SPOR - 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:13

Altay: 'Mateusz Lis, sözleşmesini tek taraflı feshederek sözünü tutmamıştır'

A
A
A
Altay: 'Mateusz Lis, sözleşmesini tek taraflı feshederek sözünü tutmamıştır'

Altay Spor Kulübü, Polonyalı file bekçisi Mateusz Lis’in alacaklarının ödenmesi için geçtiğimiz ay ihtarname göndermesinin ardından kendisiyle anlaşma yapıldığını ancak 25 yaşındaki kalecinin sözünü tutmayarak sözleşmesini tek taraflı feshettiğini açıkladı.

Spor Toto Süper Lig’de küme düşen Altay’da sezon başında transfer edilen Polonyalı kaleci Mateusz Lis, geçtiğimiz günlerde Türkiye’den ayrılarak ülkesine dönmüştü. Siyah-beyazlılar, 25 yaşındaki kaleci için kamuoyunda yer alan haberler üzerine açıklama yaptı. Mateusz Lis’in 1 Nisan 2022 tarihinde 175 bin Euro ödenmesi talebiyle ihtarname gönderdiğini hatırlatan siyah-beyazlı kulüp, Sportif Direktör Tuna Üzümcü ve Genel Müdür Atakan Atalay’ın Mateusz Lis’e ödeme planı sunarak ilk etapta 75 bin Euro ödendiğini belirtti. İzmir temsilcisi, kalan 100 bin Euro'yu da 10 Mayıs 2022 tarihinde ödenmesi için Polonyalı kaleciyle anlaşma yapıldığını ve Lis’in sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmeyeceğine dair söz verdiğini duyurdu.

"Mateusz Lis, sözleşmesini tek taraflı feshederek sözünü tutmamıştır"

Lis’in Polonya’daki menajerinin kulüp tarafından düzenlenen anlaşma evrakının imzalamasını engelleyerek futbolcuyu fesih yapmaya zorladığı ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

"Bu gelişmeler sonrasında Mateusz Lis'in taraftarımıza olan bağlılığı ve takıma göstermiş olduğu aidiyetine bakılarak, derhal fesih yapmaması için verdiği söze güvenerek 10 Mayıs 2022 tarihine kadar 100 bin Euro ödenecek şekilde anlaşılmıştır. Fakat 30 Nisan2022 tarihinde oynadığımız ve galibiyetimizle sonuçlanan Hatayspor - Altay müsabakası sonrası izin gününde kulübümüz ile herhangi bir temas kurmadan ülkemizi terk etmiştir. Oyuncu ve menajeri ile kalan alacağının tamamının ödenmesi ve önümüzdeki yıl alacak olduğu rakamın da revize edilerek sözleşmenin tadili için kulübümüzün menfaati doğrultusunda, oyuncuyu kaybetmemek adına, kulübümüzün profesyonel yöneticileri ve Av. Çağdaş Karabaş tarafından yapılan temaslardaki tüm iyi niyetli tekliflerimize rağmen Mateusz Lis ile menajeri olumsuz yanıt vererek sözleşmeyi tek taraflı sonlandırmayı tercih etmiş ve sözünü tutmamıştır."

Salih Yılmazsoy
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.