TEKNOLOJİ - 17 Nisan 2022 Pazar 10:05

Android cihazların virüse karşı bağışıklığı düşük

A
A
A
Android cihazların virüse karşı bağışıklığı düşük

Son zamanlarda akıllı telefonlarda meydana gelen virüslerin sebebinin sosyal medya uygulamalarından ve sakıncalı sitelerden kaynaklandığını dile getiren telefoncu Ömer Geniş, "Android işletim sistemine sahip olan cihazlar, virüse karşı daha savunmasızdır" dedi.

Sosyal medya uygulamalarından dolayı son dönemlerde telefon yazılımlarında ve donanımlarında aksamalar görülebiliyor. Bu durumdan mağdur olan cihaz sahipleri, çözümü teknik servislerde arıyor. İşletim sistemi Android olan cihazlarda en çok görülen arıza sebebinin genellikle virüslerden yana olduğunu söyleyen Eskişehirli telefoncu Ömer Geniş, sakıncalı siteler ve sosyal medya uygulamalarından bulaşan virüslerin, sistemde birtakım hatalar ortaya çıkardığını söyledi. Çözüm yollarından da bahseden Geniş, ya dosyaları yedekleyerek hafızayı sıfırladıklarını ya da virüsün cihazda yayılması halinde yeni bir yazılım attıklarını vurguladı.

Android cihazların virüse karşı bağışıklığı düşük

"Sıvı temasından dolayı telefon ana kartlarında ve bataryalarında oksitlemeler oluyor"

Telefonların sıvı teması sonucunda da bozulabildiğini belirten Geniş, “Cihazların su geçirmez özelliği olsa da belli bir miktarda sıvı temasıyla karşılaşıyor ve bunun sonucunda ise ana kart ve batarya gibi donanımsal parçalarda oksitlenme meydana gelerek cihazda aksamalara neden oluyor. Bu gibi durumlarda, cihaz açılmadan önce doğrudan teknik servislere götürülüp, müdahale edilmesi gerekiyor. Pirince koymak gibi yöntemlerle sorunun kısa sürede çözüldüğü düşünülse de cihazlar zamanla nemlenme sebebiyle oksitlenerek bozulabiliyor” dedi.

Oğulcan Öner
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.