ASAYİŞ - 08 Ocak 2021 Cuma 11:42

Amonyum nitratla güçlendirilmiş EYP ele geçirildi

A
A
A
Amonyum nitratla güçlendirilmiş EYP ele geçirildi

Bitlis kırsalında yürütülen operasyon kapsamında amonyum nitrat ile güçlendirilmiş, toprağa gömülü vaziyette el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda merkeze bağlı Esenburun köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı madde olduğu bilgisi alındı. Alınan istihbaratın ardından, bölücü terör örgütü mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla “Yıldırım 16 Sehi Ormanları Şehit Jandarma Er Kadir Güler 2021-12” operasyonu başlatıldı. Düzenlenen operasyonda Esenburun köyü kırsalında toprağa gömülü vaziyette plastik bidon içerisinde, 3 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş basma tip ateşleme anahtarlı EYP tespit edildi. Tespit edilen EYP Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile yerinde imha edildi.

Vahit Olcay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Hatipoğlu’dan Eskişehirspor paylaşımı AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehirspor ile ilgili sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında, 26 Mayıs’da gerçekleşecek Genel Kurul öncesi halen bir yol haritası oluşturulmadığını belirterek, "Belediyeler mutlaka taşın altına ellerini koymalıdırlar. Yine söylüyorum; yıllardır süren bahane üretme, görmezden gelme politikası son bulmalıdır. Seçim dönemi verilen sözler tutulmalıdır" dedi. Hatipoğlu, yapmış olduğu paylaşımında, "Eskişehirspor için 20 gün önce mevcut belediye başkanlarının çağrısı ile gerçekleştirilen istişare toplantısından sonra gelişmeleri yakından takip etmekteyim. Davet edildiğimiz toplantıya hiç düşünmeden katıldım ve tüm düşüncelerimi açık sözlülükle kendileri ile paylaştım. Ancak, 26 Mayıs’ta gerçekleşecek Genel Kurul öncesi halen önümüze bir yol haritası konulmadı. Anlaşılamaz şekilde derin bir sessizlik hakim. Seçim dönemi hem Ayşe Hanım hem de Kazım Bey iddialı açıklamalarda ve vaatlerde bulunmuşlardı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ’Verin bize Eskişehirspor’u 5 yıl dolmadan Süper Lig’e çıkartalım’ demişti. Hatta kendisi TV ekranlarından neler yapılması gerektiğini de uzun uzun anlatmıştı. Yine Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Hanımefendi, ’Her türlü desteği hem kulübe hem taraftara vereceğiz. Eskişehirspor’un deplasman masraflarını biz karşılayacağız’ demişlerdi. Şu an artık inisiyatif alma zamanıdır. Belediyeler mutlaka taşın altına ellerini koymalıdırlar. Yine söylüyorum; yıllardır süren bahane üretme, görmezden gelme politikası son bulmalıdır. Seçim dönemi verilen sözler tutulmalıdır. Şahsım, konu Eskişehir veyahut Eskişehirspor olunca her desteği vermeye hazırdır. Bu geçmişte böyleydi, gelecekte de böyle olacak" ifadelerini kullandı.
Gaziantep GAÜN Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini gururla giydi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi tarafından, Türkçe ve İngilizce Tıp Programları Dönem 3 öğrencileri için GAÜN Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Tören, öğrencilerin heyecan dolu anlar yaşadığı bir atmosferde gerçekleşti. GAÜN Tıp Fakültesi akademisyenleri, öğrenciler ve aileler bu özel günü birlikte kutladı. GAÜN Mavera Sahnesi’nde gerçekleştirilen törende akademisyenler tarafından 320 öğrenci beyaz önlüklerini giymeye hak kazandı. “Hipokrat yemini etmek için mezuniyeti beklemeyin” Programın açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, tıp fakültesinde eğitim ve öğretimin zorlu ve uzun bir süreç olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Balat, “Bazı öğrenciler diyor ki; ’Biz dar bir tünelde yol alıyor gibiyiz.’ Haklılar, insanla uğraşıyorsunuz. Üstelik uğraştığınız insanlar sağlık sorunları olan insanlar, sıkıntı yaşamanız çok normal. O nedenle Hipokrat Yemini etmek için mezuniyeti beklemeyin. Hipokrat Yemini’nin özünü içeren bazı cümleleri hep hatırlamanızı isteyeceğim. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri olarak eğitiminiz ve bütün meslek yaşamınız boyunca çalışma ve öğrenmenin sınırsız olduğunun bilincinde olarak, bilgi ve becerilerinizi sürekli geliştireceğinize, iyi bir hekim olmanız için çaba gösteren öğretim üyelerine, çok değerli hocalarınıza hak ettikleri saygıyı göstereceğinize yürekten inanıyorum. Bir hekim adayı olarak ’yaşamın en kutsal hak’ olduğunu daima göz önünde bulundurarak, toplum ve bireyin sağlığını korumaya çalışacağınıza inanıyorum” dedi. “İyi hekimlik teknik yetkinliğin ötesinde” İyi bir hekimin sadece hekimlik mesleğinin gereklerini teknik ve bilimsel anlamda yerine getiren kişi olmadığını belirten GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Hakan Eren ise, “İyi hekim aynı zamanda bu meslek için kutsal olan, etik değerlere önem veren, hatasına, hastasına ve değerlerle yaklaşmayı bilen, bilimsel ve çağdaş bir sorumluluk anlayışıyla mesleği icra edendir. Hekim sorgulayıcıdır, rasyoneldir. Hekim gerektiğinde duygusaldır olması da gerekir. Stres yönetimi becerisi vardır, yüksek konsantrasyon sahibidir” diye konuştu. Güzel Sanatlar Fakültesi görsel şölen yaşattı GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde ayrıca GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve koordinatörleri Öğretim Görevlisi Özlem Coşkun ve Araştırma Görevlisi Bekir Baba’nın katkılarıyla, Beyaz Önlük Giyme Töreni için özel bir resim sergisi düzenlendi. Programa katkıları sebebiyle GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Atalay’a ise çiçek takdim edildi.