SPOR - 02 Ağustos 2022 Salı 11:35

Al Ahli Saudi FC, sezon başı kampı için Kocaeli’de

A
A
A
Al Ahli Saudi FC, sezon başı kampı için Kocaeli’de

Geçtiğimiz sezon küme düşen Suudi Arabistan kulübü Al Ahli Saudi FC, yeni sezon öncesi hazırlık kampını Kocaeli’de yapıyor.

Suudi Arabistan’ın Al Ahli Saudi FC takımı, sezon öncesi kampını Kocaeli’de bulunan Edis Spor Kompleksi'nde gerçekleştiriyor. 2021-2022 sezonunda istediği sonuçlara ulaşamayan Suudi ekibi, 30 maçta topladığı 32 puanla küme düşmüştü. Daha önce Suudi Arabistan’da 3 lig ve 13 Suudi Kupası bulunan takım, yeni sezonda yeniden üst ligi hedefliyor.

Al Ahli Saudi FC, sezon başı kampı için Kocaeli’de

Mehmet Ekrem Ceylan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Polisin üstüne araç sürdüğü iddia edilen sürücü: "Polis beni yanlış anladı" Kocaeli’nin İzmit ilçesinde hatalı park gerekçesiyle uyarılan sürücünün aracını polisin üzerine sürdüğü iddia edildi. Suçlamayı kabul etmeyen sürücü, polisin kendisini yanlış anladığını söyledi. Olay, Cumhuriyet Bulvarı’nda meydana geldi. 41 ACT 650 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Hasan İpek, hatalı park sebebiyle trafik polisi tarafından uyarıldı. Bu sırada İpek’in aracı polisin üzerine sürdüğü iddia edildi. İhbar üzerine adrese takviye ekip sevk edildi. Sürücüye 12 bin 878 TL cezai işlem uygulandı, aracı ise 15 gün trafikten men etti. Olay yerine gelen çekici yardımıyla araç otoparka çekildi. "Şoför polisin üstüne arabayı sürünce halk ayaklandı" Olaya ilişkin konuşan vatandaşlar, "Şoför polis memurumuza kafa tutup bağırdı, üstüne arabayı sürdü. Polisi ezecekti. Vatandaşlar az daha şoförü dövecekti. Şoför polisin üstüne arabayı sürünce halk ayaklandı" iddialarında bulundu. "Polis bana kaçacakmış gibi tavırlar sergiledi" Suçlamayı kabul etmeyen şoför Hasan İpek ise "Polis kaçacağımı düşünmüş. Ben trafikte yaya geçidinde başka araçla sıkıştım. Diğer araç sürücüsü bana hakaret ederek konuştu. Bende arabamı daha müsait bir yere çekmeye çalıştım. Polis de bana ’Arabayı başka yere park et’ dedi. Nereye çekeyim zaten yolun ortasındayım. Yolun ortasında işlem mi yapacağız? ’Bana müsaade et yolun ortasında kaldım’ dedim. Polis bana kaçacakmış gibi tavırlar sergiledi. Sorun yok aslında. Sorun diğer sürücü ile olan tartışmayla başladı. Önüm yaya geçidi, trafik olduğu için orada duraksayarak park ettim. Polis bana ’Sen burada neden durdun?’ dedi. Şehir içi trafik var, arabamın başında bekliyordum" ifadelerini kullandı. (FK-HFV-
Elazığ O Ses Türkiye finalisti söyledi, özel bireyler kurtlarını döktü Elazığ Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, farkındalık haftası çerçevesinde düzenlediği özel etkinlikte O Ses Türkiye finalisti Emrah Güllü’nün sahne performansıyla ve toplum tarafından desteklenmeye ihtiyacı olan bireylerin keyifli danslarıyla renkli bir gün yaşattı. Etkinliğin bir parçası olan Hazal Akay konseri, sessiz sinema gösterimi ve Kafkas dans gösterisi de büyük beğeni topladı. Elazığ Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), 10-16 Mayıs Farkındalık Haftası çerçevesinde "Hayat bizim içimizde biz hayatın içindeyiz" temasıyla özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, sessiz sinema gösterimi, Kafkas dans gösterisi ve birbirinden güzel şarkılarla dolu bir konser programı yer aldı. Etkinliğin en özel anlarından biri 2014-2015 sezonunda "O Ses Türkiye" yarışmasında finale çıkarak büyük bir başarı elde eden Emrah Güllü, sahne performansıyla etkinliğe katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Ayrıca, tedavi gören hastaların da dans ederek keyifli vakit geçirdiği etkinlik, katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan TRSM psikoloğu İsmail Yücel, ’’Bugün burada ’Hayat bizim içimizde biz de hayatın içindeyiz’ temalı etkinlik için buluştuk. Hastanemizin ve Toplum Sağlığımızın değerli çalışanları ve hastalarımız tarafından hayata geçirilen bu gösterinin içinde kürsü başı, Kafkas dans grubu ve Metin Özturan’ın ‘Sessiz Çığlık’ adlı gösterisi bulunmakta. Umarım güzel bir gösteri sunabilmişizdir. Dışarıdan baktığımızda estetik açıdan çok güzel bir etkinlikti. Elimizden geldiğince güzel bir gösteri sunmaya çalıştık” dedi. Program, çeşitli etkinliklerle devam etti. (RY-YRT
İstanbul 29 kişinin öldüğü yangına ilişkin Beşiktaş Belediyesi’ne soruşturma izni Beşiktaş’ta tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangın sonucu 29 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, İstanbul Valiliği’nce aralarında Eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu kişiler hakkında soruşturma izni verildiği öğrenildi. Beşiktaş Gayrettepe’de 2 Nisan tarihinde 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren gece kulübünde tadilat yapımı sırasında yangın çıkmış, çıkan yangında 2’si yabancı uyruklu 29 kişi hayatını kaybetmişti. Yangına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul Valiliği, aralarında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu 14 kişi hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi. Belediye tarafından ruhsat verilmeden önce veya verildikten sonra işyerinde herhangi bir kontrol veya denetim yapılmadığı vurgulandı. İstanbul Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından verilen kararda, söz konusu iş yerine 2006’da Beşiktaş Belediyesi tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verildiği, aynı işyeri için itfaiye raporu alınmadan 2011’de yine ruhsat düzenlendiği, 2018’de ise işyerinin örgün eğitim kurumları, dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethanelerle uzaklığı ile genel asayiş ve güvenlik açılarından tetkikinin yapılmasına rağmen 2006’da alınan Yangın Bakımından İncelenen İş Yerlerine Ait Muayenehane Raporunun yenilenmediği, sonuç olarak yetkili idare tarafından ruhsat verilmeden önce veya verildikten sonra işyerinde herhangi bir kontrol veya denetim yapılmadığı iddialarına yer verildi. Denetlendiğine ilişkin yazılı bir belgeye rastlanmadığı kaydedildi Verilen kararda, iş yerine ait ruhsat dosyasının incelenmesinden 2007 yılından bu yana farklı şirketler adına içkili lokanta ve diskotek faaliyet konulu işyeri açma ve çalışma ruhsatları düzenlenmesine rağmen Beşiktaş Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından ruhsatlar verilmeden önce veya verildikten sonra denetlendiğine ilişkin yazılı bir belgeye rastlanmadığı kaydedildi. Kararda, ‘’Söz konusu iş yeri açma veya çalışma ruhsatları Ruhsat Denetim Müdürlüğü’nde görevli personel ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Başkan Yardımcıları tarafından imzalanmıştır’’ ifadelerine yer verildi. Kararda ayrıca, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe aykırı olarak düzenlenen Yangın Bakımından İncelenen İş Yerlerine Ait Muayene Raporunda imzası bulunanların, ayrıca eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı 4 kişinin de arasında bulunduğu 14 kişi hakkında soruşturma izni verilmesi belirtildi.
Manisa Uzm. Dr. Ekren: “3 yaşından itibaren her kişinin kan basıncı kontrollerini yaptırması önem arz etmektedir” Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Halil Ekren 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Kan basıncı yüksekliği yaşla yaş arttıkça ilerlemekte, ileri yaşların dışında çocuklarda, gençlerde de görülebilen bir halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebepten ötürü 3 yaşından itibaren her kişinin kan basıncı kontrollerini yaptırması önem arz etmektedir” dedi. Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Halil Ekren 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Kan basıncı yüksekliğinin bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Uzm. Dr. Ekren, “Dünya Hipertansiyon Günü; kan basıncı yüksekliğine bağlı önlenebilir hastalıklar olan inme, kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği gibi hastalıklara dikkat çekmek hastaları bilgilendirmek tanı ve tedavileri açısından aydınlatmak amacıyla organize edilmektedir. 17 Mayıs her yıl ‘Dünya Hipertansiyon Günü’ olarak kutlanmaktadır. Kan basıncı yüksekliği, dolaşım için kan damarlarımızda gerekli olan kan basıncının normalden yüksek olması demektir. Kan basıncı yüksekliğine sebep olan bazı faktörler mevcuttur. Bunu başında genetik, diyabet, sigara, alkol tüketimi, stres gibi faktörler yer almaktadır. Kan basıncı yüksekliği en sık görülen kronik hastalıklardan biri olup, bir halk sağlığı problemidir. Kan basıncı yüksekliğinde hastalar bize daha çok baş ağrısı, ense ağrısı, çarpıntı nefes darlığı gibi problemlerle gelebilmekte ve kan basıncı ölçümü ile polikliniklerimizde bunun tanısı ve tedavisi yapılabilmektedir. Kan basıncı yüksekliği yaşla yaş arttıkça ilerlemekte, ileri yaşların dışında çocuklarda, gençlerde de görülebilen bir halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebepten ötürü 3 yaşından itibaren her kişinin kan basıncı kontrollerini yaptırması önem arz etmektedir. Kan basıncı kontrollerinin sağlanamadığı durumlarda hastalar bize inme, böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, damar genişlemesi, görme problemleri ile karşımıza çıkabilmektedir. Bunun engellemesinde tuz tüketiminin azaltılması, sağlıklı beslenme, sedanter yaşamın giderilmesi, gerekli olduğu durumlarda ilaç kullanımı ve alkol sigara tüketiminin engellenmesi önem arz etmektedir. Tüm halkımızı kontrollerini yaptırmaya davet ediyor, düzenli olarak kan basınçlarını kontrol ettirmeyi öneriyoruz” dedi.