fuarlarına ABD, İngiltere, Avusturya ve Kanada başta olmak üzere, Malezya gibi farklı ülkelerinde Türk öğrencilere alternatif eğitim olanakları sunmak üzere katıldığını ifade etti.

FUARLA BİRİKTE ÜCRETSİZ SEMİNER İMKANI


Öğrenci adayları ile kurum temsilcileri arasında yüz yüze görüşmelerin yapıldığı fuar ile aynı anda, farklı bir salonda devam eden seminer programlarında ise uzmanlar, yurtdışında üniversite eğitimi, başvuru şartları, vize, burslar, ülkelere göre eğitim sistemleri ve yurtdışında dil eğitimi gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler yapıyor. Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları sayesinde yurtdışında eğitim görmek isteyenler doğrudan bilgi almanın rahatlığına ve okulların kayıt yetkilisi ile yüz yüze görüşmenin avantajına sahip oluyor. Fuar ziyaretçilerine özel burs ve indirimlerden yararlanan öğrenciler www.akare.com.tr adresinden on-line davetiye alarak fuarlara ücretsiz katılabiliyor.

Fuar alanına on-line davetiye alarak gelen ilk 200 kişi sürpriz hediyeler kazanma şansını yakaladı. Bir kişi İngiltere'de dört haftalık dil eğitim bursu kazanırken 200 kişi EF Uluslararası Dil Merkezinden dört haftalık aylık on-line İngilizce eğitim, bir kişi MP4 çalar, 20 kişi 2 GB flaş bellek kazandı.

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları takvimi ise şöyle: 6 - 7 Kasım İstanbul – Hilton Otel 9 Kasım Ankara Sheraton Otel, 11 Kasım Perşembe Eskişehir – Anemon Otel. Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları’nda ziyaretçiler ‘Lisans Porgramları, Yüksek Lisans Programları, Dil kursları, Uluslararası Sertifika ve Diploma Programları, MBA Programları, Doktora Programları, İş İngilizcesi, Sınav Hazırlık Kursları, Yaz Okulları, Staj Programları, Lise Eğitimi’ gibi konularda bilgi alabilecekler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Diriliş Spor Kulübü okçularından Türkiye üçüncülüğü Kütahya Diriliş Spor Kulübü’nün okçuları, Samsun’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde üçüncülük elde etti. Samsun’da düzenlenen 41 ilden 94 kulüp ve 960 sporcunun katıldığı şampiyonada, 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde Eren Eşsiz, Emir İmren ve Mehmet Akif Ataş’tan oluşan Kütahya Diriliş Spor Kulübü ekibi, üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Daha önce de hem salon hem açık hava şampiyonalarında takım ikinciliği elde eden minik erkekler takımı Türkiye geneli yapılan yarışmalarda iddiasını sürdürüyor. Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, Türk Kültürünün bir parçası olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtarak yaygınlaşmasına ön ayak oluyor. Başarılı olan sporcular ile özel yarışma grupları oluşturularak Okul Sporlarına, Resmi Federasyon Yarışmalarına ve özel yarışmalara katılım sağlanıyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisanslı sporcusu bulunan kulüp, 2022 yılından günümüze yarışmalarda Kütahya’yı temsil ediyor. Kulüp sporcuları bu sezon il çapında düzenlenen okul sporlarında 12 madalya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği turnuvada ise 5 madalya ile adından söz ettiriyor. Kulüp antrenörlerinden Ramazan Mandıracı, alınan ödül sonrası yaptığı paylaşımda, “Gerçekten çok heyecanlı bir yarışma idi. Bizlere bu mutluluğu yaşatarak şehrimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımız başta olmak üzere ilk günden itibaren desteklerini ve güvenlerini hiç esirgemeyen velilerimize ve sporun destekçisi tüm bürokratlarımıza çok teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.