SPOR - 20 Ocak 2022 Perşembe 11:15

Altay’ın kozu fikstür

A
A
A
Altay’ın kozu fikstür

Hafta sonu Konyaspor’u konuk edecek olan Altay, ligde kalan 16 maçın 10’unu İzmir’de oynayacak.

Fenerbahçe’ye karşı deplasmanda 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrılan Altay, önündeki 16 maçın 10’unu İzmir’de oynayacak olmanın avantajına güveniyor. Bu hafta sonunda Konyaspor ile Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda kozlarını paylaşacak olan siyah-beyazlı ekip, milli maç arasından sonra İzmir derbisinde Göztepe ile karşılaşıp üç maçlık İzmir serisini yine kendi evindeki Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla sona erdirecek.

Altay, sezon sonuna kadar Gaziantep FK, Malatyaspor, Antalyaspor, Başakşehir, Galatasaray, Giresunspor ve Kasımpaşa ile İzmir’de oynayacak. İzmir temsilcisi bu dönemde deplasmanda sadece Beşiktaş, Karagümrük, Sivasspor, Adana Demirspor, Hatayspor ve Trabzonspor ile karşılaşacak.

Konyaspor’u yenerek milli maç arasına 21 puanla girmek istediklerini açıklayan Altay Başkan Vekili Levent Doğanoğlu, İzmir’deki 10 maçta Altay taraftarına büyük görev düşeceğini belirterek, “Ligin en iyi fikstürüne sahibiz. Fenerbahçe yenilgisine rağmen bir ivme kazandığımıza inanıyoruz. Bunu galibiyete çevirmek için el ele vermemiz gerekir. Büyük Altay taraftarı her zamanki özverisiyle tribünde yerini alıp takımını desteklerse istediğimiz sonuçlara daha kolay ulaşırız. Futbolcularımız da terinin son damlasına kadar savaşacak ve özlediğimiz günlere yeniden kavuşacağız” diye konuştu.

Poko, Konyaspor maçında yok

Afrika Uluslar Kupası'nda ülkesi Gabon’un formasını giyen Andre Poko, 23 Ocak Pazar günü oynanacak Burkina Faso maçında görev alacağı için Konyaspor’a karşı oynayamayacak. Cebrail Karayel’in tedavi sürecinin tamamlandığı belirtilirken, Fenerbahçe maçında sakatlanarak oyundan çıkan Eric Börkander ve Thaciano Da Silva’nın durumları ise gün içerisinde kesinlik kazanacak.

Ali Gözeten
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, Halk Günü’nde vatandaşın sorunlarını dinledi Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik düzenlediği Halk Günü etkinliğinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Nazilli Belediyesi sosyal belediyecilik ilkeleri gereği her ay Halk Günü etkinliği düzenleyecek. İlkinin Başkanlık Makamında yapıldığı Halk Günü etkinliğinde vatandaşlar sorun istek ve taleplerini doğrudan Başkan Tetik’e iletme imkanı buldu. Halk Günü etkinliğinde sorunlar karşısında çözüm üreten bir belediye olmak için Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürleri ile birlikte vatandaşların tek tek sorunların dinledi. Büyük küçük yaşlı genç fark etmeksizin tüm misafirleri ile birebir ilgilenen Tetik, iletilen sorunların çözümü için ilgili birim müdürlerine notlar aldırtarak çözümleri konusunda talimatlar verdi. Hiç kimsenin aracı olmadan birebir vatandasın gözlerine bakarak onları dinleyip sorunlarına çare olmaya ve mümkün olduğunca halk günlerinin tekrarlarının yapılacağına dikkat çeken Başkan Tetik; "Mesaimizi bugün halkımızı dinlemeye ayırdık. Genç, yaşlı, kadın, erkek her bir vatandaşımızı dinleyerek notlarımızı aldık, taleplerin çözümü için ilgili müdürlüklerimize hemen talimat verdik. Bizleri sorunların taleplerin giderilmesinde derman bilip gelen tüm hemşerilerimizle ilgilenmek boynumuzun borcudur. En başından beri söylediğimiz gibi işimiz de gücümüz de Nazilli ve Nazilli’de yaşayan halkımızın çözüm bekleyen sorunları" dedi.
Düzce Belediyenin özel bireyleri bir araya geldi İş Sendikası Düzce Şube Başkanı Ali Kemal Esen, sendikanın özel bireyleriyle bir araya geldi. Esen, “Bireyin engeli olmaz, engel insanın beynindedir” dedi. Hizmet-İş Sendikası’na bağlı özel bireyler Kusursuz Kafe’de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Hizmet iş sendikası Düzce Şubesi Engelli Komite Başkanı Nazlı Emiroğlu, Engeliler Haftasının amacının farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek “Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına ilişkin farkındalığı oluşturan bir hafta yani kutlama değil zaten kutlanacak herhangi bir şey de yok. Bazı beklentiler ve istekler var. Mesela eşit yaşam, eğitim sevgi ve saygı hakkı, garip bakışlara maruz kalmamak, sıradan hayatın içine karışabilmek, birilerinin başını okşayacağı nesneler olmadığının farkına varmak, tüm yolları, binaları, okulları erişilebilir hale getirmek ve inanın bana en kolay başlangıç yolu bu. Dünyanın en ilginç objesiymiş gibi davranmamak, saygı ve daha sayabileceğimiz onlarca insani istek. Sadece biraz farkına varıp, saygı duymak yani aslında her insanın ihtiyaç duyduğu davranışlar sadece biraz daha özenlisi” ifadelerinde bulundu. Sendika Başkanı Ali Kemal Esen, “Bireyin engellisi olmaz, engel insanın beynindedir. Bu beyinlerdeki engeli kaldırmamız lazım. Bakış açılarını değiştirmemiz lazım. Pozitif bakış açısıyla beyinlerimizi temizlememiz lazım. Toplumdaki farkındalığı sadece ve sadece beyinleri temizleyerek, pozitif bakış açısıyla düzeltebiliriz. Bunun farkına bu şekilde varabiliriz. Bizler sadece engelliler haftasında değil, hayatımız boyunca el ele tutuşmak, el ele yürümek, birlikte olmak zorundayız. El ele tutuşursak sorunları çok daha çabuk aşacağımızı düşünüyorum. Bundan sonra yapabileceğimiz her şey için sendikamız Engelli Komite Başkanı Nazlı Emiroğlu burada, bizler her türlü şey için emrinizdeyiz” dedi. Etkinlik hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
Çanakkale Çanakkale’de canlı hayvan nakil araçları kontrolleri sıklaştırıldı Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan nakil araçları kontrollerini sıklaştırarak, hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemeyi ve vatandaşlara sağlıklı gıda ve et teminini amaçlıyor. Yapılan denetimler ve kurbanlık alacak vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgiler veren Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, “Çanakkale’nin coğrafi konumu ve hayvan ticareti açısından önemli bir merkez olması nedeniyle Kurban Bayramı öncesi köprüde canlı hayvan nakil araçları kontrolleri yapıyoruz. Amacımız, hayvanların sağlıklı şartlarda taşınması ve satılması için gerekli önlemleri almak. Bu uygulama hayvan sağlığı ve gıda güvenliği açısından çok önemli. Kurban bayramı öncesi köprülerde, kara yolu, feribot, deniz yolu ile yapılan canlı hayvan kontrollerinin sadece hayvanların sağlıklı şartlarda taşınması ve satılmasını değil, aynı zamanda hayvan refahının da gözetilmesini amaçlıyoruz. Trakya bölgesi 2010 yılından itibaren şap hastalığından ari bölge olması sebebiyle Avrupa yakasına geçecek hayvanların kan analizleri ve Trakya’ya geçiş sağlık sertifikalarının olması gerekmektedir. Bu belgeler, hayvanların geldikleri noktada İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından aşı ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra düzenlenir. Bu kontrol noktalarında hayvanların sağlıkları ve belgeleri tekrar kontrol edilerek herhangi bir sorun olmadığı tespit ettikten sonra hayvan pazarlarına nakledilmektedir. Kontrollerin hijyenik ve insan sağlığına uygun bir ortamın sağlanmasının yanı sıra, hayvanların da yolculuk boyunca gerekli bakımı almasını ve strese girmemesini sağlayacak” diye konuştu. Kontrollerin hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemeye ve vatandaşlara sağlıklı gıda ve ete ulaştırmaya yardımcı olacağını ifade eden Müdür Türkarslan, "Kontrollerin aynı zamanda kaçak ve usulsüz hayvan geçişlerinin önüne geçilmesi için de önemli olduğunu ifade etti. Şap Hastalığından Ari olan Trakya bölgesine geçme şartını sağlayan hayvanlarda belge kontrolü de yapılacak. Canlı hayvan kontrolleri 24 saat esaslı olarak aralıksız devam edecek. Vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını ve gerekli hijyen kurallarına uygun şekilde hareket etmelerini önemle rica ederiz" dedi.