EKONOMİ - 18 Eylül 2014 Perşembe 16:33

Aksaray’da okul kantinleri denetleniyor

A
A
A
Aksaray’da okul kantinleri denetleniyor

Aksaray’da, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği’ kapsamında gerçekleştirilen denetim ve kontrol faaliyetleri de başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği’ kapsamında yapılan denetimlerde, okul kantin ve yemekhanelerinin kayıt belgelerinin olup olmadığı, temizlik ve hijyen şartlarına uyulması, çalışanların kılık kıyafetleri ve kişisel temizliği, gıdaların uygun koşullarda ve soğuk zincir kapsamında muhafazası, kızartma ve gazlı içeceklerin satılıp satılmadığı, tüm gıda ürünlerinde son tüketim tarihlerinin uygun olması, çıplak elle açık gıdalara dokunulmaması, gıda ile temas eden ve gıda muhafazasında kullanılan madde ve malzemelerin gıda için üretilmiş olması, işletmede gıda maddeleri ile bulaşma tehlikesi olan temizlik maddeleri gibi malzemelerin gıdalardan uzak tutulması gibi hususlar kontrol ediliyor” dedi.

Öğrencilerin sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Zabun, “Kayıt belgesi olmayan, hijyen eğitim belgesiz personel çalıştıran, gıda hijyenine, temizliğe ve titizliğe önem vermeyen kantinlerin ilgili kanun kapsamında idari cezaya maruz kalacak” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)