BASKETBOL - 12 Ekim 2013 Cumartesi 21:47

Aliağa Petkim 64-76 Banvit

A
A
A
Aliağa Petkim 64-76 Banvit

Beko Basketbol Ligi'nde 2013-2014 sezonunun ilk haftasında Aliağa Petkim, kendi evinde Banvit’e 64-76 mağlup oldu.

Ev sahibi Aliağa Petkim karşılaşmaya çok hızlı başladı. İlk periyotta özellikle Somm’un etkili oyunu ve sayılarıyla Aliağa Petkim farkı açtı. Ancak konuk takım Banvit, Davis ve Şafak Edge ile periyodun son dakikasında geliştirdiği etkili ataklarla üst üste sayı bularak periyodu 17-18 önde tamamladı.17-18 ile dengede geçen ilk çeyreğin ardından, Earl Rowland ve Sammy Meija ile etkili olan Banvit, devreyi 29-38 önde noktaladı. Aliağa Petkim’in Petar Popovic ve Ali Işık ile bulduğu sayılara Keith Simmons ve Charles Davis ile karşılık veren Banvit, üçüncü çeyreği 44-55 üstün geçti. Banvit’te Mejia 20, Davis 12 sayıyla oynadı. Yeni sezon öncesi kadrosunu yenileyen ev sahibi Aliağa Petkim’de Sommerville’in 13 sayısı galibiyete yetmedi. Son çeyreği de önde götüren konuk takım, karşılaşmayı 64-76 kazandı.

SALON: Aliağa Belediyesi Enka
HAKEMLER: Erşan Kartal xx, Halil Baldemir xx, Alper Özgök xx
ALİAĞA PETKİM: Melih x 3, Bora x 5, Sommerville xx 13, Marshall xx 10, Thomas x 2, Ceyhun xx 15, Ahmet x 2, Ali x 7, Serkan x 1, Popovic x 6
BANVİT: Cevher xxx 2, Gordon xxx 6, Rowland xxx 9, Mejia xxxx 20, Ermal xx 2, Şafak xx 3, Davis xxx 12, Simmons xx 5, Prepelic xx 7, Dusan xxx 8, Erkan xx 2
1. PERİYOT: 17-18 (Banvit lehine)
DEVRE: 29-38 (Banvit lehine)
3. PERİYOT: 44-55 (Banvit lehine)

HAKAN DEMİR: “ÖNLEM ALACAĞIZ”

Maç sonrası basın toplantısında konuşan Aliağa Petkim Başantrenörü Hakan Demir, “Ligin ilk maçıydı. Banvit’i kazandıkları için tebrik ediyorum. İlk 7-8 dakika hariç maçı kazanmaya yetecek bir performans gösteremedik. Özellikle maalesef yabancı oyuncularımızdan katkı alamadık. Türkiye Kupası akabinde böyle performansın devam etmesi önlem almamız gereken bir durum olduğu çok aşikar. Dolayısıyla ben ve Aliağa Petkim Spor Kulübü bunun önlemini alacak” dedi.
Aliağa Petkim oyuncusu Bora Hun Paçun ise önemli bir maça çıktıklarını belirterek, “Kaybettiğimiz için üzgünüz. Banvit’i tebrik ediyorum. İyi top oynadılar. Hocama katılıyorum, ilk 8 dakika hariç pek iyi oynayamadık. Fakat potansiyeli olan bir takımız. Bunu biliyoruz. Yetenekli oyunculara sahibiz. Mücadeleyi bırakmayacağız. Önümüzde Konya deplasmanı var. Lige iyi bir başlangıç yapamadık, ama ligin devamını iyi geçireceğimize inanıyorum" dedi.

DİMİTRİS ITOUDIS: “OYUNUN ÜSTÜNLÜĞÜ BİZDEYDİ”

Son üç periyotta oyunun üstünlüğünün Banvitte olduğunu söyleyen Banvit Başantrenörü Dimitris İtoudis, “İlk çeyrekten sonra oyun üstünlüğü bizdeydi. Esas oyun dişlisini durdurmayı başardık. İlk devrenin skoruna da bu yansıdı. 3. çeyrekte de bu durum devam etti. Yaratıcı oyuncularını durdurmayı başardık. Çok açık görünüyor ki zaman bizim lehimize işleyecek. Biz bir şeyleri çok daha iyi yapacağız. Bugün takımın sahada verdiği mücadeleden çok memnunum. Uzun yolculuklar yaptık, zorlu maçlar oynadık. Fakat biraz şimdi biraz Bandırma’da zaman geçireceğiz, bu da bizim için bir nevi iyi olacak. Bütün oyuncularımı ve Aliağa Spor oyuncularını verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.
Banvit oyuncusu Ermal Kurtoğlu da iyi oynadıklarını ve kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.