ASAYİŞ - 19 Temmuz 2017 Çarşamba 16:12

Altınları için öldürüp define kuyusuna gömmüşler

A
A
A
Altınları için öldürüp define kuyusuna gömmüşler

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Hasanarpa Mahallesi muhtarının Nisan 2017’de kayıp başvurusunda bulunduğu 69 yaşındaki kadın, jandarma ve polisin yaptığı ortak çalışma sonucu boğularak öldürülmüş ve definecilerin kazdığı 30 metrelik tünele gömülmüş olarak bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 10 Nisan 2017’de Kocasinan ilçesine bağlı Hasanarpa Mahallesi’nde meydana gelen olayda, çocukları yurt dışında kalan Sayal Say’dan (69) bir süre haber alamayan mahalle muhtarı, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Kocasinan Merkez Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Şube tarafından özel ekip kurulması ve bir yıldır Jandarma Alay Komutanlığı görevini sürdüren Jandarma Albay Hüseyin Sevim’in dosya üzerine titizlikle durmasıyla soruşturma derinleştirildi. Yürütülen çalışmada, Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın göreve gelmesi ile kurduğu özel ekipten de yardım isteyen jandarma ekipleri, dosyayı cinayet büro dedektiflerine aktardı. Dosyayı inceleyen polis ve jandarma ekipleri, Sayal Say’ın kaybolduğu bildirilen tarihten itibaren mahallede gözükmeyen Ahmet İ. (45) ve Mustafa K.’nın (36) peşine düştü.

Altınları için öldürüp define kuyusuna gömmüşler

Cinayete kurban gittiği değerlendirilen Sayal Say’ın cep telefonundan en son Aksaray’da sinyal alan ekipler, cinayete karıştığı düşünülen Ahmet İ. ve Mustafa K.’nın İzmir’de olduğunu tespit etti. Ekipler köyde yaptıkları araştırmalarda Ahmet İ. ve Mustafa K.’nın maktul Sayal Say ile daha önceden aralarında husumet bulunduğunu da belirledi. İzmir’e giden özel ekip, olayın zanlısı olarak Ahmet İ. ve Mustafa K.’yı kıskıvrak yakalayarak Kayseri’ye getirdi. 3 aylık çalışma sonucu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde jandarma ekipleri ile birlikte sorguya çekilen şüpheliler, cinayeti işlediklerini itiraf ederek birbirini suçladıkları öğrenildi. Sorgularında Sayal Say’ı evinde boğarak öldürdüklerini ve gece saatlerinde mahalleye yakın bir tünele gömdüklerini itiraf eden şüpheliler, 69 yaşındaki Say’ı gömdükleri yeri ekiplere gösterdi.

6 SAATLİK ÇALIŞMA SONUCU ÇIKARILDI

Gece saatlerinde jandarma, polis ve itfaiye ekipleri zanlıların göstermiş olduğu tünele gitti. Ekipler, yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından 30 metre derine gömülen Sayal Say’ın cesedini çıkardı. Say’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere hastane morguna konuldu. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Zanlıların Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları devam ediyor.

Ali Göç - Turan Bulut

Altınları için öldürüp define kuyusuna gömmüşler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.